Vi har haft så många härliga dagar på rad nu. 20 grader i skuggan och tid att vara tillsammans. Härom dagen lagade jag tjockpannkaka med Folke.

Han vill alltid vara med när jag gör något. Hjälpa till att laga mat, pyssla, sortera tvätt eller städa. Tricket är att inte be om hjälpen. Då får jag den varje gång.

Ibland är det dock mera stjälp än hjälp. Notera mjölken.

Knäcka ägg är kul. Och småttingarna kan absolut knäcka själva – om de knäcker i en liten skål. För då kan man ju fånga upp skalbitarna innan de blandas ner i resten av smeten.

Sedan kom Bertil och hjälpte till att vispa ihop det hela…

Sedan åt vi pannkana på verandan.

Hittade massa hjortron längst ner i en back i frysboxen. Trodde de var slut för länge sedan, men där fanns säkert 10-15 liter. Så jag kokade hjortronsylt till pannkakorna. Bästa sylten. (Morotsstavar förresten. Så himla bra när man inte ids göra en sallad till maten. )

När bebisen sov i vagnen passade jag på att städa lite på tomten. Det är så gröligt här så det går inte att förstå. Kommer ta en vecka att röja upp bråtet bara på baksidan av huset…

Många sådana här vyer i trädgården just nu. Bara att hugga i och arbeta.

Rev sönder en gympasko samt foten där jag klampade omkring på gården. Trampade nämligen rakt in i ett renhorn. Och kände hur mycket norrland det här är.

Men hittade sedan blåsippor. Och då var allt förlåtet.

På eftermiddagen vankades matlag. Och vi hade bestämt oss för att bada först. Inte jag förstås. Men alla barn, pappor och Ulrika.

Jag och Stina hejade på. Jag älskar Västerbottens extrema väderblandningar. Här var det ljumma 20 grader i skuggan samtidigt som isen är kvar på sjön.

Emil tog sig en simtur. Och barnen hoppade i från bryggan tre gånger var. Doppade huvudet till och med. Så himla härligt att börja badsäsongen redan nu!

Efter maten åkte vi hem till Albin och Ulrika. Stina agerade tvillingmamma och bar bebisarna.

Och så tryckte vi i oss torskrygg och dillpären och gröna ärtor. Och pladdrade i mun på varandra tills klockan slog 22.15 och det var alldeles för sent för barnen att vara uppe.

Idag hade vi besök av Jakobs mormor och lillasyster. Barnen badade igen, vi monterade studsmattan och jag besökte BVC med lillen.

Till middag gjorde jag falafel i pitabröd med vitlöksdressing. Och en sallad gjord på päron, tomat och basilika. Med lite honung, salt och peppar ovanpå. Blev himla gott om jag får säga det själv. Och samtidigt be om ursäkt för att detta inlägg mest bara innehöll en massa matbilder. Lovar bättring till nästa gång.