Påsklovet

Å det är så härligt att barnen fått påsklov! Tio dagar ledigt att skrota runt på. Kratta på gården, påskpyssla och grilla. Jag tycker att jag har fotat så mycket de sista dagarna. Men nu när jag ska lägga upp bilderna ser jag att jag missat att få med alla människor och bara fotat en himla massa matbord. Skyller på amningshjärnan. Och det faktum att jag är så hungrig nu för tiden att när maten väl kommer fram så glömmer jag allt utom att äta.

Så det här inlägget blir ungefär hälften så långt som det var tänkt. Men jaja.

Vi har i alla fall ätit långfrukost med smoothie och scones. Och både te och kaffe samtidigt. Varför välja? Jag börjar så smått bli sugen på kaffe igen efter nio månader utan.

Vi har haft matlag förstås. Bertil var en exemplarisk storebror.

Och jag bjöd på Nikkalouktasoppa.

Tillsammans med mitt morotsbröd. Följ båda recepten på bloggen och njuuuut! Det är två av mina populäraste bloggrecept.

Två blivande bästisar. Så gulliga <3

I helgen hade vi besök i flera omgångar och jag parkerade mig på verandan och bara njöt av ljuset och värmen. Att få bli riktigt uppvärmd, sådär att man kokar. Mmmmm

Snön ligger fortfarande på åkrarna som ni ser. Det ser värre ut än det egentligen är. För snölagret börjar bli riktigt tunt och vilken dag som helst kikar den bruna åkern fram under snön och då försvinner nästan allting på en gång.

Idag har vi i alla fall en lugn hemmadag. Jag känner mig riktigt förkyld och till och med bebisen är krasslig. Så det står vila på verandan med te och honung på schemat.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

13 kommentarer på “Påsklovet”

  1. Vad härligt ni verkar ha det! Blir lite sur att ni som bor ännu längre norrut än oss, kan kratta trädgården och att snön snart är borta😛vi har 3 dm snö kvar över trädgården suck

  2. Gud vad härligt med så långt påsklov! Här i Finland där jag bor är det bara två dagar. Och fantastiskt fina bilder!

  3. Min bebis är bara sju månader men oj så sugen jag blir på en till när jag ser din bebis ♡♡♡

  4. Fint å se att bebisen har ullkläder. ❤ Det är det allra bästa för små knyten som ännu har svårt att reglera värmen på egen hand.

  5. Jag fixar inte att dricka te nu när jag är gravid. Eller något varmt alls för den delen. Så från 3-4 koppar te per dag till inget de senaste 4 månaderna. Tur då att iste går bra. Kör på ditt recept såklart 🙂 Får se sen om suget kommer tillbaka lagom till hösten.

  6. Bilden på Bertil och bebis. D Ö R så gulligt! En öm storebrors famn och omtanke, så fint!

  7. Så fin lilla bebisen är i sin rosa sparkdräkt. Älskar Nøstebarns ullkläder! Jag bor i Norge så här kan man köpa massa brukt på Finn (Norska Blocket). De har så bra kvalitet att de kan användas av måååånga barn och ändå se lika fina ut (och värmer lika gott). Ull er gull, som de säger här 🙂 Glad Påsk!

  8. Jag blir så glad när jag läser dina inlägg om hur fint du mår och hur bra allt är med nya bebisen. Vi fick barn i princip samtidigt som er och för mig är det en jätteutmaning att klara av både storasyskon och lillaplutt. Du ger mig hopp!!!

  9. blir så sugen på att amma (och amningsÄTA) av dina inlägg… och då börjar det ändå bli ett par år sedan sist! men mmm den hungern jag hade då, vad mat smakade gott