Ett hej i studion blev början på en radiodokumentär

En höstdag för drygt ett år sen satte Annakarin nycklarna i dörren till vår kreativa studio. Med sig hade hon nytillskottet Petra.

De två ställer sig i köket för att koka kaffe. Då skymtar Annakarin någon som sitter och jobbar med hörlurar på huvudet i rummet längst in.
– Hallå Erica, kom och hälsa på Petra! Hon har just blivit civil efter att ha jobbat som hemlig elitsoldat i många år. Hon har varit ute på farliga uppdrag runt hela världen!

Petra och Erica säger “hej” till varandra och inte långt därefter frågar Erica om Petra kan berätta i radio om det hon varit med om?

Ett halvår senare börjar de träffas regelbundet för intervjuer. Nu har ytterligare ett halvår gått och i dag kan du höra resultatet i den pinfärska P1 Dokumentären Kodnamn Pam. Den premiärsänds! Jag som följt allting lite på sidan av är så peppad på att få höra slutresultatet.

Peppad och dessutom glad för att vår studio får vara precis det vi önskade när vi startade den: En mötesplats för spännande människor, kreatörer och företagare som kan skapa magi ihop. Få saker ger mig mer pirr än det!

Kanske vill du bli en av oss? Då kan du skriva till underbaraclara@gmail.com. Och alla er andra uppmanar jag att lyssna på dokumentären. Det ska jag göra prick nu!

Här kan du höra P1 Dokumentär Kodnamn Pam

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

19 kommentarer på “Ett hej i studion blev början på en radiodokumentär”

 1. Vilken dröm att få vara del av ert kreativa kollektiv! Och tänk att vi andra får ta del av radiodokumentärer, poddar, klänningar och bloggar <3

 2. Jag lyssnar alltid på P1 dokumentär och hörde den i morse. Hajade till när jag kände igen Ericas röst 🙂 En jättebra dokumentär!

 3. En kommentar till Erica: vilken fantastiskt bra dokumentär! Så nära och så finkänsligt och så fantastiskt bra! Jag blev verkligen berörd av Pam´s fina sätt att berätta. Tack för att vi fick “följa med på resan”!

  1. Sofie, blir glad när jag läser din kommentar – härligt att du blev berörd, så ska bra radio vara 🙂 Javisst lyckas Petra få fram flera bra bilder!

  1. Gillar att bli geniförklarad 😀 Glad att du tycker om berättelsen! Nej, det här är en dokumentär i en del.

 4. Ohhh spännande men lite läskig. Jag fick obehag av hennes starka reaktion på Ericas frågor…

  1. Håller med dig Åsa, reagerade också väldigt starkt att Petra blev så arg på vissa av Ericas frågor. Hade tyckt ännu mer om programmet om Petra visat lite mer ödmjukhet för nyfikenheten från de som inte tillhör Försvarets-lilla-underrättelse-SOG-värld…
   Hälsningar från en fd FN-soldat

  2. Hej Åsa,
   härligt att du är engagerad i den radio du hör!

   Gissar att du syftar på den del där Petra Malm säger “respektera det kan jag inte svara på”. Tycker att den delen gestaltar hennes resa tillbaka till ett civilt liv där öppenhet är mer självklart och här gick hennes gräns för frågor.

 5. Så intressant dokumentär! Jag lyssnade på gamla avsnitt av Maratonpodden och hamnade på ett där Petra intervjuades. Det fick mig att börja se “SAS Elitstyrkans hemligheter” där hon medverkade som mullvad. Så imponerande med allt hon gjort! Och att hon inte låter tillräckligt ödmjuk…? Tja, det är nog ovant för oss med en kvinna i radion som faktiskt säger ifrån och sedan säger att hon blir arg över att hennes svar inte respekteras. Jag tycker det är bra – det är bara vi vänjer oss vid det!