Guldstunder från senaste dagarna

Här kommer lite blandade bilder från de senaste dagarna. En dag väntade vi besök och jag dukade fint. Och satte, kors i krösamoset, både upp håret och applicerade rouge.

Otåliga barn stod och såg längs vägen och väntade på gästerna.

Jakob underhöll med gitarrspel så länge.

Den dagen blev det världens vackraste skymning som jag iakttog från vårt fönster. Plussidan med iskalla, soliga dagar är de lilarosa skymningarna.

Aptiten försvann direkt jag blev gravid och har inte kommit tillbaka. Kämpar varje dag med att hitta något jag kan tänka mig att äta. Smoothies av olika slag är bäst hitills.

Mixar banan, äppeljuice och frusen mango eller ananas. Sjukt gott!

I tisdags fyllde Bertil åtta år och vi uppvaktade med tårta på sängen.

Och sedan fika och presentöppning i mörkret

Man minns ju glädjen och anspänningen från när man var liten. Så mysigt det var på morgnarna när man fick äta tårta innan skolan.

Det har varit fruktansvärt kallt och fruktansvärt vackert nästan varje dag

Solen har lyst från klarblå himmel. Den typ av himmel som går under beteckningen “sportlovshimmel” hemma hos oss. Något helt annat än midvinterns bleka blå. Nu blir den knalligare och knalligare för varje dag. Och bara själva färgen gör mig lycklig. Gick ut och ställde mig i solen och lät den smeka ögonlocken och kände hoppet ila genom kroppen.

Vi bor ju bakom ett berg. Och från mitten av november når solens strålar aldrig fram till vårt hus. Men varje år, ungefär prick på Bertils födelsedag så kommer de plötsligt tillbaka. Det är en stor händelse. Jag skrek på Jakob som kom rusande. DET ÄR SOOOOL I KÖKET IGEN!

Jag var hemma med ett krassligt födelsedagsbarn just den dagen så vi satte på musik och dansade i köket och Bertil frågade om han fick ta fram sin cykel. Då förstår ni nivån på vårkänslorna som plötslig uppstod.

Förutom smoothies (här granatäppelkärnor, banan och apelsinjuice) så är oliver och ostkuber något jag kan stå ut med att äta. Gjorde en uppsättning till mig och en till Bertil.

En annan morgon lyckades mina kompisar Stina och Frida dra mer mig ur isoleringen, in till stan för att äta frukost. Vi gick på ett event ordnat av Monkids, med barnvitaminer. Frida inspekterade burken och provsmakade. Jojomän, smakade typ precis som godis.

Jag satt mellan Filippa och Stina och surrade och hade trevligt.

Och igår kom min bästis hit och hälsade på . Två sjukskrivna stackare. En utmattad och en gravid.

Hon hade med sig croissanter och choklad och så fikade vi en halv evighet.

Och till lunch kirrade vi en slags sushibowl som var dödens god! På kvällen var jag övertygad om att jag blivit sjuk, eftersom jag plötsligt fått så ont i halsen. Men det visade sig att det bara var våra timmar av prat som orsakade hesheten.

Idag däremot – idag har jag bakat till Bertils kalas som är imorgon.

Kladdkakemuffins och chokladbollar….

Och när jag bakat färdigt fick jag lunchsällskap några timmar av min vän. Och när hon åkt satte jag mig vid datorn igen och gjorde iordning det här inlägget!

Nu tar vi helg hörni! Hoppas ni får fina lediga dagar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

18 kommentarer på “Guldstunder från senaste dagarna”

 1. Bloggbevakning länkar till Wikipediasidan om dig, där länkas i sin tur till ett gammalt inlägg av dig om abort.
  Jag hoppas verkligen dina åsikter utveclats/förändrats…alternativet till fri o laglig abort är att kvinnor gör olagliga farliga aborter, har du satt dig in i hur det såg ut innan vi fick rättigheten till abort. Alternativet till abort är nämligen att vi betraktar kvinnor som någon slags avelston, handmaids (om du inte sett a handmaids tale är den ett måste).

