Fredagsfika med Frida

Maj är till ända och det sista jag gjorde innan kalendern gick över till juni var att ha fika med min kompis Frida. Jag har ju haft maj som målbild under graviditeten. Allt härligt jag ska göra. Komma ikapp mig själv, njuta vardagen, arbeta i trädgården och umgås med vänner. Och det har jag gjort! Särskilt det där med vänner. Så jag hade alltså Frida på besök i fredags. Regnet piskade mot rutorna och det kändes riktigt ruskigt ute. Så jag jorde min päronkaka med kokostosca – fast den här gången med mandel. Bra comfort food.

Och dessutom bakade jag kolakakor. Och till det svartvinbärssaft med svartvinbärsblad. Om man knövlar dem lite lätt frigörs den goda doften och adderar smak till saften.

Frida kånkade Ulf och var oförskämt sommarfräsch.

Och jag passade på att duka med min nyköpta loppisduk. Älskar att få besök så man får en anledning att vädra porslin och textil.

Det blev en bra fredag det!

Nu stundar lite mer arbetsintensiva veckor fram till barnen får sommarlov den tolfte juni. Har en del som måste avklaras innan dess. Men sedan är jag ledig igen med dem ända till slutet av augusti! Så härligt det ska bli.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

9 kommentarer på “Fredagsfika med Frida”

  1. Jättesnygg duk! Måste fråga om dina dukar. De ser så välstrukna ut! Men jag tycker ofta det är svårt att få bukt på skrynkliga bomullsdukar. Hur gör du? Några tips? Och hur förvarar du dina dukar? Mina får djupa märken efter att ha legat ihopvikta i en låda, som är svårt att stryka bort..

    1. Tack =) Torkar alltid dukar på lina, är noga med att dra ut dem ordentligt/sträcka ut rynkor och sedan hänga noga för att minimera skrynkel. Först när jag ska använda dem så stryker jag dem. Då slipper man fula vikmärken från förvaringen. Använder mycket ånga (och en separat vattenspruta för att duscha dem ordentligt om de är riktigt skrynkliga). Att fukta och låta dem ligga till sig några minuter innan man stryker gör att det går mycket lättare.

  2. Jättefin duk! Jag är så glad för en gammal kallmangel jag fått av mamma, det gör att linnedukarna från växbo lin används flitigt, de gjorde dem inte när jag var tvungen att stryka dem… evighetsgöra som ändå inte blev bra.

  3. Första gången jag frågar om ett klädesplagg – men varifrån kommer Fridas fantastiska linneskjorta? Så snygg! Eller har du tips på andra schysst producerade linneskjortor så tar jag gärna emot dem 🙂

    1. Hej hopp! Den kommer ifrån Notperfectlinnen (som så mycket annat i min garderob) Om du är sugen på att köpa en så tänkt på att den är rätt oversize- jag har bara small på min ❤