Lika pirrig och hÀrlig som skolavslutningen var. Lika pirrig och förvÀntansfull kÀndes skolstarten idag. Vi vaknade vid halv sju efter en sommar dÀr barnen vanligtvis stigit upp vid nio. Vi var vÀldigt trötta allihopa. Men inte ett dugg svÄrvÀckta. PÄ grund av pirret alltsÄ. Nu börjar det!

Tog syskonbild innan vi Äkte ivÀg till skolan.

Nu börjar storpojken tvÄan och mellanpojken sista Äret pÄ förskolan. De har nog vÀxt fem centimeter pÄ lÀngden i sommar. Och varsin skostorlek minst.

SÄ hÀrligt att lÀmna av Folke och se honom rusa rakt in till alla kompisar. Slita av sig sin keps och visa hur snygg han Àr i hÄret. Samt hur mjuk den rosa tröjan Àr pÄ insidan. Sedan hejdÄkram till mig och Bertil. Alldeles uppspelt och lycklig!

Sedan hÀngde jag med Bertil till skolan i huset bredvid. VÄr fina lilla byaskola. Fjorton barn i klassen. En mysig barngrupp dÀr ungarna satt som tÀnda ljus. Ada, Bertil och Elle hamnade invid varandra. Blev alldeles varm av att höra ungarna redogöra för sitt sommarlov. Vem som kört traktor och kornkross. Vem som fÄtt nya kaninungar. Vem som badat i storsjön och vem som fiskat med sin pappa.

KĂ€nde mig alldeles varm i kroppen av glĂ€dje, nĂ€r barnen försvann ut till skogen pĂ„ rasten. Kojbygget som direkt tog vid dĂ€r det lĂ€mnades i vĂ„ras. Och jag. Jag sitter nu hĂ€r pĂ„ verandan och dricker morgonkaffe. ENSAM! Ulf sover och jag njuter sĂ„ vansinnigt av att fĂ„ vara lite för mig sjĂ€lv. Och av att sommarlov mĂ„ vara hĂ€rligt – men att vardagen med min lilla familj klĂ„r det mesta.