Allt fint ligger framför oss

Efter vad som känts som evighetslånga dagar med snöfall och mulet väder kom solen äntligen idag! Och för första gången sedan november fylldes vårt hem med solens strålar. Eller en glimt av dem i alla fall. För det handlade i ärlighetens namn bara om några minuter med sol i köket. Hann knappt dokumentera innan det försvann.

Som jag nämnt förut ligger vårt hus på en liten bergsluttning och under de mörkaste månaderna orkar solens strålar inte riktigt fram till vårt hus. Vi ser solen såklart. Men själva huset ligger i skugga. Fast det gör inte så mycket för det gör bara att det första solskenet genom rutan blir ännu mer magiskt när det väl kommer. När jag såg strålarna på köksskåpet gallskrek jag till Folke -DET ÄR SOOOL I KÖKET! Han kom rusande med världens fart. Lika upphetsad som jag.

Tack gode gud. Vi klarade den mörkaste perioden. Nu har det hänt. Nu har det vänt. Känner förväntanspirr i hela kroppen! Allt fint ligger framför oss.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

15 kommentarer på “Allt fint ligger framför oss”

 1. Där vi bor( i norra delen av Ångermankand) kom solen tillbaka idag. Den fhar inte lyst på vårt hus sedan i november. Vi firar detta fenomen varje år med en “Solfest” den första helgen i februari. Livet återvänder!🌞

 2. Här kom också solen en kortis! Tyvärr blåste det väääldigt mycket så det blev inget mysigt ”gå ut och njuta av vädret promenad”. Däremot lyste solen upp de skitiga rutorna och dammråttorna syntes:)

 3. Med februari kommer ljuset!
  Jag gillar vinter så januari-februari är inte alls dåliga månader för mig, som för många anda. Dock har vi ingen snö och is här i år, det var bara pyttelite vitt en helg för ganska länge sedan, så DET är jobbigt. Tycker jag. Många andra yrar ju om vår i mitten av januari och det blir jag tokig på! Låt vintern vara vinter så njuter vi av våren när det är dags, dvs mars-maj. Och får man en period av vårvinter, den femte årstiden, så kan man skatta sig lycklig.

 4. Fint! Men tänk på oss här i Helsingfors , södra Finland. Ingen snö så långt ögat kan nå 🙁 Grått o trist o duggregn allt emellanåt – tristaste novemberväder som bara fortsätter. Tittar längtansfullt på dina vintriga bilder. Som jag skulle leva i en helt annan verklighet – parallella världar liksom. Fast lite sol hade vi igår och några ynka minusgrader är vi lovade denna vecka. Nåja hur som så går vi mot ljusare tider 🌼

  1. Åh, tänk så olika det kan vara… Jag, som är allt annat än snö och vinter-människa och dessutom håller Helsingfors som en av mina absoluta favoritstäder sitter här nu och blir jätteavundsjuk på dig! 😀 Jag skulle så gärna byta med dig och ta ett grått Helsingfors alla dagar i veckan. 😀 I dagsläget funkar det dock inte för mig att flytta ner permanent så jag får gå här och sukta i väntan på att åtminstone få till ett litet kort besök i staden.
   Håller tummarna att ni får finare väder framöver!

 5. Vi har lika (berg❤hus-🌞) men fick första solen först idag. Också fram med kameran och bara LYCKA!

 6. Lite sol hade vi här i Stockholmsområdet också igår! Känns inte direkt som januari i alla fall. Hoppas du får en fortsatt fin vecka! Och besök gärna min blogg där jag skriver om psykisk ohälsa, bland annat om ätstörningar och depressioner.