Nu har jag gjort bort det stora saffransbullebaket. Eller gjort bort och gjort bort. Jag tycker ju att det är vilsamt att baka. I alla fall om man lyssnar på något bra samtidigt och får vara i köket i lugn och ro. Att baka tillsammans med barnen är ju trevligt på sitt sätt men lite mer av en…pärs.

När jag storbakar brukar jag hålla till på köksön. Det urgamla bordet som är så perfekt att arbeta vid. Önskar bara att det varit liiite högre.

Gjorde dubbel sats så degen fick jäsa i min jättestora porslinsbunke

Är egentligen ett gammalt tvättfat men funkar fint i köket också.

Jag bakade mitt gamla vanliga recept som ger så saftiga bullar. Hemligheten är rågsikten. Under kategorin Recept–> Julmat hittar ni förresten alla mina toppenrecept för denna högtid!

I år gjorde jag inga fyllda bullar med mandelmassa eller apelsin som jag brukar. Det blev bara släta lussekatter. Enda jag var sugen på.

Nu har jag en rejäl laddning katter i frysen. Och jag tar bara fram så många som vi tänkt äta upp på en gång. Då håller de sig saftiga. Men skulle de ändå ligga framme och bli torra så kan man faktiskt rosta dem i brödrost och äta med smör på. Gudomligt gott!