Onsdagsbestyr

Idag har jag haft en riktig fixardag här hemma. Innerfönstrena i köket har plockats bort, jag har bytt gardiner och gått loss och putsat rutorna också.

Eftersom april var så makalöst fin verkar allt opålitligt aprilväder istället komma i maj. Ena stunden har solen strålat – andra stunden har det kommit hagelskurar.

Jag fick ett il och blev less på hela vår nedervåning. Så jag bar ut köksbordet, bar in ett annat som stått i förrådet i över ett år. Och så skrubbade jag det rent ute på gårdsplanen. Och imorgon ska jag fortsätta med ommöbleringen och byte av färgskala här hemma.

Medan jag donade var barnen ute med gammor och lekte i skogen. När de kom in fick de nybakt bröd som jag svängt ihop.

Och sedan lax i ugn och mandelpotatis till middagen. Med västerbottensost och dill. Så enkel vardagsmat. Plus såklart god.

Ulf har suttit på höften eller legat på golvet och tittat på. Världens mysigaste sällskap när jag jobbar!

Nu är Jakob och håller i yoga, gammor är med och tränar och barnen ser på film. Jag tror att jag ska spola upp ett bad till mig och lillen så vi får njuta och vila en stund. Som belöning för allt slit menar jag.

Hoppas onsdagen varit fin för dig med!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

35 kommentarer på “Onsdagsbestyr”

 1. Oj oj! Hur orkar du? När jag haft bebisar har jag knappt hunnit gå på toaletten. Möblera om!!

  1. Haha, jag tänkte exakt samma, min bebis har inte gått att lägga ned överhuvudtaget, ammat konstant, även skrikit mycket, vägrat vagn och bil osv. Var glad om jag lyckades få i mig mat under dagen.
   Förstår att barn är olika, är bara så svårt att föreställa sig när man har en mer krävande bebis.

   1. Jag har haft vidriga graviditeter men superenkla bebisar så därför hinner och orkar jag. Kram!

  2. Wow vilken supermamma du är som kan (och orkar) vara så produktiv! Själv är man nöjd om bäbisen låter en bre en smörgås och springa på toa hehe. Ser framemot rapport på din lök-rabatt förresten!

   1. Supermamma kan man vara ändå. Onödigt att mäta i produktivitet och jämföra sig med en annan mamma med en ”nöjdare” bebis. Jag haft en av varje sort. Bebistiden såg helt olika ut med dem, men supermamma, det var jag med bägge!

    1. Såklart! Supermamma kom kanske ut fel (även om jag tycker att Clara är det, men det är alla mammor som kämpar, du också!), — jag såg bara henne framför mig släpandes på möbler, tvättade fönster med bäbis på höften som en riktig bonn-mora, därav supermamma! Jag orkade inget sånt men mina bäbisar har diat sig fast i bröstet de första månaderna – utan att sova på nätterna = trött supermamma 🙂

  1. Tack =) tyckte väl det var en riktig Frida-klänning. Den är sprillans ny ifrån Mango av alla ställen !

 2. Tack. Onsdagen har varit bra här också. En hemma dag. Pysslat med att förbereda ett broderi. Fört över skiss till tyg med karbonpapper och börjat brodera. Läst ut en roman. Tränat ett hemma pass på 25 minuter. Städat lite. Osv. Typisk bra hemma dag. Ha det bra med Ulf och resten av familjen och vår bestyren.

 3. Exakt sån klänning har jag letat efter! Är det ett nyköp? Perfekt hushållsfixarklänning! Blir sugen på att putsa fönster och allt…😋 Tar gärna emot tips på var man kan hitta en sådan.

  1. Visst är det. Perfekt när man vill känna sig lite huslig. Den kommer från Mango =)

 4. Så Lotta på Bråkmakargatan med klänningen och allt! Älskar också de filmerna. Färgerna alltså, ååååhhh! Lille Ulf verkar vara en lite rar gosse, förstår att han myser och spanar på vad mor gör från filten💚

 5. Förlåt för ytligheter, men alltså herreminje vad oerhört vacker du är. Du är som en sagodröm! DAMN GIRL! Fan. Blir nästan lite provocerad. Åkej, ska släppa det och vara glad för din skull. Det måste vara fantastiskt att vara född med ditt ansikte! KUL FÖR DIG! Jag vill också se ut som nyutsprungen ros, men håller tillgodo med ljusgrönt efter-vintern-ansikte och påsar lite här och var. Behövde bara få ur mig hur snygg du är. SÅ. SNYGG. AARRGGHH

  1. Haha. Säg inte förlåt. För gud vad jag blev glad av att höra det här. Det värmer massor i min lilla mammabubbla där jag inte riktigt känner mig som mig själv, eller känner igen mitt eget utseende för den delen heller. Kram och TACK SOM FAN <3!!! Suger åt mig alltihop

 6. Ulf – så fint. Så roligt att vara generation föräldrar väljer namn som de gillar och som generationen innan dem kanske inte direkt skulle ha tänkt på. Det är fint.

 7. Jag blir så glad över ditt liv! Sitter på jobbet och dricker kaffe, längre söderut i Sverige. Jag klär mig i svart istället, fast din rutiga klänning ser helt ljuvlig ut. Möblera om vore trevligt – och du inspirerar verkligen till det! – men just nu får det räcka att fluffa soffkuddarna varje kväll.
  Men att du möblerar om och bakar bröd och myser med din lille unge, det gör mig så glad på något vis. Här är en person som lever det liv hon vill, tänker jag, precis som jag gör. (Feminismen när den funkar som den ska!) Olika liv, men ändå precis som en vill ha det!
  Tack för din fina blogg, att du jobbar så medvetet med den och är en sån härlig färgklick för en svartklädd kontorsarbetare.

  1. Så rolig och fin kommentar. Tack snälla. Kontorsarbete i svart är inte heller fy skam. Tar med mig din pepp och dina varma ord. Stor kram Josefin

 8. Vilken fantastiskt fin klänning! Och du är nog den enda som får hushållssysslor att kännas så mysiga 😊

 9. klänningen! så fin! var kan man lägga vantarna på en sådan?
  (och älskar verkligen dina vardags-inlägg. när inget går att räkna med i mitt liv nu, är det en märklig lättnad att läsa om dina mysiga dagar, och vad du pysslar med)

 10. Jag kan starkt rekommendera bärsjal/ ergonomisk bärsele. Så smidigt när man har liten och vill göra saker och ha händerna fria 🙂

  1. Ja, jag älskar sjal och sele. Men har lite för svag rygg ännu, för att kunna börja använda det längre stunder.

 11. Älskar dina kläder “nuförtiden” (obs! du är alltid så snyggt klädd, men nu är det verkligen snygga klänningar)

 12. Fina Underbara! Sällar mig till beundrarskaran. Du är så “snällt” vacker här. Sårbar. JÄTTEfina bilder också. Som vanligt 🙂 Den med Ulf på armen är som tjong, rakt i magen i känsla! Undrar ibland hur du får till det när du fotar själv… Hur många bilder krävs för EN bild, med rätt skärpa och ljus? 🙂 Önskar dig en god fortsättning full av liv! /a