Nu ska ni få “receptet” på en standardlunch jag äter åtminstone en gång i veckan här hemma. Jag säger recept inom citationstecken, för att det inte är några exakta angivelser. Mer som ett förslag.

Jag kokar först upp vatten lagom för en förpackning glasnudlar. Och medan vattnet kokar upp skär jag lite grönsaker. Det jag råkar ha hemma. Det kan vara tomat, gurka, avokador, paprika, olika kålsorter, haricot verts, mango eller färsk champinjon. Sedan blandar jag till en dressing av fisksås, citron/lime och japansk soja. Den ska vara syrlig och frisk i smaken!

När glasnudlarna kokat i ca fyra minuter sköljer jag dem i massa iskallt vatten och kramar ur överflödig vätska. Sedan blandar jag ner dem i grönsakerna och häller på dressingen och rör om. Är man lagd åt det hållet kan man sedan toppa med lite sesamfrön som snabbrostas i en stekpanna. Och färska kryddor om man har några hemma. Så som koriander eller basilika. Man kan också lägga till lax eller räkor om man vill ha lite protein. Men det hoppar jag ofta över.

Denna enkla anrättning är så vansinnigt god att jag känner hur snålvattnet rinner bara jag skriver om det. Det är dressingen och glasnudlarna det sitter i. Testa vettja!