Klockan ringde 05.50 imorse för vi skulle upp och fixa födelsedagsfika för Bertil som fyller nio år. Folke var lika morgontrött som jag. Men vad gör man inte för att hinna kalasa innan skolan startar?

Ändå mysigt att tassa omkring i den noppiga morgonrocken och pynta och göra fint. Känner mig prick som morsan varje gång. Den haltande gången inkluderad. Även om mamma haltade för att hon blivit trampad på foten av en häst och jag haltar för att jag fött tre barn trots att min kropp knappt verkat vara menad att föda ett.

Tårta på sängen är självklart när man fyller år. Blev köpestårta den här gången och det blev så bra så!

Ulf gjorde stora ögon åt ljusen och sången…

Syskonkärleken <3 det är i alla fall den bästa present jag som mamma kan få.

Bertil fick en drös med paket. Men nioårsåldern är lite lurig. Vad vill man ha? Så vi gav spelet Ubongo, en 3D-penna, riktig akvarellutrustning och en slemmig leksaksödla. Av faster fick han ett djurspel och fina djurmasker och av moster en tröja hon gjort till honom med en gigantisk smiley på. Dessutom hade jag kirrat blå och lila hårfärg så innan skolan sprayade jag hårtopparna färgglada.

Och på lördag har vi släktkalaset så då festar vi vidare. Tills dess ska jag unna mig att gå loss och baka massa tror jag. Det har jag inte gjort sen innan jul!