Drömmen om en majmorgon

Imorse var det plötsligt ljust när vi vaknade. Det kändes som att förändringen kommit från en dag till en annan. Ljusa mornar – vilken dröm! Plötsligt är det inte alls lika lockande att stanna kvar i sängen och tryna. Och min mage börjar pirra när jag tänker på alla ljusa mornar som ligger framför oss. Alla soliga, varma dagar vi ska få uppleva. Som en helt vanlig morgon i maj.

Då startar dagen så här. Med att jag glömt dra ner rullgardinen och solen lyser in strax efter fyra. Så att jag långsamt får vakna till liv. Redan vid halv sex känner jag mig pigg och nästan skuttar ur sängen.

Öppnar fönstret. Inga jobbiga innerfönster längre, utan tunna glasrutor som släpper igenom fågelsången. Känner trots den tidiga morgonen att det redan finns värme i luften.

Dukar ut skålar och frukostgrejer. Inte vill man äta inne när det är så härligt. Ber samtidigt barnen springa och släppa ut hönsen och vittja redena på ägg.

På verandan är det ljummet och skönt så att man kan ha dörren öppen.

Eftersom vi är så morgonpigga finns ingen stress. Medan jag dricker mitt kaffe och läser dagstidningen är barnen ute på gräsmattan och studsar runt med sina hoppbollar.

När frukosten är uppäten och jeansjackor och gympaskor tagits på. När äpple och läxbok är nedpackad i väskan. Då ger vi oss iväg till skolan. Lilleman sitter i lådcykeln. Bertil cyklar själv. Och det här är utsikten längs skolvägen.

Så fint att det gör ont i ögonen. Men också lite ont i magen av längtan. När jag tänker på just en sådan majmorgon.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

23 kommentarer på “Drömmen om en majmorgon”

 1. Åh vad jag behövde detta nu!! Ligger med gravidsymptom och influensa och tittar ut på en grå leråker till trädgård. Har nog inte insett hur mycket jag saknar ljuset, värmen och lukten av vår och sommar <3

  Kram

 2. Så fint!
  Kan man få se lite fler bilder på djuren nån gång? Vore så härligt. Älskar höns och får.

 3. Så underbart inlägg, så längtansfullt! Och precis så känner jag idag, vi har sol och vårkänsla utanför fönstret. En plusgrad och ösregn hela helgen, och vi är förkylda nästan hela familjen. Men pirret i magen av vårlängt kan ingen nysning ta bort.

 4. Här i södra Sverige, där vi hade 7 plusgrader igår, solen skiner, fåglarna kvittrar, snödropparna blommar i de gröna gräsmattorna och många andra vårlökar är på god väg, så känns det inte så väldigt avlägset! Men då har vi ju inte haft någon vinter alls, vi lär gå från ”höst” direkt till ”vår”… Så allt det vackra ni haft och har uppåt landet har vi missat, men å andra sidan får vi nog tillbaka det i form av en lång vår istället.

  1. Oj, vilken vårkänsla. Låter underbart! Slits alltid mellan längtan efter den där tidiga härliga våren i södra Sverige. Samtidigt som februari mars och april nästan är de vackraste månaderna här. Med massa snö, skare, perfekt skidföre och hög klar himmel. Helst vill man få lite av båda <3

 5. Åh vad fint! Blir också alldeles pirrig när jag tänker på våren, och snart är den här!

 6. Åh så underbart att påminnas om att vi har en fantastisk tid framför oss! Visst känns det väl lite som att man kommer ur en mörk säck när vintermånaderna passerat och så minns man varför man faktiskt bor där man bor..åh ljuva vårtid!

  1. Ja, och ljuset är den första föraningen. Även fast det är- 12 grader här idag förnimmer jag vårkänslor. Bara för att solens strålar är så starka och livgivande

 7. Längtar också efter just maj! Då det är lagomt skönt väder och som vackrast ute. Ofta blir det så torrt och för varmt för mig senare på sommaren. Men maj älskar jag 💕

 8. Drömmer också om maj. Tidig, varm morgon. Smyga ner medans alla barnen fortfarande sover, brygga kaffe och sätta mig på farstutrappen. Sörpla kaffe, spana ut i trädgården och njuta av några minuters lugn. Hunden kutar runt och ett barn vaknar i taget på övervåningen. Helst bebisen först, så jag kan amma i tystnad, med kaffemuggen nära till hands. Åh, längtan efter maj är enorm just nu.

 9. Barndom, sommarlov hos farmor, så känns det här inlägget. Saknar’t. Gyllene pärlor i minnesasken. Vackert!

 10. Vad härligt det låter och det ser så avslappnat ut på bilderna. Jag har en tendens att bli lite nere just sådär i brytpunkten mellan olika årstider. Men ändå längtar jag till varmare och ljusare tider nu. Mest längtar jag till barnens avslutningar på förskola och skola. Midsommar. Och till den allra första tiden av semestern, då när jag står där sliten och trött men framför mig ligger ett hav av ledig tid att bada i.

 11. Åh jag längtar mig knottrig. Så tungt den här vintern, kanske är jag tyngd av gravidhormon (obs! Väldigt efterlängtad graviditet). Idag klickade jag hem en ljuslampa, nu ska jag sola mig i ofarligt dagsljus när jag äter frulle. Hoppas att mitt sinne lättar, för jösses, ljuset och färgerna. Jag behöver dem igen ❤💚💙💛💜

 12. Vad fint det verkar! Själv cyklar jag med cykelvagn och har redan börjat fundera på hur jag ska ta med mig en bebis i den OM jag nu skulle få fler barn. Någon som har nåt tips? Hur har du tänkt kring detta, Clara?

  1. Vi hade inte lådcykel när barnen var bebisar. Men min syster hade. Och hon brukade ställa ner babyskyddet från bilen i lådan och fästa den där. Då satt lillan bra och skyddat.