Guldstunderna

Här är några guldstunder från dagarna som passerat sedan vi kom hem i måndags kväll!

Vi hade matlag på tisdagen, allesammans. För första gången på en månad typ. Barnen var så glada att se varandra igen. Och vi med!

Ylva-Karin har lärt sig sitta. Och att lugga Ulf.

Stina hade fått färg

Ulrika med.

Tycker så mycket om att träffa mina vänner efter några veckor ifrån varandra. Minns ni hur pirrig man var som liten, när man sågs efter att kompisen spenderat tre veckor i sommarstugan – men nu var tillbaka igen? DEN känslan. Bäst!

Barnen fick äta vid sitt eget bord i lugn och ro

Och vi vid vårat.

Jag gjorde ugnsbakad fetaost

Och falafel i pitabröd

Och gurksallad med mynta, citronzest, honung, citron och salt. Samt en rinnig vitlöksdressing och tomatsalsa. Väldigt gott om jag får säga det själv!

Det blev sent innan alla åkte hem för kvällen.

I torsdags kväll tog jag barnen på ett kvällsdopp vid byns badplats. Vi hängde där medan Jakob hade lektion med sin yogagrupp på gräset. Bertil sprang mellan. Han brukar få vara med ibland när Jakob undervisar yoga. Han har fallenhet för yogan. Är väldigt vig och stark och klarar flera positioner som Jakob ännu inte behärskar efter fjorton års praktik. Själv är jag lika smidig som ett kylskåp ungefär.

Jag tog en lång simtur medan lillfarbrorn vilade på land. Vi satt kvar länge på gräset och pratade och tillslut var vi kalla som isbitar allihopa.

Då åkte vi hem och gjorde kvällsfika.

Varm choklad och knäckemackor med ost och smör att doppa. Viker dem alltid på mitten, som mamma gjorde till mig. Då blir de smala och går ner i alla koppar.

Tycker mycket om kvällsljuset i vårt kök. Här är klockan halv tio.

Ulf sitter med på golvet, gungar i sin stol och pratar högst av alla.

Varm choklad efter kallt bad. Det är sommarlov och barndom! Äggmackor med kaviar är särskilt bra för knorrande hungriga magar…

Så här vacker var kvällen utanför fönstret.

Vi avslutade med att läsa Harry Potter och Hemligheternas Kammare i storsängen. Jag och alla tre barn. Ulf älskar att vara med på sagostund. Han ligger och tittar på pojkarna som tittar på boken. Och så agerar han gosedjur. Blir pillad i håret och pussad i nacken.

Är så glad för att nu läsa hela Harry Potterserien för barnen! Femåringen hänger inte med i allt men åttaåringen är helt uppslukad av handlingen. Jag med. Råkade visst glömma av mig och läsa nästan fyrtio sidor den där kvällen…blev väääldigt sent i säng. Precis som det måste få bli ibland på sommarlovet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

21 kommentarer på “Guldstunderna”

 1. Så fascinerad av lugnet som verkar finnas trots alla barnen! Våra måltider är kaos med en otroligt retsam 4åring och en känslig 8åring, och inte minst; två trötta föräldrar. Tror inte ens det ser trevligt ut på stillbild för tillfället gaah! Längtar så efter trevliga måltider!
  Kram!

 2. Underbart att läsa om er och ert sommarlov ! Sakkknar mina barn som vuxit upp och bort till främmande land där Claras seder ä främmande. Det är bara gammelmor i Paris som minns och som gläds över barnbarnens framsteg….med mamma Clara sâ klart. 🙂

 3. Känner så väl igen Harry Potter myset! Tog oss ett år att komma igenom alla böckerna. Och jag kunde ibland inte heller sluta läsa…. Kommer läsa dem igen en vacker dag och ta med mina 3 killar till London där de spelade in filmerna, ska vara en höjdare. Men det dröjer några år till. Idag är de 10,7 och 3 år. Stor kram till dig som delar med dig av så mycket! Mvh Frida

 4. Alltså Clara, smäller av så härligt att få börja min dag uppfylld av känslorna du förmedlar.

 5. Precis som du beskriver dina guldstunder -kaffe på verandan eller smågodis i sängen framför Netflix, så är din blogg min guldstund. Blir genuint glad av den.

 6. Så fint Clara! Älskar Harry Potter och läser för min sju-åring nu, vi är inne på bok nr 4. Gick dock så helt in i handlingen att jag var tvungen att smygläsa färdigt alla böckerna för jag kunde inte sluta…

 7. Åh jisses vad jag går i barndom-knäckemacka med smör och ost, doppa i varm choklad!! Standard hos oss som kvällsmål när jag var barn 🙂
  Underbar beskrivning av fin kvällsritual

 8. Ser härligt ut! Brukar ni åka på Urkult? Jagvhar varit två år men missar i år tyvärr.. tänker att det borde passa er familj 🙂

 9. Tack för allt du delar med dig av ur ditt liv! Du är en mästare på att skapa stämning, jag kan lätt leva mig in i det du beskriver och det är som bomull i själen.

  Undrar var den fina muggen som Bertil doppar i kommer ifrån? Är det en Muminmugg?

  Kram och tack igen för bloggen!

 10. Min nyss fyllda 9 åring har läst samtliga Harry Potter böcker själv och min dotter som fyller 7 snart har precis börjat. Älskar att dom älskar dom lika mycket som jag gjorde som barn!

 11. Jag ÄLSKAR Ulfs uttryck! På varenda bild på honom har han så mycket personlighet. Fast han är så liten! Så gulli!

 12. Gud vad Potter-myset låter underbart! Taggar inför att läsa böckerna för mina egna barn! Jag funderar dock på vilken ålder som är bra för att börja läsa dem – de första böckerna är ju mysiga och barnvänliga men sen blir de ju mörkare och mer invecklade och de sista delarna är ju bitvis väldigt otäcka. Som 90-talist växte jag ju i takt med att böckerna kom ut (en väntan som inte var nådig haha) men nu när alla böckerna finns utgivna så kan man ju dra igenom dem relativt fort för barnen. Samtidigt vill jag ju hinna läsa dem högt för dem så jag får vara med också! Hur tänker du kring detta? 🙂

 13. Blir nostalgisk över de “vikta” knäckebrödmackorna. Precis så fixade pappa mackorna åt mig när jag var barn. Ofta m varm choklad till men emellanåt serverades det havremustvälling i mugg. ❤

 14. Älskar dina fina bilder och särskilt älskar jag kortet på Ulf med en napp i munnen och en i handen under näsan! Så gjorde alltid min dotter också! <3

 15. Vad mysigt!
  Jag började läsa Harry Potter när det redan kommit ut kanske fyra böcker. Men så varje gång det kom en ny bok började jag om och läste alla från början igen. Sedan blev det tradition att läsa om alla böckerna varje sommar. Nu har jag inte gjort det på ett par somrar och känner att jag längtar tillbaka lite till den magiska världen 🌛✨Längtar tills mitt barn är stor nog att höra dom!