Hela familjen har nu dragit en lĂ€ttnadens suck över att vara igĂ„ng igen efter sommaren. Det kĂ€ndes gruvsamt mitt i ledigheten – det mĂ„ste jag medge. Men nu nĂ€r plĂ„stret rivits av Ă€r det befriande. Inte minst att se barnen ta sig an förskola och skola med liv och lust.

Vi kÀmpar pÄ med mattematiken. Den Àr ingen favorit för nÄgon i familjen. Men bara för att jag och Jakob ogillade matte i skolan Àr ju inte vÄra barn dömda att kÀnna samma sak? Vi försöker i alla fall att stÀvja den utvecklingen genom att peppa, inspirera och göra matten roligare pÄ de sÀtt vi kan.

VĂ„r unge som fortfarande upplever att sjĂ€lva skrivandet Ă€r rĂ€tt anstrĂ€ngande – tycker att det Ă€r skönt att rĂ€kna pĂ„ padda. Som med mattematikappen DĂ€r han fĂ„r fokuserar pĂ„ en sak i taget. Inte bĂ„de öva motoriska skrivfĂ€rdigheter samtidigt som han rĂ€knar matte. Och det Ă€r ju solklart! Jag förstĂ„r precis. Skulle jag stĂ€llas inför ett matematiskt problem vill jag helst inte samtidigt försöka utföra nĂ„gonting utmanande motoriskt. Hellre fokusera pĂ„ en sak Ă„t gĂ„ngen.

Och just dÀr kan lÀsplattor och paddor verkligen vara en tillgÄng i barnens utveckling. Man kan isolera delar av lÀrandet som gör att barnen inte mÄste kÀmpa med alla delar pÄ samma gÄng.

Jag Àr sÄ glad för att matematikappen samarbetar med mig hela det hÀr Äret. Albert Àr en svensk matematikapp som följer lÀroplanerna för respektive Ärskurs och passar för barn mellan 3-17 Ärs Älder. Eftersom Albert vill ge sÄ mÄnga som möjligt chansen att upptÀcka och utforska appen erbjuder de 30 dagar kostnadsfri testperiod. Kanske nÄgot att utnyttja sÄ hÀr i början av terminen, nÀr orken och viljan Àr som störst?

Om du gÄr in via kan du nyttja erbjudandet!