Matte har aldrig varit min starka sida – eller något jag varit intresserad av. Men jag försöker verkligen att inte föra över den inställningen till mina barn. Det är ett sådant handikapp att känna stark aversion mot något som är så pass viktigt.

Men medan de flesta andra skolämnen har förnyats genom åren – hur man undervisar och övar på dem – känns det som att matten har sett likadan ut fram tills nu. Efter genomgång på tavlan räknar man själv med sin bok. Och roligare än så blir det liksom inte.

Därför uppskattar jag alla initiativ som gör räknandet mer stimulerande. Som Albert! Jag har fått möjligheten att testa den digitala matteläraren Albert tillsammans med Bertil och Folke. En svensk innovation med mål att hjälpa elever till bättre skolresultat. Genom att göra inlärningen enklare, roligare och mer begriplig.

Jag skapade ett konto på hemsidan och Bertil satte genast igång att spela med Folke. De försjönk direkt. Uppgifterna är enkla och pedagogiska och momenten färgglatt och fint illustrerade. “Det känns inte som att jag räknar matte på riktigt, mamma” var omdömet som kom. Ja, tänk vad skönt att räkna matte utan att man riktigt tänker på att det är det som man gör…

Men Albert är inte bara ett spel utan kan också fungera som en läxhjälp. Den är kopplad till läroplanen och vet vilka mål barnet behöver uppnå i varje årskurs. Kör barnet fast med en uppgift i sin mattebok eller ett matematiskt område så kan Albert hjälpa till med just det genom att pedagogiskt förklara problemen och hjälpa barnet att förstå och hitta lösningen. Bra om man har lite större barn och ungdomar som räknar en matte man själv knappt förstår sig på.

Albert för barn över nio år kan användas på mobilen eller surfplattan. och för barn under nio år är det dator eller läsplatta som gäller. Det tycker jag är bra, med större skärm för dem minsta. Mina barns läsplatta är dock trasig så de fick köra på min dator istället – tur att det också går bra! Det fina med Albert är att det anpassat för barn från 3-17 år. Så barn i alla åldrar kan ändå använda tjänsten. Och man kan själv styra vad man vill och behöver öva mer på. Talföljd, geometri, algebra eller tals användning…

Vill du och ditt barn testa Albert? Just nu har jag ett erbjudande som ger dig 30 dagars kostnadsfri provperiod. Allt du behöver göra är att skapa ett konto via den särskilda sidan för mina följare, det gör du HÄR!