• annnonssamarbete Albert •

Tjat-befriad mattestund!

Djupt koncentrerad åttaåring…

Det märks att det börjar vara dags för sommarlov om några veckor. Vi har en lite skoltrött åttaåring som ser fram emot skolavslutning och lååång ledighet. Det gör vi också. Men än är det inte riktigt dags, utan vi kämpar på med skolarbetet.

Något som vi däremot inte måste kämpa på med, det är mattematik-appen Albert. Vi började med Albert för några månader sedan och det har funkat hur smidigt som helst. Inget tjat – båda pojkarna brukar vilja sitta med den, eftersom Albert funkar från tre års ålder upp till sjutton.

Målet med appen är att göra inlärningen roligare och enklare och hjälpa elever till bättre skolresultat. Önskar att det funnits en sådan här app när jag gick i skolan. Jag var urkass på matte och lät min kompis Maria fylla i svaren i min mattebok…tills fröken Ulla kom på vad vi gjorde.

Albert är en svensk uppfinning som förutom att fungera som ett mattespel – också är en virtuell mattelärare. När barnet kör fast med matten kan Albert pedagogiskt förklara och hjälpa att hitta lösningen. Albert är programmerad på ett sätt som gör att han lär sig själv för varje gång han används (dvs Artificiell Intelligens). Ju mer Albert används desto bättre blir han!

Förra gången jag tipsade om Albert var ni en hel himla hög med folk som laddade ner appen och testade. Så roligt! Erbjudandet om att få en 30 dagars kostnadsfri provperiod kvarstår fortfarande. Och allt du behöver göra är att skapa ett konto via den särskilda sidan för mina följare, det gör du HÄR!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

18 kommentarer på “Tjat-befriad mattestund!”

 1. Detta ska jag prova med mina två stora barn (8 år och 6 år). De känner ofta att allt är för lätt och att de inte alls får den utmaning de behöver i skolan – detta kan bli ett sätt att hålla motivationen uppe.

  1. Nu reagerar jag som lärare: självklart ska du använda de inspirationsmöjligheter du som förälder hittar, men du måste också lyfta detta i utvecklingssamtalen. Att barn tycker det rä alltför lätt och inte känner sig utmanade är inte bra på sikt. Det är inte bara elever med inlärningsproblem som har rätt till stöttning och inspiration (oerhört viktigt att det får det, förnekar på intet sätt behovet), men alla barn ska få jobba framåt och det är inte speciellt problmatiskt, bara läraren känner till behoven.
   Ett av mina barn fick extrastimulans i engelska, vilket var guld värt. Det barnet har en engelska som avancerad “inföding” enligt sådana engelskspråktester som man kan göra (kostar lite) utan att ha läst något mer än vanlig skolengelska och aldrig varit i engelsktalande land någon längre tid.

   1. Naturligtvis har jag tagit upp detta på alla utvecklingssamtal och däremellan för det är ju jätteviktigt. Men ibland är det bra att jobba på flera fronter 😊. Dessutom tycker jag att det är roligt att ta del av och stötta i mina barns lärande. ⭐️

 2. Kan man ha flera användare per abonnemang? Har en 4- och 6-åring så de vill väl ha lite olika nivå på övningarna.

  Hur gör dina barn?

  1. Hej Jenny, hoppas allt är fint med dig!
   På Albert samlar eleven poäng som låser upp nya banor och annat kul. Upplevelsen för barnen blir därför mycket bättre vid unika konton, så vi rekommenderar alltid ett konto per barn 🙂

   Skulle ni vilja ha ett konto per barn i familjen så ordnar vi såklart en fin syskonrabatt!

   Kontakta mig på nico@hejalbert.se så löser vi det 🙂

   Vänliga hälsningar

   Nico
   Marknadsansvarig
   Albert

 3. Clara! Detta är egentligen en respons på ett tidigare inlägg men…. Du ska få ett tips på en gammal TV-serie. Om du gillade Mina drömmars stad så kommer du att falla pladask för denna, nämligen “Träpatronerna”! Den finns på öppet arkiv. Se den!
  //Anita

 4. Detta skulle vara kul att prova för kidsen 😃 – men tyvärr duger inte mitt åländska mobilnummer 🙁

 5. Hej! Minns du möjligtvis märket/namnet på den fina gröna tapeten man ser i bakgrunden? Superfin verkligen!

  1. Tack =) den heter Edgar och kommer från Sandbergs tapet. Tyvärr har de utgått nu

 6. Så bra!
  Skulle det gå att anmäla sig till detta erbjudande nu, men att starta de 30 dagarna när sommarlovet börjar i mitten av juni??
  Mina barn (9 år, 8 år och 5 år) kommer inte orka/hinna sitta så mkt nu i slutet av terminen…
  Skulle verkligen uppskatta att testa i sommar!!

