Första veckan i november

Vi kom hem från Jakobs mormor igår mitt på dagen. Det var tråkigt att åka men som alltid känns det härligt att komma hem till vårt hus. Särskilt när Jakob varit hemma och städat. Det luktade såpskurat och allt bös var undanröjt. Och jag satte genast igång med att klä om soffan och köksstolarna. Måste alltid göra något sånt när jag kommer hem från en längre bortavaro. Reclaima huset liksom.

På kvällen hade vi fredagsmys, fast på en söndag. Hela familjen nedkrupna i soffan. Fint att vara ihop igen.

Det har varit så skönt att få vara helt ledig en vecka med barnen. Ja, förutom blogg och insta har jag skytt allt jobb som pesten. Visserligen gick min jobbtelefon sönder så att jag fick köra arton mil för att laga den. Någon dag senare gick min kortläsare till kameran sönder. Så att jag fick köra sju mil för att skaffa en ny. Nackdelarna med glesbygd. Men annars har jag mest gjort vad jag haft lust med. Målat mycket.

Det här blir en intensiv vecka (med mammaledighets-mått mätt) för sedan reser jag bort igen. Idag måndag spelar jag och Erica in två avsnitt av En Underbar Pod. Det tar nästan hela dagen i anspråk. På tisdag ska jag fota samarbeten, fixa med bokföring och sköta administration i företaget. På onsdag är jag ledig och ska fika hos en vän och på torsdag fota mer samarbeten och åka in till stan och göra inköp till resan. Och sedan förbi kontoret och montera upp nya lampor.

Jahapp. Det är min första novembervecka det. Nu fram till jul ska jag göra till den bästa tiden!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

9 kommentarer på “Första veckan i november”

 1. November.. Känns som jag vill hitta på 18 roliga saker i veckan bara för att det är en så otroligt tråkig månad. Den hamnar ju starkt i skymundan för den snygga och härliga Oktober och den högglansiga December. (Sedan ska vi förstås inte tala om januari, februari, mars och april. Årets värsta månader. Usch!) Julens gotter är slut och likaså pengarna. Sportlovet är som en dyster hägring efter det majjiga jullovet.

  1. Jamen visst är det så! Januari till april är en enda grå tristess efter september till decembers fruktplockning, höstfärger, pumpor, mjuka förlåtande mörker, adventsljus och jul! Skarpt vitt ljus som belyser att himlen är grå och världen brunlerig och ful. Inget roligt.

   1. Nä,nä STOPP å belägg nu blir jag kränkt å mina favorit månaders vägnar. Det är oktober,november och december som är mörkrets tid,de gråa dagarnas tid,de galna köphysterins tid för att inte tala om, måste ju dricka mig full och bli fullständigt omöjlig att göra med tid.

    Tacka vet jag januari 35 grader kallt ändå till mars,om man har tur. Gnistrande vit snö.
    Två meter torrsnö klär granarna och tallarna, i sin vackraste skrud. Kanske tittar en tomtegubbe i sin grå kostym bak mossig snöhöljd stubbe,plirande och butter.

    Mäktiga snöstormar talar om, var inomhus människa,tänd ett ljus. Kom till ro framför eldens dansande flammor. Värm dina kalla fingrar.Något är större än du.
    Dagarna är korta och intensiva. Skorstenarna puffar rofyllt sin rök.

    Norrsken på himlavalvet i grönt och gult fladdrande vågor. Tid för sagor och skratt. Farbror Rimfrost ritat fönstren i vackra mönster. De ni mina vänner. Det är vinter det.

    1. Helt lugnt, jag håller fullkomligt med dig, eftersom du beskriver januari – mars med snö, dvs du bor norrut 🙂 ! Då är de månaderna ljuvliga!
     Det är en helt annan sak än januari-mars i Skåne. Ingen snö och inte en minusgrad så långt ögat når, däremot horisontellt regn som i mars förvandlat all barmark till tröstlös gegga. Mörkret försvinner i januari och ersätts av obarmhärtigt skarpt vitt ljus som visar hur sorgligt fult allt är. Då längtar man till antingen novembers snälla mörker som barmhärtigt döljer allt eller senvårens ljusgrönska! 🙂

 2. Februari går ju an och mars och april är ju den härligaste tiden. Den underbara vårvintern eller femte årstiden som den också kallas.