Här kommer ett lass med mina senaste loppisfynd. Brukar hitta så mycket bra i Borås men den här gången hann jag bara gå på en loppis. Därav skralare skörd. Men detta kom jag i alla fall hem med.

Först ut den här stora, munblåsta karaffen. Har varit på jakt efter en av modell större. Tycker det är så fint när man gör bål – att ingredienserna syns ordentligt. I den här ryms över en liter så den är perfekt!

Min syrra fyndade dessa underbara majolikatallrikar med smultronmönster till mig. Så otroligt vackra. Dessutom hittade hon den stora gamla majolikakrukan i grönt från Rörstrand. Samlar som ni vet på majolikakrukor så den här var perfekt. Stort plus för att den är ordentligt stor och alltså rymmer rejälare krukväxter

Små selterglas är min favorit just nu. Perfekt i storleken att duka med till kafferepet, när man vill ha låga glas bredvid kopparna. Min syster serverar ofta vin i den här typen av dricksglas. Litet och naggande gott.

Även ko-karaffen är helt underbar. Kitschig och söt och ganska smaklös. Kan den vara fyrtiotal? Har porslin från samma tid som ser ut som den här. Den ska jag servera mjölk i. Karaffer formade som djur har ju varit någon slags mikrotrend senaste året och sålts nytillverkade i butiker. Men gammalt är såklart ändå alltid bäst!

Slutligen den lilla broderade löparen. Anspråkslös och somrig. Tänker på gulliga små torp när jag ser den. Den ska få ligga på glasverandans bord.