Första oktober

Första oktober kom med besked. Regnet vräkte ner, vindarna piskade mot rutan. Men vi hade matlag och då känns det mesta ändå okej. Stina fyllde 31 så vi firade henne hemma hos Albin och Ulrika.

Så skönt att kura ihop sig i ett varmt kök, med sprakande vedspis och hundra ljus.

Albin hade lagat massa god mat och så fick vi tillskott i form av Stinas bror med familj. Som också bor i byn. Visste ni förresten att Stinas svägerska är Charlotte som är min assistent och högra hand? Charlottes man Josef är alltså brorsa till Stina. Och även min eminenta IT-support och webbutvecklare. Och så har Josef ytterligare en syster som råkar vara min bästa kompis Elina. Ja, det finns faktiskt ytterligare en syster. Johanna. Henne kanske ni känner igen från Go’kväll, barnkanalen eller tårtslaget…

Haha. Sån röra. Borde ordna ett slags “släktträd” för alla i min närhet. Så man kan hålla koll.

Vi vräkte i oss mat och tårta

Barnen satt vid eget bord

Och så sjöng vi för fina Stina. Och håller tummar och tår och ber allt vi kan för att det hon önskade innan ljusen blåstes ut kommer ske innan hon fyller år nästa gång <3

Tacksam för en fin första oktober. Känner nu att frossandet i mys är inlett. Från nu fram till tjugonda knut är det FRITT FRAM för stearinljus, brasor, mysiga middagar, tjocksockar till alla gäster, ullplädar och tända fotogenlampor. Eller förlåt. Inte fritt fram. LAG PÅ menar jag förstås.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

2 kommentarer på “Första oktober”

  1. Jag blir himla avundsjuk (alltså inte missunnsam) då jag läser om dina härliga kompishäng, önskar innerligt att mina kompisar också hade samma tid för mig. Eller så är själva knepet att ha många att fördela umgänget på?