  Apropå sena aborter, de är oerhört sällsynta och görs i stort sett endast i väldigt tragiska omständigheter, svårt skadade eller sjuka foster (och då pratar vi inte gomspalt), och oavsett om jag nu känner att jag inte mäktar med ett funktionshindrat barn, varför ska jag tvingas föda det.

  Att tillåta samvetsfrihet är att ge vika för religiösa extremism, och var drar vi då gränsen? Läkare och sjuksköterskor som vägrar behandla patienter utifrån patientens kön, ras, sexualitet? Andra yrkesgrupper som också ska kunna välja o vraka bland arbetsuppgifter? Veganer som tar anställning på köttrestaurang men vägrar servera/tillaga kött? Så absurt.

  Jag hoppas du svarar, väldigt viktig fråga, och väldigt enkel egentligen.

  Och nej kvinnor som har gjort abort behöver inte alls må dåligt , jag är personligen väldigt tacksam över att jag kunde göra abort (kondomen åkte av och dagenefter pillret funkade inte, det finns nämligen INGA preventivmedel som är 100% säkert) som ung, mina två högt älskade och önskade barn hade inte funnits utan den aborten, mitt liv hade sett helt annorlunda ut, jag hade inte kunnat bli den jag är utan den.

  Lägg gärna några timmar på Facebooksidan in her shoes, fantastiska starka modiga kvinnor som berättar sin historier kring abort

   1. Det framgår väl tydligt? Blogginlägget det länkas till på Wikipedia. ”När barn är foster”

     1. Du tror ingenting? Du skrev ju en lång kommentar om vad du förutsätter att jag tror baserat på inlägget? Som du verkar ha dragit ganska långtgående slutsatser av? Men eftersom du frågar kan jag säga att jag tycker precis som vad jag skrev i inlägget.

 2. Vilka fantastiska foton!

  Och vad jag känner med dig och hur du beskriver graviditeten. För ett år sen var jag höggravid och förstod först inte hur dålig jag var av det, snart fyller lilla tjejen ett och vi gör tårta. Det är så märkligt hur livet går runt på något vis. Tack för din fina blogg, med så fina inlägg och foton.

 3. Väldigt gärna recept/ hur ni gjorde er sushibowl!! Älskar sushi men bor på landet och detta ser ut att vara snabblösningen 🙂

  1. Googla recept på poké, det är en rätt från Hawaii som i praktiken är en sushibowl.

 4. Också gravid men i v 13 och har också lite problem med aptiten. Håller helt med om smoothies och gröna oliver, men jag äter mina med gurka 🙂

 5. Jag har funderat på uttrycket “kirra lunch” som du använder ibland, men alltid glömt att fråga. Betyder det laga, ordna? Är det dialektalt eller ett eget uttryck…? Jag är bara nyfiken eftersom jag aldrig har hört det någon annanstans, men jag är ju skåning 🙂 Ni andra som läser får gärna ge en kommentar också, tycker det är spännande med ord.

  1. Kirra är för mig Stockholmsslang för fixa eller ordna. Det är, iallafall här, ett lite ”äldre” uttryck. Svärfar och mormor kunde säga så. Ja, det är kirrat! Inget jag hört mina tonårsbarn säga. De hajar nog inte det klyket…

   Också en ordgillare 😁

   1. Det stämmer att det är ett äldre slangord, men det är inlånat från romani där det betyder ”göra”/”arbeta” ungefär.

 6. Åh är din bästis utmattad, krya på henne! Hur ska vi få ett samhälle utan denna hemska sjukdom?! Kram

 7. Ååh! Den bilden med den första vårvintersolen som snart börjar töa snön i söderlägen! Så fantastisk och ändå så fruktansvärd!! På tal om gamla inlägg så är det sånt underbart vårväder som allra starkast väcker minnen av gravidillamående och får mig att känna sig riktigt åksjuk! 😂 så tveeggat!

 8. Så underbart när solen är tillbaka! En av årets höjdpunkter. Oj,vad jag kan relatera till uttrycker “stå ut med att äta”. Precis så var det för mig. Det kändes som ett hån när folk frågade om cravings. Graviditet är verkligen ingen lek! Jag födde barn för en vecka sedan. Det är helt fantastiskt att kunna äta vad som helst igen och inte må illa.