• annonssamarbete Albert •

Räkna roligare

Förra gången jag tipsade om matte-appen Albert så var ni flera hundra som valde att ladda hem den och prova. Så roligt! Hoppas ni haft lika mycket användning för den som vi har.

Jag har ju skrivit om Albert förut men för er som inte vet så är det alltså en virtuell mattelärare och ett mattespel i ett. Tanken med appen är att förbättra barns förståelse för matematik. Göra inlärningen roligare och enklare och förbättra skolresultaten.

Folke är den som använder appen mest just nu. Han är rätt nöjd med att få hålla på med samma spel som storebrorsan om man säger så. Även om han såklart har en betydligt lägre svårighetsgrad.

Det funkar eftersom Albert är anpassad för barn mellan 3-17 år. Ungar i alla åldrar kan använda tjänsten. Albert är kopplad till läroplanen och vet vilka mål barnet behöver uppnå. Men man kan också själv välja vad man vill öva mer på.

För småttingar som Folke är Albert mest på lek. Men större barn och ungdomar har också nytta av matteläraren Albert som pedagogiskt kan förklara och hjälpa att hitta lösningen om man kör fast i sin mattebok.

Det är möjliggörs genom AI-teknik. Albert är nämligen programmerad på ett sätt som gör att han lär sig för varje gång han används. Och ju mer han används desto bättre blir han på att hjälpa till!

Förra gången jag tipsade om appen var det någon som beklagade att den kostnadsfria provperioden inföll precis i slutet av terminen – när det står så mycket annat på barnens schema. Så här kommer nu en rabattkod som kan användas under sommarlovet. När det inte är så mycket annat som stör. Eftersom matteappen är mer som ett spel känns det ändå inte som skolarbete.

Vill du och ditt barn testa Albert?  Allt du behöver göra för 30 dagars kostnadsfri provperiod är att skapa ett konto via den särskilda sidan för mina följare, det gör du HÄR!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

9 kommentarer på “Räkna roligare”

  1. Appen är endast för högre ålder. Om en 5-6 åring ska använda Albert så är man tvungen att gå in via webbläsaren vilket var betydligt krångligare. Vet du om det finns planer på att anpassa appen till 5-6 åringar?

  2. Hur gör du? Du får mig till och med att gilla reklam. Dina inlägg är så fina👍 (Tack att jag slipper se massa fula bling-blingreklam i kanterna. Dina egna inlägg är så mkt trevligare)

  3. Jag laddade ner Albert till sonen men vi har en smartphone och ingen surfplatta till honom och redan där brast det. Peppen försvann. Letade fram en dator, för som tidigare skrev så krävs webbläsare från dator. Vi testade lite, det laggade och jag trodde nåt var fel för det fanns inget ljud, mailade kundtjänst och det ska tydligen vara utan ljud. Vi väntar med spänning på utvecklingen av appen för just nu passar den faktiskt inte yngre barn i förskoleåldern.

    1. Jag håller med! Tyckte också det var konstigt utan ljud för barnen kunde inte förstå genom att läsa sig till. Så jag avinstallerade rätt snabbt.

  4. Skulle gärna prova appen:)
    Tror du att det finns något sätt ifrån Norge med norskt telefonnummer?