• annonssamarbete seventh generation •

Tvätta med renare samvete

Mitt sätt att få liiite mer tid för mig själv under mammaledigheten är att göra alla tråkiga hushållssysslor tillsammans med lillen när han är vaken. Om jag håller på och plockar med något så håller han sig lugnare. I alla fall om han får vara med och utforska. Det svåra är ju att få sitta i lugn och ro och dricka kaffe ostört så det fokuserar jag på när han sover.

Nu är ju Ulf för liten för att vi ens ska kunna låtsasleka att han är till hjälp. Men redan i ettårsåldern tyckte mina barn att det var ganska roligt om de fick hjälpa till. Kanske plocka blöta plagg ur maskinen eller trycka på startknappen när det var dags att tvätta.

Just nu är det spännande nog att öva på att stå mot tvättmaskinen och skramla runt där inne med en duplokloss medan jag hänger tvätten.

Nåja det här var ett sidospår. För det var ju inte barnuppfostran jag skulle skriva om utan att förpackningarna till Seventh Generations ekologiska tvättmedel är gjort av 100% återvunnen plast. Och att de såklart är 100 % återvinningsbara.

Det finns som ni vet mycket plast som ligger och skräpar både i skog och hav. Och med tanke på att plasten görs av en ändlig resurs är det idioti att inte plast återanvänds. Och det gör den bara om företag efterfrågar återvunnen plast i sina förpackningar. Och i slutändan är det vi kunder som också ska efterfråga det.

Vad mer kan man göra för att minska mängden skadlig plast när man tvättar? Jo, en konkret sak är att undvika att köpa material som fleece som släpper ifrån sig mikroplaster i tvättvattnet. Men har du redan köpt fleeceplagg ska du såklart inte kassera dem (miljödumt) utan använda en speciell tvättpåse som hindrar mikroplasterna i fleecen att komma ut i naturen.

Någon frågade om Seventh Generations tvättmedel verkligen får rent hårt smutsad tvätt? Jag kan svara JA på den frågar. Jag tvättar för sjutton våra tygblöjor med det här tvättmedlet! Vet inte om man kan hitta mer hårt smutsad tvätt än så? Som en bonus är ekologiska Seventh Generation fri från syntetisk parfym, färgämnen och blekmedel. Och består till 97% av växtbaserade ingredienser. Så. Himla. Bra!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

20 kommentarer på “Tvätta med renare samvete”

 1. Jag använder också Seventh Generation (inspirerad av dig) och tycker allt blir rent. Vill inte ha parfymerat tvättmedel så passar mig perfekt. Så tack för bra tips! @underbaraclaras

 2. Hej länken till Seventh generation fungerar inte men jag letar vidare på nätet
  Blir så ottipat sugen på att tvätta med systerdotter när jag ser bilden.

 3. Så gullig bild på Ulf där han står med benen i kors och kraftig slagsida mot tvättmaskinen. 😍 Det är inte lätt att hålla koll på sina kroppsdelar och vad som är mest stabilt. 😊

 4. Håller med, Så Himla Bra …Inlägg, och samarbete 💓👍 Vi kan alla göra mer för miljön, och många saker, som detta, är inte ens svårt utan borde vara självklart.

 5. Jag saknar märkningarna bra miljöval och svanen! Skulle köpa detta tvättmedel om de hade märkningarna !

 6. Jag förstår inställningen att alla borde göra vad de kan. Men när det gäller plastföroreningar måste man ha klart för sig att Sverige inte gör någon som helst skillnad när det gäller plasten i haven. Här en bild som illustrerar varifrån plasten kommer: https://images.app.goo.gl/nYHyHBVNRsTAvJkk8

  Däremot kan det vara bra att söka förhindra tex mikroplaster i dricksvattnet här av hälsoskäl. Det håller jag med om.

 7. Alltså, Ulfs stil på understa bilden, oslagbar fotställning 🙂 Att få va med i de vuxnas, och syskonens, aktiviteter är det bästa tror jag! I vissa delar är jag ett A W-fan, tex när det gäller social delaktighet. Sunt!

 8. Jag skulle uppskatta ett inlägg om er tygblöjeanvändning jättemycket! Jag har en sex veckor gammal bebis som vi vill börja med tygblöjor till. Vill gärna ha alla tips och råd man kan få angående allt möjligt, men bl.a. tvättrutiner! Vore guld om du ville skriva lite kring det och vad för slags blöjor ni använder etc. Du är ju alltid så klok.
  Tack på förhand 🌸

  1. Sök på tygblöjor underbara Clara så får du upp gamla inlägg. De var dessa som gjorde att vi köpte tygblöjor för drygt sex år sedan. Du kan även läsa på blöjfri.se för massa bra information, både om tygblöjor och EC/ bebis på potta. Kan starkt rekommendera att köra de båda två ihop! Finns även mängder av olika grupper på facebook om en vill köpa begagnade tygblöjor (superbra för att kunna prova flera olika modeller!) eller bara få tips och råd från andra.
   Lycka till! Hoppas ni kan hitta något som passar er och bebisen. Tygblöjor och ergonomisk bärsele är överlägset de bästa barnprylarna vi köpt!!

 9. En helt annan grej:
  Snälla, snälla, snälla – lägg upp en bild på dina svåra tomtar! Är så nyfiken. Dina svåra tomtar med ögon som rinner som löskokta ägg utmed kinderna, enligt Erika. Jag tänker att julen 2019 kan gå i de svåra tomtarna tecken.

 10. Påtal om tygblöjorna, vill du göra ett inlägg om dom? Vilka ni använder och tkr är bäst och sämst kanske och andra knep kanske? 🙂

 11. Använder ju ullplagg istället för att köpa fleece – funkar detta tvättmedel till det?

 12. Hej!

  Jag gillar att tvätta i parfymfritt… MEN min man uppskattar inte den “neutrala” doften *hehe* Så just nu träter vi lite om vilket tvätt medel vi ska använda. Han vill tex absolut ha doftande till sina träningskläder (vilket jag kan förstå). Men min fråga är om du har några tips på dofter man kan tillsätta på annat sätt??

  1. Du kan göra eget sköljmedel av ättika och några droppar eterisk olja. Då blir det lite doft på kläderna.