Måndagens to do

Idag känns som en riktigt höstruskig dag. Regn mot rutan och dimma över trädtopparna. Sitter här och arbetar i morgonens röra. En mobilbild från verkligheten. Bertils trombon på kökssoffan. Min kamera och lördagens tidning. Spår av frukostrester och direktreklam. Kallt kaffe. En bukett på väg att vissna.

På måndagar har jag min administrativa dag. Försöker strukturera arbetet när jag är hemma med barn – så att jag får tydlighet i veckorna. Mina administrativa dagar är svårast. Man ska varva mellan hålla bebisen nöjd och samtidigt hålla många tankar i huvudet. Jag tappar tråden hela tiden och får öva mig på att ha tålamod. Ingenting kan rivas av eller effektiviseras. Som jag gillar att göra det. Jag får jobba på i maklig takt – i den ordning bebisen tillåter.

Idag har jag i alla fall jobbat med att korra sponsrade blogginlägg, svara på förfrågningar och attestera fakturor. Bollat listor med arbetsuppgifter fram och tillbaka till min assistent Charlotte. Samt gjort en intervju med en tysk tidning som ska återpublicera ett julreportage från oss – som tidigare synts i Allt i Hemmet. Det var spännande att på engelska försöka förklara svenska jultraditioner och hitta korrekta termen för apelsinnejlikor, pumlor, luciatåg och smällkarameller. Inga begrepp jag är van vid att säga på ett annat språk…

Mentalt har jag varit kvar så mycket i sensommaren – men den här ruskiga höstdagen i kombination med intervjun fick mig att börja längta till jul. Så härligt att tänka på allt roligt vi har att se fram emot i höst. I takt med att det blir kallare kommer ju myset närmare. Bra grej ändå.

Hoppas du har en fin måndag

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

12 kommentarer på “Måndagens to do”

  1. jag älskar den där härliga starten på veckan med hemmajobb, allmänt fix och få lite struktur på saker. för mig funkar det inte att vara kreativ på måndagar – det behöver jag en längre startbana för!

    1. ÅÅ det är den känslan jag försökt sätta fingret på idag. Liksom inte riktigt kommit loss och känt mig frustrerad över det. Det är ju för att jag liksom du behöver längre startsträcka! För att kreativiteten ska börja flöda.

  2. Hejja, en produktiv dag! Man får se det så, även om saker inte går så fort som man vill så går det ändå framåt och bra när man ändå försöker beta av saker. Det att du tar tag i saker och och satt upp måndagar till administration ger ändå struktur, och även om vi alla måste kämpa igenom mindre roliga dagar där det känns som det går trögt så tycker jag att du är duktig och att det blev ett fint blogginlägg =)

  3. Jag har haft en jobbig sommar som jag vill lägga bakom mig, så jag är redan nu flera månader fram i tankarna och julmyser för fullt:=D

  4. Alltså jag har kikat in på din blogg i lite spridda skurar sen många år tillbaka, men sista månaderna har jag blivit en följare, kanske för att jag blivit mer i samma livsfas som dig, eller för att din blogg bara blivit outstanding magisk nu:) Kan du inte berätta lite mer om hur din arbetsvecka ser ut nu när du delvis också är barnledig? Vore så spännande att höra hur man ligger upp en vardag som din! Måndagar är administrativt – och sen? 🙂 Har du olika “man” på alla veckans jobbdagar – låter du någon dag vara mer bara helledig? Mvh nyfiken!