Hej från vinterparadis

Jag har just nu den bästa tänkbara veckan! Jag, min syster och Ulf har nämligen tagit vårt pick och pack och åkt till mormor och morfars hus. Tio dagar på platsen jag älskar. Anna behöver skrivro för att komma vidare i sin avhandling. Jag kockar och sköter marktjänst och målar och skriver. Och så umgås vi med mamma, mormor och morfar. Fast alla är borta finns de här ändå. Och att sova på mormors sida i sängen, i hennes mjukslitna påslakan och ha på mig hennes gamla morgonrock. Det känns som en varm omfamning.

Som ni ser är det full vinter här! Vi skottar och eldar och skottar lite till.

Minns inte sist jag och Anna kunde göra något eget tillsammans? Oftast när vi ses är alla fem barn med och ibland är det ju skönt att det får vara bara jag och syrran.

Som jag njuter av dessa tio dagar!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

18 kommentarer på “Hej från vinterparadis”

 1. Men wow, vad vackert, jag älskar också snö!! Låter dessutom helt underbart att få ses, och vara själva. Som mamma behöver man det extra mycket. Jag har fyra barn, och när jag träffar mina syskon, som också har barn, är det underbart att se de små och större kusinerna ihop, men ack, så ljuvligt att få smita iväg på promenad, eller ut i trädgården med ett glas vin på kvällen (helst på sommaren, då)😉 Önskar dig en riktigt fin vecka 💗

 2. Det låter så underbart så jag vet inte var jag ska ta vägen ❤️😭
  Tror jag känner mig…avundsfrisk?
  Hade så gärna spenderat tio dagar med min syster i mammas barndomshem, det röda lilla fyrtiotalshuset i Hömyrfors utanför Kalix. Och umgåtts med mamma, moster och mormor som ju alla finns där ändå, fastän de är borta. Eldat, burit in ved, eldat, legat på soffan i kammarn och lyssnat på brasan, lagat mat, handdiskat, legat på kökssoffan och tittat på den pyttelilla tvn tillsammans, tittat ut på byvägen om någon bil passerade, gått uppför den röda trappen och känt de gamla trägolvens rundning under fötterna. Lagt mig i mormors säng, haft dem nära mig alla tre. Mamma och moster lämnade oss alldeles för tidigt. Huset såldes tyvärr 2013, och nu ligger syrrans sambo cancersjuk sen snart ett år 💔💔 Håller hårt i min syster.
  Att ni spenderar denna vecka i er mormors hus blir till glädje för mig. Jag gör samma sak genom eran vistelse, fast inuti mig själv. Kram

 3. Jag har precis börjat lyssna och läsa podd/blogg. Och du är en sån inspirationskälla 🙂 Allt från hela livsstilen och till enskilda recept. Rolig och inga pekpinnar, gillar det stort!
  Kram en trebarnsmamma i Karlstad

  1. I Malmö är det grönt. En del träd har tappat alla löv, men björken vid busshållplatsen där jag står varje morgon är mest grön och lite gul. Gräset växer fortfarande enligt min sambo (jag antar att han vet, eftersom det är han som klipper det).

   1. Och i Stockholm är det mustigt djuplila, sammetsbrunt och mörkgrönt blandat med mullvadsgrått och disblått i olika nyanser. Solljust är det inte många timmar den här tiden på året, men färger finns det gott om i alla fall.

 4. Åh tänk att ha kvar mormor och morfars hus och sova i mormors säng, så himla fint! Som jag önskar att jag kunde få sitta i mormors kök en gång till och dricka kaffe 💔💔

 5. Vilken lycka att få ha huset kvar, så underbart fint det ser ut.

  I min familj har folk varit alltför snabba att sälja bort allting kan jag tycka, både hus och mindre tillhörigheter 🙁

 6. Oj vad jag började gråta nu. Det du skriver om din mamma, mormor och morfar att de är där med er, fast ändå inte. Har ingen av mina äldre kvar.. Men ibland där känslan att de är precis brevid och ger en kram.

  Otroligt fina bilder och härligt att ni får ha dessa fina dagar tillsammans.

 7. Har funderat över det där med gamla släktingars hus. Visst är det vanligare i övre Norrland än annorstädes? Har mig veterligen aldrig hört om hus som stannat i släkten, om det inte varit en sommarstuga som syskonen delat efter någon avliden förälder längre söder ut. Kan det ha med huspriserna att göra? Att det finns mer affektion än pengar i hus i nordligaste delarna? Eller har det att göra med en annan syn på släktbanden? Ärligt nyfiken på detta fenomen! 😊

 8. Ja men det ar ju sa otroligt vackert,jag blir riktigt Gron av avundsjuka…har sitter jag i Sydney och andas dålig luft pga alla hemska brander i norr,tack for underbart vackra bilder och OH om jag anda kunde knappa med fingrarna och landa precis dar du ar just nu….