Fredagen var tung. Barnen fick stanna hemma för att få en chans att vara ledsna i lugn och ro. Men som tur var hade vi sedan tidigare bokat upp helgen. Bertil skulle till Holmön med Jakob och en vän och Folke skulle sova över hos farmor i stan. Bra med lite miljöombyte. Och skönt att jag fick vara hemma själv med lillebror. Och vara precis så nere som jag kände mig.

På lördagen kom min vän Frida förbi. Och det var den perfekta distraktionen. Jag bakade kaka och satte på rouge och blev genast lite bättre till mods.

Att ha sällskap av den här monchichin skadade ju inte heller.

Jag gjorde en cheescake som ärligt talat var svingod. Recept kommer inom kort.

Och dukade ute på verandan.

Frida höll rätt på lillen.

Men han somnade snart ifrån allting.

Jag bjöd på fläderbål också. Med citron och blåbär. Behövdes i värmen. Det blir hett på verandan när solen ligger på.

Frida hade med sig paket till pojkarna.

En popup-bok om urtidsdjur till storpojkarna. Och ett hemmasytt gosedjur till lillen. Så sjukt gullig. Folke tyckte att Frida var en riktig hejare på att sy och föreslog att hon skulle få laga hans kalsonger också. Ett riktigt hedersuppdrag!

Vi fikade och pratade och fikade lite till. Och hips, vips såg vi på klockan att drygt sex timmar hade gått. Utan att samtalsämnena alls hunnit sina. Men däremot hade det börjat bli kväll och kallt. Så då tog Frida cykeln och hojade hem till sig.

Det blev en fin lördag, trots allt.