• SÄSONGSPREMIÄR FÖR EN UNDERBAR POD! •

Hjälper det att vara visionär?

Absolut! Min trädgård är ett paradis i februari. Alla lökar blommar, det prunkar i krukorna och tänk – häcken är precis lagom tjock och hög! I mitt huvud alltså. Februari är rätt tid att lägga upp visioner för hur det ska blomma och allt är möjligt nu när jag pillar ner små frön för framtiden.

Jag har en liknande känsla inför mitt hälsoår. Som ett tungt stenblock har jag börjat maka mig in i det. Små förändringar gör att jag redan mår lite bättre – lovar att jag berättar mer konkret i avsnittet!

Blir så förvånad när Erica berättar att hon aldrig känner någon kick av att träna. Men hon gör det ändå. Hur har det har gått efter några månaders alkoholstopp? Tryck på play vettja och den sjunde säsongen av En Underbar Pod är igång!

Musik: Olov Antonsson. Illustration: Frida Hammar.

Du kan lyssna i valfri poddapp – prenumerera gärna på En Underbar Pod så missar du inga avsnitt!

Du kan också lyssna direkt här på bloggen där alla avsnitt är samlade (senaste först).

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

25 kommentarer på “Hjälper det att vara visionär?”

  1. Så mysigt att få lyssna på er igen!

   Hade en sjuk lite tvååring som sov i min famn i förmiddags när jag lyssnade på avsnittet.

   Ni är så härliga och proffsiga tillsammans! Härlig dynamik med olika sätt att se på er hälsa. Så befriande med er självironi, självdistans och målande beskrivningar…

   Kul att ni får fram varandras olikheter på ett härligt och roligt sätt!

   Skickar en stor kram till er!

 1. Åååå äntligen!!! Tack för allt ni gör! Dig Clara får man ju följa genom bloggen, men Erica är mycket saknad under poddloven.

 2. Tack för ett inspirerande avsnitt!❤
  Var ganska håglös innan jag lyssnade på er, men fick energi att ta mig an dagen.
  Var sjukskriven för utmattning för två år sedan och nu går det ganska bra för det mesta men man har ju sämre stunder. Och bättre. Har fått med mig så mycket användbart från er bok och podd och från bloggen. Tack för att ni delar med er! På ett så himla roligt sätt dessutom.

 3. Men gud så trevligt 🙂 plöjde hela förra säsongen under förra månadens nattningar, och det blir nog detta avsnitt ikväll.

  Podden är så uppfriskande! Mycket av “filtret” från bloggen är borta? Älskar att ämnena kan vara lite mer kontroversiella, att det framkommer att Clara iofs har bestämda åsikter men att de också kan svänga från en stund till en annan, Erica är så megaproffsig som “programledare” och så är det kul att man får ett lite mer mångsidigt perspektiv på den annars barnboksdrömska tillvaron som skildras på blogg och Instagram. Och så njuter man av den härliga kartongen er emellan, som med alla bra poddar.

  1. Tack för fint beröm! Det är precis som du skriver om skillnaden mellan blogg och podd, den ska märkas 🙂

 4. Hej Erica (och Clara)! Kul att podden är igång igen! Intressant att höra om alkoholens ev effekter på ledvärk. En kollega till mig gick istället på vegankostspåret med goda resultat. Och han dricker fortfarande vin, så kan ju vara värt att köra en testperiod😊

  Kram och med förhoppning om mindre värk hos er båda!

  1. Hej Rebecka,
   glad att du är en av våra lyssnare!

   Jo kosten spelar absolut roll, min egen erfarenhet är att vitt mjöl är som satan själv för mina leder. Har däremot många gånger fått rådet att måttligt med alkohol bara är bra för själva reumatismen. Mitt experiment med alkoholstopp kan inte hjälpa lederna direkt utan kanske indirekt. Har läst forskning om att noll alkohol kan gör kroppen mindre infektionskänslig. Aha, tänker jag – utan infektion i kroppen kan jag ta min reumamedicin utan uppehåll och alltså hålla upp en bätte behandlig. Det är den kopplingen jag hoppas på 🙂

   Tack för ditt engagemang och stor kram!

