Jakob har burit upp storbarnen för trappen. Trötta och nöjda efter en myskväll i soffan med chips och Mupparnas Julsaga. Jag skulle också behöva bli buren. Det är helt otroligt att jag orkat med den här veckan. Båda jag och Jakob är jätteförkylda och hade egentligen helst legat till sängs. Istället har vi arbetat båda två. Och jag har jobbat undan massor. Hela tiden med den här kvällen i tankarna. När jag kan lägga en intensiv arbetsperiod bakom mig och känna lite julfrid.

Men att det skulle vara så rörigt och skitigt här hemma. Det fanns inte med i planerna. Och vi tänkte först inte att fredagsstäda huset i vårt eländiga sjukdomsskick. Men bestämde oss för att försöka göra det ändå. I alla fall nedervåningen. Bara för att kunna lägga arbetsveckan bakom oss och njuta ledigheten. Och nu när jag ligger i soffan och betraktar mitt städade hus från alla olika vinklar, ja då känns det som ett vettigt beslut.

Jag är så nöjd att jag hunnit och orkat allt jag skulle. Nu är det lugna dagar ända till i februari. Fy farao så skönt det ska bli! Tänker vara massa med Ulf och göra mysiga saker.

Fast precis just nu ska jag äta lite mer chips och se några avsnitt av The Office. Den bästa humörhöjaren! Hoppas ni får en fin helg allesammans.