Lysande utsikter

När jag skrev inlägget om vackra fönstervyer började jag tänka på de vackraste vyer jag har i min närhet. De där drömmiga fönsterutsikterna jag älskar att vila ögonen på.

Här kommer några av dem. Utan inbördes ordning

Mitt eget sovrumsfönster. Här gassar morgonsolen från klockan fyra så man blir väckt före skam. Men det kan det vara värt. Vill helst inte dra ner rullgardinen för det är så underbart att vakna och se ut över allt det här. Berget och den illande gröna åkern. Skogsstigen jag gått så mycket . med Melker.

Utsikten från min systers sovrumsfönster. Där utanför sitter Anna och jag och surrar på sommarkvällar. Om sånt som bara vi förstår.

Utsikten från barnens fönster. Över byn och åkrarna. Härifrån ser man båda sjöarna, om man lutar sig ut lite. Den ena ligger till höger och den andra till vänster. Mellan dem rinner en bäck, som på våren är mer som en å. Det var den här vyn som fick oss att bli kära i huset!

Jakobs mormors köksfönster. Första gången jag hälsade på var för fjorton år sedan – och jag tappade andan av utsikten. Det gör jag fortfarande ibland. Den här bilden tog jag efter en regnig kväll, när det strax innan midnatt plötsligt solade upp. Och riktigt ångade från skogen och sjön. Västerbotten!

Utsikten från köksbänken. Att stå här och baka en varm sommardag är så njutbart. Eller för den delen en regnig eftermiddag. Speciellt när jag hör alla landsbygdsljud. Kor som muar från andra sidan. Tuppen som gal och fåren som bräker i hagen. Då känner jag att jag bor på rätt plats.

Mormors skrivbord. Radion som stått här i alla år, telefonen med sin korkskruvssladd. På den här platsen satt mormor alltid när jag ringde. Och det kändes så tryggt att veta precis var hon var. Vilken utsikt som var hennes. Blir helt varm av bilden på Bertil som sitter och pysslar där. Som jag själv gjort tusen gånger. Och utsikten är ju inte fulare på hösten precis.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

16 kommentarer på “Lysande utsikter”

  1. Vilka ljuvliga bilder <3 Minst lika vackra som dem du delade häromdagen, ännu vackrare egentligen eftersom varje bild har en historia <3

  2. Allt är så himla bra och vackert med din blogg den senaste tiden. Hur har det blivit så rätt? 😊

  3. Åh jag blir alldeles full av längtan efter mitt Västerbotten! Tack för dessa fantastiskt fina bilder och att stämningen som de och dina ord skapar.

  4. Undrar om det är min telefon som krånglar, iPhone 5s o vanliga safari, men väldigt ofta kan jag inte se bilderna på din blogg. Blir bara pyttesmå tomma rutor. I detta inlägg ser jag typ hälften. Bugg?

  5. Vilka underbara bilder! Får så mycket inspiration från din blogg, i allt från föräldraskap till inredning. Utifrån bilden på vyn som gjorde att ni blev kära i huset blir jag nyfiken på att höra mer om hur det var när ni hittade ert hus. Kan du inte skriva ett inlägg om när ni köpte huset och hur ni resonerade inför det? Det vore så intressant att läsa om hur förutsättningarna var, vad ni prioriterade, om ni sökte i ett stort område, om ni kände till byn sedan innan och sökte er aktivt dit eller om det var en slump att ni hamnade där, osv. Det känns som att ni har hamnat rätt på så många sätt och det vore kul att höra lite om vägen dit.

    Jag och min sambo letar själva hus just nu, inför att äldsta sonen ska börja skolan nästa år, och är så förvirrade i processen. I början var det inspirerande att fantisera om var vi skulle bo men nu börjar vi bli paralyserade av beslutsångest. Det är ju så himla svårt att veta vad som blir bäst för barnen och oss allihop! Har du några tankar om hur man kan öka chanserna att hamna rätt? Kramar och tack igen för din fina blogg!