 5. Kul att ni är tillbaka och det passade utmärkt att lyssna på då jag planterade om blommor idag. 😃 Hade bestämt mig för det igår, så det timade bra med ert tema.

 6. Jaaaa! Äntligen är podden tillbaka. Brukar lyssna när jag är ute och springer. Det gör löpturen så mycket roligare!

 7. Jag får inte heller någon kick av att träna. Nog en kombo av otålighet och avskyn över att bli svettig. Blir mest glad när det är över och man får göra något man tycker är kul istället.

 8. Jag är så glad att ni är tillbaka! Och vilket peppande och inspirerande avsnitt😊 blev sugen på att satsa mer på trädgården i år.
  Ser fram emot kommande avsnitt❣️

 9. Hej Clara!
  Nu ska jag vara otoligt öppenhjärtig. Menar inget illa. Jag gillar dig! Vill bara dela med mig av min egna psykologiska iakttagelse;
  Det är att jag har en hatkärlek till din blogg!
  Jag tycker förbaskat bra om att läsa den för det ger någon slags tillfredställelse till den där lilla husmodern inom mig. Bloggen är dock den enda jag följer som ger mig ångest! Har gånger flera försökt hålla dig på avstånd på grund av det, men det är svårt.
  Jag tror att det beror på avund över det liv du lever. Det känns så avslappnat, njutningsfullt och alldeles, alldeles… underbart! Jag känner mig själv som en liten dålig och obetydlig fjärt.
  Av samma anledning bojkottar jag sociala medier. Det har fått mig att må dåligt.
  Knarket du levererar i din blogg är dock helt öppet. Och jag både älskar och hatar det! Är förmodligen väldigt känslig för andras liv som verkar så perfekt.
  Ja, det låter säker konstigt! Och nej, jag har inte tittat ner i buteljen! Är nykterist sedan 5 år.
  Jag vill att du ska fortsätta dela med dig. Men snälla, säg att du har dåliga dagar, äter köpesköttbullar med pulvermos, låter barnen få se på paddan lite för länge nån dag, handlar på hm, har en skitdag under täcket … Det skulle göra dig mer “äkta”, relaterbar och mindre ångestskapande. Mindre PK, Clara! -Om det går! 😉

  1. Jag förstår absolut hur du känner sara. Men i och med att jag förstår det så vet jag att problemet trots allt faktiskt ligger hos dig. Clara är fri att skriva om precis vad hon vill. Hon får vara ok om hon vill och dela med sig av det hon vill. Hon har säkert skitdagar med men hon har ingen skyldighet att skriva om det om hon inte vill. Jag vet själv att det kan vara triggade när man mår dåligt att läsa om sådant som man är avundsjuk på. Men det är faktiskt mitt problem. Och du är ju ändå ärlig med att det väcker avund i dig. Och avund är ju din hela. Din tolkning. Det är ditt liv att leva som du får försöka göra det bästa av. Jag förstår dig absolut för jag kan känna likadant med mycket . Men Clara ska inte förändra sin blogg pga att just du behöver den nyans du beskriver. Om du mår bättre av att jag berättar att jag är psyksjuk som de kallar det och inte kan lämna lägenheten i princip för att jag mår dåligt. Så självklart blir jag också avundsjuk på att kunna sitta i skogen och grilla. Det är ju min högsta dröm i livet. Klart att det gör ont. Men det är mitt problem och jag försöker jobba på det. Tills dess så är det fint att åtminstone se skogen på så fina foton som jag för här. Och det gör både ont och är skönt på samma gång.

 10. Hurra vad glad jag blev igår när jag åkte hem från jobbet och såg att En underbar podd var tillbaka!

 11. Hej. Jag undrar var Erica köpt sin fina rosablommiga kimono? 😊 Älskar er podd. Så roligt att ni börjat med den igen. Härligt att ha något att se fram emot varje vecka, helst nu i tråkiga februari. Längtar efter vår! Tack för att ni finns 💛

  1. Hej Linda,
   kul att du är förtjust i vår podd!
   Har köpt den rosa på loppis men tycker inte att jag får den att svänga riktigt. Du kan få den – mejla din adress till dahlgrenerica@gmail.com
   Om du vill ha den alltså 🙂