Auktionslördag

Igår hade vi sån tur att det var bonnauktion i krokarna där Jakobs mormor bor. Jakob, jag och Uffe åkte dit. Fanns mycket fint.

Och två saker slog jag till på…ni får se sen.

Jakob var ute efter jordbruksmaskiner framförallt. Men på grund av ohemula mängder gubbar som tänkt samma sak så gick han hem tomhänt.

Men inte utan att först fota den fina lilla parstugan på gården. Älskar gamla timrade hus som kvävs i grönska.

Det var väldigt varmt så när vi kom hem efter några timmar i gassande sol uppsökte vi skugga. Jakobs storasyster fyllde år och vi dukade fint.

Vi har vacker utsikt hemma men det är ändå ingenting mot för vad Jakobs mormor har. Älskar den här vyn!

Vegantårta och vanlig tårta. Hembakat fikabröd och hallonsaft. Allt var supergott såklart!

Birgittatårta med marängbotten är min bästa tårta!

Ulf var för söt för att få vara med egentligen. Risk att missta honom för en marsipangris. Eller annat fikabröd.

Jag gjorde misstaget att ge honom lite vispgrädde. Jag som tänkt vänta med smakportionerna lääänge till. För det slår aldrig fel! Efter provsmakningen vill han nu äta så fort han sitter med vid matbordet. Och matfriden är definitivt till ända för min del.

Medan vi fikade utbröt barnhärj på gräsmattan.

Och när pollenallergin blev för mycket för mig och jag varken kunde andas eller se klart. Då stack jag och tog ett dopp. Sist vi badade här var i påskas. Då låg isen tjock, förutom vid en vak. Lite trevligare badväder den här gången får jag säga.

Efter doppet-bilden. Den här Lindex-klänningen har hängt med i över fyra år. Fortfarande min bästa sommarklänning. Luftig och skön!

Efter badet gick vi för att äta middag på byns nyöppnade restaurang. Så kul att Kalvträsk fått en sådan.

Bertil fick åka mjölk-kärra

Folke ville traska…

Väldigt mysigt

Och gott. Tänk om någon ville öppna en liten restaurang i vår by också?!

Utanför restaurangen rinner en kallkälla ut. Förmodligen världens godaste vatten…

Sedan traskade vi hem igen i den soliga kvällen…

Förbi alla vackra vyer

Och hus.

Jakob fångade mig i kvällssolen.

Innan jag blev uppäten av myggen.

Sedan skyndade vi in igen. Och det var den julilördagen det!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

17 kommentarer på “Auktionslördag”

  1. Haha jag tycker inte det var så konstigt. Själv kan jag byta kläder upp till 4gr på en dag. Myskläder, jobbkläder, gå på affären kläder, greja i trädgård och träningskläder. Ops, kan bli 5! 🙈

 1. Läste nyss ett annat inlägg från din blogg, o tänkte att Folke är så lik en ung Sting 🙂

 2. Åh vad mysiga bilder!! Ljuvliga vyer.
  Tycker det är så bra att du i allt det vackra blandar in jobbig pollenallergi och myggbett. Det tillför inlägget sommarvardag.

 3. Om Ulf vill smaka kan det nog vara en bra tid att låta honom få göra det. 😊 De där exakta månadsangivelserna bör man nog se som ungefärliga riktmärken. Han verkar ju mer än redo. Kul att han fick börja med grädde vid fikabordet och inte grönsakspuré. Så gör en cool och trygg trebarnsmamma. ❤

 4. Åh, jag var på vippen att åka till den auktionen också, kul att den blev välbesökt! Det var inte så många auktioner i Sorsele-trakten de här veckorna, men resten av familjen var inte jättesugna att åka 10+ mil för en auktion tyvärr.

 5. På tal om mygg. Har du eller nån annan läsare nåt tips på myggmedel som funkar för barn? Som inte har en massa
  DEET eller starka kemikalier i sig?

  1. Oh det undrar jag också, mitt lilla barnbarn är så älskad av myggen.. avundsjuk på Claras fantastiska liv ” där uppe ” men INTE myggen🙈😅

  2. Hej,
   Det var nån expert på TV i morse som sa att en kunde spruta myggmedel på barnens kläder istället för på huden om en vill…
   Negativt hon tog upp är att kläder kan bli missfärgade.
   Negativa jag tänker är att medlet ändå kommer i kontakt med barnens hud, kanske bara inte lika mycket.

   1. Ah, smart tips. Gillar inte att spraya MYGGA el dylikt direkt på barnens hud, ska testa på kläderna. Tur att det är en sval sommar så man kan ha långärmat och långa byxor….

 6. Vi som läser din blogg blir så bortskämda med täta inlägg, när det blir ett litet uppehåll blir i alla fall jag lite orolig. Hoppas allt är fint med dig o familjen!

 7. Hej,
  Vi har bokat en Norrlands semester till nästa sommar. Det blir Gällivare (bor i södraste Skåne). Jag skulle uppskatta ett inlägg om mygg dvs mängd, tips på skydd och andra knep för att slippa bli uppäten. Jag vet inte alls vad som väntar mig och min familj.
  Mvh
  Naiv skåning