• innehåller reklam för Miss Clarity •

Miss Claritys nya kollektion – strax här!

Hurraaa! Nu på fredag släpps vår första höstkollektion för Miss Clarity (det kommer en till senare i höst – men det dröjer). Kollektionen släpps klockan 16.00 på Provrummet.se – precis som vanligt.

Sprillans nytt för kollektionen är en vävd modell – och flera nya vackra print på gamla godingar till modeller. Vår filosofi är ju att arbeta med samma modeller över tid så att om man hittar sin favorit ska man kunna fortsätta köpa den, i fler färgställningar och variationer.

Tycker att Annakarin är så vacker i den här wrapen. Vi fotade i och utanför vårt kontor för någon vecka sedan. Bakom kameran stod som vanligt LisaLove och MUA var Caroline Carlbom som vi samarbetat med i många år.

Jag och Annakarin går igenom hundratals (ibland närmare tusentals) tygprover för att hitta print som vi gillar och som vi hoppas ni ska gilla också. Typroverna hämtas hem på den stora tygmässan Texworld i Paris, som anordnas två gånger per år. Andra print kommer från våra egna formgivare. Som Frida Hammar som är illustratör och ritade ett härligt gult print till sommarens kollektion.

Att göra första urvalet av tyger brukar gå väldigt snabbt för oss. Vi bläddrar oss igenom tyghögar och vrålar -Hu! Fy! Tvi! Kanske?! Nej, usch nej! Men då och då undslipper vi oss ett lyckligt -Jaaaaa! på inandning. I regel samtidigt. Vi känner ganska lika nämligen.

Efter önskemål från våra kunder har vi tagit fram en enfärgad svart wrap i stadig trikå – och nu också en grön. Perfekta vardagsklänningar. Eller festklänningar för all del. Addera bara smycken!

Vi arbetar med små europeiska fabriker för att kunna ha koll på kvalitet och arbetsvillkor – det är ju det enda rimliga. Tygen trycks och plaggen sys i Europa. Alla tyger som används i kollektionen är certifierade enligt Oeko-Tex 100 som är världens ledande textilmärkning.

Sätt en notifikation i mobilen – nu på fredag smäller det!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

11 kommentarer på “Miss Claritys nya kollektion – strax här!”

 1. Längtar till fredag! Är det någon skillnad på tygkvalitet/tyg och modell på denna svarta wrap mot den svarta ni hade senast?
  /Johanna

 2. Gick genast in och kollade på er gamla kollektion, så mycket fint! Och klänningen som A-L har på sig i grönt 😍😍😍
  Jag saknade dock bilder på lite olika stora modeller, skulle ha lättare att se om klänningen passar min kropp om en lite rundare kvinna visade upp den.
  Ser fram emot att se de nya klänningarna på fredag!
  Läser din blogg typ jämt o älskar den ❤️

  1. Så fint att höra =) vi brukar reposta kvinnor i våra klänningar på vårt instakonto @missclarity.se – kolla i stories under höjdpunkter =) där finns massor av olika kvinnorkroppar representerade. I de flesta av våra klänningsmodeller!

 3. Jag har mina ögon på den gröna med blommor du har på dig Clara, har den gula och röda från årets kollektioner och älskar dessa.
  Håller även alla tummar och tår för den rost/lilafärgade som ligger på bordet på sagda bild, bra måste ha den i mitt liv!

 4. Hej! Ni gör verkligen ursnygga klänningar!
  Jag har en fråga. Det kanske är tröttsamt att svara på frågor om varför ni väljer en märkning framför en annan, ni har säkerligen tänkt till. Men jag är nyfiken på varför ni väljer textilier med märkningen Oeko-Tex 100 och inte exempelvis jobbar med ekologisk bomull eller andra hållbara textilier. Det är spännande att höra hur en kan resonera när en ny kollektion ska tas fram!
  Mvh

 5. Hoppas på att knipa min första Miss Clarity-klänning 🙂 hur är storlekarna? Åt något större eller mindre håll? 🙂

 6. Vad glad jag blir att ni släpper ny kollektion! Ska gifta mig i december och har hoppats på att ni ska släppa nya klänningar som passar fint på ett vinterbröllop. Är förtjust i modellen Astrid. Ska hålla koll på fredag.