Söndag med imma på

Hu vilken söndagsmorgon. Vaknade av att regnet piskade mot rutan och vinden smällde i fönsterblecken. Man blir dock 150 procent gladare när man möts av pigga bebisögon och morgonjollrande.

Gäsp

Gäsp

Gäsp

Tillslut tog jag mig upp i alla fall. Bakade frukostbröd med Folke. Medan det jäste så levdes det rövare

Brottande, kittlande och fötter i ansiktet på varandra.

Mitt i högen låg Ulf och var sitt allra nöjdaste. Trean är av ett tåligare slag. Helt enkelt för att han måste.

Dukade helgfrukost och lyssnade på Godmorgon Världen. Mitt sedvanliga söndagsnöje.

Bertil läste sin favoritbok Rum för kidsen av Isabelle McAllister och Jenny Brandt Grönberg. Hans högst dröm är att Fixa Rummet ska komma hit och göra om deras rum. Den här boken är en ständig inspirationskälla!

Ulf pratar så mycket nu. Ler och jollrar nöjt som svar på storpojkarnas frågor.

Efter frukosten rotade jag fram den här gamla godingen – förra vårens Miss Clarity. Strök och hoppade i den.

Jag älskar exakt allt med den här klänningen. Men färgen extra mycket.

Sedan väntade besök. Jakobs mamma och storasyster kom och hälsade på – den senare kom hela vägen från Stockholm.

Ulf trivdes hos faster Josefin. Barnens fastrar heter Josefin och Johanna. Är inte det två ultimata fasternamn? Man riktigt hör hur rätt det klingar.

Jag svängde ihop en middag

Och vi åt och pratade och det var stört omöjligt att se ut genom fönstret som både immat och regnat igen.

Sedan var det läggdags för barnen och hux flux var söndagen så gott som slut för mig.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

16 kommentarer på “Söndag med imma på”

 1. Idylliskt, men jag fattar inte hur du gör frukostbröd på morgonen. Tar ju flera timmar att baka?!

 2. Låter som en mysig dag!

  Jag är själv en faster Josefin till två härliga killar, fast kallas av dem faster Josse 🙂

 3. Älskar sådana här inlägg <3 Så mysigt att läsa och titta på fina bilder!

  Och Ulf är ju en dröm! Säger som jag sagt förut – sååå lik dina systerdöttrar! Så himla fint att få vara en liten bebis med två stora, busiga brorsor. Vår trea är också av det tåligare slaget – hon slår sig, gråter och fortsätter leken i gråten. Men vårt senaste tillskott, lilla fyran, han är den känsligaste bebis vi haft. Han tycker väl att han är speciell och skall behandlas med silkesvantar 🙂

  Önskar er en fin vecka!

 4. Så fint. Kärt med besök av familj.❤️ Kan tänka att min mor som var hemmafru i alla år hade liknande liv. Skicka stora barnen till skolan och sedan mysa med lillan. Som var jag och sedan min syrra. Nu jobbar ju du 200% med blogg och företagande och allt, men om vi låtsas att det inte fanns.. Mamma pratar ofta om att det då gick att leva på en lön. Men visst sjutton borde det gå idag också? Visst var det ett snålande, inga utlandsresor, sylta, safta, baka, laga kläder, sticka, väva, ärva kläder… Jag har dock aldrig känt att vi saknade något. Jag tror aldrig jag ens tänkte tanken om vi var t ex rika eller fattiga.
  Vad ska detta pladder leda till? Haha. Kanske att dina underbara foton ger mig så mycket tankar om ett stillsammare liv. Långsammare leverne kanske?

 5. Dina bilder är underbara, det är fantastiskt hur du på något sätt kan fota en känsla eller stämning!

  Hur får du förresten håret så blankt och medgörligt men ändå vågigt? Mitt är alltid ett himla fluff 🙂 jaja, man får vara nöjd med det man har!

 6. Vad härligt att få läsa om dina bestyr. Förstår att du trivs i den klänningen, färgen är alldeles underbar. Håller med om att trean är tåligare. 🙂

 7. Vad roligt att höra Clara!
  Vi borde ge ut den boken igen.
  Trycktes bara en gång så går inte att få tag på

  Jenny