 7. Vad roligt, ska kolla in denna app! Min son tycker det är jättekul med matte, så det kanske kan vara ett bra sätt att locka bort honom från slötittande på youtube 🙂 Vi har haft en som heter King of Math Junior som var riktigt bra och väldigt poppis, den kan jag också rekommendera till andra (om man får lov att rekommendera annat under ett reklaminlägg utan att det ses som hädelse 😉 )

 8. Snälla gör djupresearch på hälsoriskerna med allt trådlöst, allt “smart”. Ni hittar samlade artiklar av oberoende forskare och från visselblåsare runt om i världen på https://www.stralskyddsstiftelsen.se/. Söker ni forskarrapporter, artiklar och videos på engelska hittas oändligt mycket mer. Resultat som av industrin hindras från att publiceras i vanlig media, pengarna styr totalt. Industrins egna experter ger falska resultat.

  Många hälsoproblem har bevisats öka för de som vistas/bor runt mobilmaster och för barn och vuxna med kroppsnära användning av trådlös uppkoppling. Problem som huvudvärk, hudproblem, tinnitus, näsblod, sömnproblem, försämrad kognitiv förmåga, ångest, depression kan kopplas till trådlöst. Det allra sorgligaste är uppkomsten av cancer p g a det “smarta”. När det gäller mobiler ökar risken för hjärttumör då användaren pratar genom att hålla mobilen mot huvudet. Och ökar gör också cancerrisk i andra kroppsdelar mot vilken mobilen placeras. Ex bröstcancer i formen av en mobil (från placering i bh:n), eller cancer på bakdelen (från lägeskontakten i bakre byxfickan). Har själv tinnitus efter att under några års tid ha sovit en halvmeter från en felplacerad router som pulserade nätterna igenom. Och långt värre är, förlorade för några år sedan en kollega i hjärncancer. Hörde knappt något sägas om riskerna med strålning under denna tid, men arbetskamraten sa själv under sjukdomstiden att han trodde hjärntumören berodde på hans flitiga mobilanvändande.

  Det finns så mycket att säga om denna tickande bomb, men nämner bara att vi människor är inte de enda som skadas av strålningen, det gör även miljön. Det om något borde alla som oroas av klimatförändringar djupdyka i, för det skrämmande är att det från mediahåll är nästintill helt tyst. Vi följer helt med strömmen (vem vill inte ha tillgång till allt det positivt roliga med trådlöst!) och litar blint på industrin. Som under tobakens glansperiod..eller blybensinens..eller förlitandes på Neurosedyn. Fast denna gång kommer lögnerna och de långtgående riskerna drabba oändligt många fler.

  Några korta råd vad man kan göra för att skydda den man håller kär.
  – Välja prata i mobil med hörlurar alt högtalarfunktion.
  – Aldrig sitta med laptop, mobil eller padda i knät eller mot kroppen (Paddorna läcker mest, vad jag uppfattat.)
  – Ha mobilen på flygplansläge och ist checka ex ggr per dygn sms och mobilsamtal.
  – Ha wifi avstängt nattetid
  – Aldrig låta små barn leka med mobiler eller paddor. Deras huvud har tunnare skal och strålas över större huvudområde.
  – Skippa trådlöst i barnkammaren i form av ex trådlös barnvakt
  – Ha i åtanke att varje persons trådlösa uppkoppling också påverkar alla runtomkring. Ingen vet vem som har störst känslighet för att insjukna, inte förrän efteråt..
  – Backa bandet och ist för trådlöst välja tråd/sladd/kontakt..
  Finns mycket mer att göra, detta är vad jag minns nu på studs.

  Många länder jagar nu på för att ligga i framkant vad gäller “uppdateringen” till 5G, “the internet of things”. 5G är inte som man kan tro nästa steg från 4G, utan 5G är endast en marknadsföringsterm. I praktiken betyder 5G…30G. Inga långsiktiga studier har överhuvudtaget gjorts på 5G. Inga. Men att 5G kommer förändra världen står klart. Förändra för människan, förändra för insekter och djur, förändra för allt växande. Förändra (för) allt och alla. Detta behöver vi börja prata om.

  Snälla gå mot strömmen. Lyssna i ämnet till oberoende forskare och media. Låt dig inte luras älskade medmänniska.

 9. Skulle så gärna prova Albert, men bor i Norge. Det går inte att registrera en användare med norskt mobilnummer. Har du någon kontakt på Albert och kan höra om det går ändå på något vis?
  Tusen takk!