Nu ska du fÄ receptet pÄ en god vegetarisk snitt du kan bjuda pÄ till vÀlkomstdrinken eller som ett snack. Med den underbara mixen grönkÄl, mandel, fÀrskost och VÀsterbottensost.

Jag gjorde snittarna pÄ Jubileumskaka frÄn Polarbröd. Men precis lika gott blir det att göra dem pÄ deras mjuka tunnbröd Sarek. DÄ kan du stansa ut snittarna, rosta hastigt i ugnen pÄ 200 grader tills de blir gyllenbruna. Och avsluta med att lÀgga pÄ fyllningen och servera.

GrönkÄlssnittar med mandel och lagrad ost

Du behöver (ca 20 snittar)

Jubileumskaka

1/2 dl mandel

1/2 rödlök finhackad

100 gr fÀrsk grönkÄl

50 g fÀrskost

50 g vÀsterbottensost till dekoration

salt, peppar

Gör sÄ hÀr

Stansa med ett runt mÄtt ut bitar ur en Jubileumskaka.

Rosta mandeln lÀtt i en stekpanna sÄ att den blir gyllenbrun. Grovhacka och lÀgg Ät sidan. Placera en stor klick smör i stekpannan och lÀgg sedan ner den finhackade rödlöken och den strimlade grönkÄlen. LÄt frÀsa tills den mesta vÀtskan lÀmnat grönkÄlen. Klicka dÄ ner fÀrskosten och tillsÀtt mandlarna. VÀrm ihop till en röra. Salta och peppra.

Strax innan servering klickar du ut den ljumma röran pÄ snittarna och strör över lite vÀsterbottensost

Ät och njut! Och sĂ„ ett litet bonustips. Det bröd som blir kvar mellan ringarna du stansat ur brödet kan du smula sönder med fingrarna och rosta lĂ€tt i en stekpanna. Vips har du ditt alldeles egna ströbröd.

Fler hÀrliga recept för julhelgerna hittar du pÄ Polarbröds receptsajt! Polarbröd Àr det norrlÀndska familjeÀgda bageriet som tar stÀllning för miljön. De har investerat i egen vindkraft som som producerar lika mycket grön el som deras bagerier anvÀnder, levererar i första hand sina produkter via jÀrnvÀg och har bytt ut alla plastförpackningar till sockerrörsbaserade pÄsar som Àr Ätervinningsbara. Sjukt bra, ju!