Ett klokt beslut

Det var intressant att läsa alla kommentarer på mitt inlägg om nyårslöften för 2020. Det var många kloka tankar från er som läser. Och jag fick chansen att agera på mitt nyårslöfte redan idag. Som alltså handlade om att sätta hälsan i främsta rummet. Ett av löftena var mer specifikt:

“Jag ska arbeta medvetet på att sätta min hälsa i främsta rummet i vardagliga situationer. Det kan handla om att inte boka in tidiga möten som förhindrar att jag får sova ikapp stökiga bebisnätter. Inte avboka träning till förmån för arbete. Inte kompromissa och äta kass mat för att jag arbetat över och inte orkar äta något vettigt.”

Precis så fick jag agera imorse när jag vaknade. Kände mig kanonrisig och hade knappt någon röst. Och jag som ska spela in podd med Erica imorgon! Det fick avbokas (bra hälsobeslut) och vi började dividera om ny inspelningstid. Jag var då en hårsmån från att boka in denna fredag trots att jag sedan tidigare har fredagar som min fredade dag då jag inte gör några andra jobb än bloggen.

Men se hur lättvindigt jag höll på att förhandla bort den vilodagen med Ulf. Tvärtemot mitt löfte. Men Erica påminde mig om att vi lika gärna kan skjuta upp inspelningen till nästa måndag då jag ju ändå hade tänkt jobba. Så då gjorde vi det. Och jag känner mig himla nöjd över att (med lite hjälp från Erica) ha fattat ett klokt hälsobeslut istället för ett dåligt. Ett av många bra beslut jag planerar fatta framöver!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

14 kommentarer på “Ett klokt beslut”

 1. Så klokt! Är så lätt att bara tänka “äsch, bara denna gången”. Hemma och vabbar min son idag. Vattkoppor. Försöker njuta och passa på att vila, då jag ibland kan känna en enorm stress när jag är ifrån jobbet och inte “presterar”. Hur knäppt egentligen? Hoppas att du får en vilsam dag. Kram V

 2. Så himla bra! 🙂 Är så lätt för mig med att börja dividera bort viktig vila och återhämtning. Nu har jag dock tagit ett beslut i mitt jobb vilket gör att jag slipper sitta i tidiga morgonmöten och fokusera på det jag gör bäst – fota!

 3. Tycker det är bättre att sätta nyårsmål istället för nyårslöften. Man blir så besviken när man bryter ett löfte, nej nyårsmål är bättre missar man en dag är det bara att fortsätta dagen därpå utan den starka känslan av misslyckande . Så tycker jag, fint att du kunde prioritera rätt.

 4. Bra jobbat!
  Vet själv hur oerhört svårt det är att prioritera hälsa och träning när familj, matlagning, möten, allt annat pockar på och vill ta tid.
  Stå på dig!

 5. Så bra. Och Tack för att du skriver om det. Det gör mig uppmärksam på mina egna ”duktiga” prioriteringar genom åren. Väldigt inspirerande att ta del av din hälsoresa.

 6. Så inspirerande att höra. Jag har redan börjat tumma på mitt löfte att värna mig själv. Ska genast skärpa mig!

 7. Hej Clara!
  När jag läste ditt inlägg om hur du har mått under detta året så kände jag igen mig mycket. Under detta året har jag drabbats av mycket hälsoångest som tagit knäcken på mig. Har aldrig varit hypokondriker förut, men detta året slog det liksom till. I somras fick jag röstproblem och som sångerska stressade det mig otroligt mycket. När inte läkarna hittade något steg oron och frustrationen och till slut hade jag värk i heeela kroppen. Superont i leder, svullnad i öron och hals. När jag insåg att det var oron som satte sig i kroppen blev jag lite lugnare och värken började släppa.

  Jag är precis som du högkänslig. Alltså superhögkänslig. Och något jag lärt mig om högkänslighet är att man har mycket lättare än icke-högkänsliga att hamna i depressioner, få ångest och fysisk smärta…

  Våra känslor blir ju så superstarka och går man runt med mycket oro sätter det sig även i kroppen. Det är väldigt lurigt att veta vad som är vad, för givetvis kan det vara ett verkligt fysiskt bekymmer som inte beror på oro/ångest.

  Men är man medveten om att psyket påverkar kroppen så kanske det blir lite lättare iallafall…

  Man får inte glömma att man som högkänslig fungerar väldigt annorlunda. Det är en hel vetenskap det där. Väldigt intressant det där.
  Kram

   1. Och det är just den läggningen som gör dig till den fina konstnären jag är säker på att du är. Även om det är jobbigt. Och kostar!
    Jag är också sångerska som haft mycket röstproblem de sista åren. Sa till en att ”jag har så känsliga luftrör för att jag är sångerska”. ”Nej”, sa hon, du är sångerska för att du har känsliga luftrör.”
    ❤️

    1. Åh. Tack! Ja, det stämmer… Det är jag. Så otroligt fint skrivet!!
     Har hittat jordens bästa uppfinning för sångare: fonationsrör! Har du testat det?
     Sen dricker jag ofta koncentrerad äppeljuice när jag har krävande spelningar, också så bra!

     Lycka till med rösten! 🙂
     Kram

     1. Fonationsrör – I love! 🙂
      Ska absolut testa koncentrerad (alltså utan extra vatten?) äpplejuice. Tack för nytt tips.
      Lycka till själv. Sänder dig varma tankar.

 8. Wow vad du inspirerar, mycket klokt beslut!! Mera sådant, låt oss stötta varandra att prioritera rätt!