Helgplock

Så vansinnigt skönt med helg. Den här veckan blev alldeles för arbetsam. På torsdagen försökte jag hinna undan allt men blev ideligen avbruten. Först vid 23.40 på kvällen skickade jag mitt sista jobbmail. Så fredagen fick bli ledig. Men då städade jag och Jakob istället. Visserligen både långsamt och slarvigt. Men det var tvunget. Vårt hem såg ut ungefär som Morran och Tobias. Om det säger er någonting.

Igår kväll hade vi fredagsmys med barnen. Känner hur jag nästan vill lägga mig ovanpå ungarna (!) för att liksom vill mysa och beskydda och gosa med dem. Tur att de är som två kelsjuka katter som gärna vill bli pillade i håret och kliade på ryggen. När de somnat blev jag sittande med lite kvarglömt godis och mitt eget bloggflöde. Jakob gick hem till Albin. Kanske anslöt Emil också. Då sitter de i och eldar och dricker öl och löser världsproblem. Eller vad män nu gör när de eldar och dricker öl. Själv kollade jag igenom vad jag bloggade om förra hösten och drabbades av akutlängtan efter allhelgona och sedan julstök. Jag riktigt rööös av välbehag när jag tittade i arkivet. På mitt instagramkonto @underbaraclaras finns det stories från tidigare jular samlade under höjdpunkter. Om du som jag är en julnörd så kan du ju klicka där. Och svimma av jullängtan.

Men nu ska jag inte tänka på jul. Än är det långt kvar (mitt startskott går efter Allhelgona) och idag har jag tänkt pyssla och stöka här hemma. Ska bära ner den stora röda antika mattan från sovrummet till vardagsrummet. Plocka in mörka textilier, fårskinn och placera ut fler fönsterlampor. Hösta till det helt enkelt. Så att vårt vardagsrum blir den där mysiga platsen man så väl behöver under den mörka, kalla årstiden.

Återkommer med bilder när jag donat färdigt. Hoppas ni har en mild, mjuk lördag allesammans.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

2 kommentarer på “Helgplock”

  1. Har just tapetserat om vardagsrummet och det ska flyttas om på grejor och skapa nytt av det gamla. Så kul! Vi har så litet hus att det är svårt att möblera om för möblerna får bara plats på vissa ställen, men nu blir det nytt. Och jag blir så nöjd. Delar din känsla när man bjuder in myset i huset. 😊

  2. Åh tittade på dina jul-stories nu, längtar!! Du är så duktig på att fånga det mysiga i allt. Mysigt är bäst!