Födelsedagsmorgon

Klockan ringde 05.50 imorse för vi skulle upp och fixa födelsedagsfika för Bertil som fyller nio år. Folke var lika morgontrött som jag. Men vad gör man inte för att hinna kalasa innan skolan startar?

Ändå mysigt att tassa omkring i den noppiga morgonrocken och pynta och göra fint. Känner mig prick som morsan varje gång. Den haltande gången inkluderad. Även om mamma haltade för att hon blivit trampad på foten av en häst och jag haltar för att jag fött tre barn trots att min kropp knappt verkat vara menad att föda ett.

Tårta på sängen är självklart när man fyller år. Blev köpestårta den här gången och det blev så bra så!

Ulf gjorde stora ögon åt ljusen och sången…

Syskonkärleken <3 det är i alla fall den bästa present jag som mamma kan få.

Bertil fick en drös med paket. Men nioårsåldern är lite lurig. Vad vill man ha? Så vi gav spelet Ubongo, en 3D-penna, riktig akvarellutrustning och en slemmig leksaksödla. Av faster fick han ett djurspel och fina djurmasker och av moster en tröja hon gjort till honom med en gigantisk smiley på. Dessutom hade jag kirrat blå och lila hårfärg så innan skolan sprayade jag hårtopparna färgglada.

Och på lördag har vi släktkalaset så då festar vi vidare. Tills dess ska jag unna mig att gå loss och baka massa tror jag. Det har jag inte gjort sen innan jul!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

11 kommentarer på “Födelsedagsmorgon”

 1. Grattis Bertil! ♥️

  Har ni barnkalas? När har ni börjat med det? (Alltså inte kompisars barn utan typ klassen)
  Tycker det där är så svårt- spontant känner jag att man vill bjuda alla eller ingen i klassen men samtidigt 22 ungar på sockerchock i vårt lilla hus…det gör mig svettig.

  Har föreslagit att vi ska ha ett stort gemensamt kalas för alla barnen en solig sommardag i lekparken men nada av föräldrarna nappade på det.

  Och i förrgår kom vår 4-åring hem och var ledsen över att hon inte var bjuden på Xs kalas…jag hatar det samtidigt som jag intalar mig att Xs föräldrar kanske bor ännu mindre eller inte har råd att köpa korv och bröd till 22 stycken…

  Så. Himla. Svårt.

  1. I vår dagis, og også da mine barn var små, gjør /gjorde vi slik: man inviterer enten alle på samme alder, eller samme kjønn, eller akkurat halvparten av barna. Ingen løsning er perfekt, men da er det hvertfall ikke en eller to barn som er de eneste som ikke blir invitert. Og vi pleier si at om foreldre ikke fixer det, må de invitere barna med brev/kort i privat postkasse, ikke i barnehagen/dagis. Da mine barn var små, hadde jeg sånn « tur» at det var 17 gutter i vår sønns klasse, og 18 jenter i vår datters. Vi rullet papirduk på gulvet ig dekket på der, barna satt på puter, enkel hjemmelaget mat, og kake/tårta. Masse organiserte leker i grupper: løse quiz, skattejakt, tegne/male fellesbilde, sette hale på grisen, «Tampen brenner»….alt som alle kunne være med på og som gjorde det mindre ståkig. Vi hadde dårlig med plass, og ikke mye penger, men for barna er kake og samvær viktigst. Faktisk.

  2. Kan man inte ha kalas med typ 3 kompisar från klassen plus kanske om man har någon kusin / granne eller liknande?

   Förstår om man blir ledsen att man inte blir inbjuden ändå men att vara 18 stycken som inte blir inbjudna mot 3 bjudna tycker jag ändå borde vara något man kan behöva acceptera, på samma sätt som man inte kan bjuda hem hela klassen varje gång man tar hem en kompis osv.

 2. Grattis fina Bertil <3!
  Han verkar vara en sådan härlig person och jag förstår att ni är stolta över honom (och de andra två förstås)!

 3. Mysig morgon!
  Jag rekommenderar återanvändbara presentpåsar i tyg från “Bag all” i stället för allt papper och snören.
  Hemsidan är jättefin och produkterna tipptopp.
  Bara ett tips : )
  Köpetårta helt klart mums!

 4. Grattis Bertil! Ubongo är roligt! Vi spelar också Triominos och Sequence med vår tioårig. Rekommenderas!

 5. Så fint med födelsedag!

  Lyssnade på podden igår och nu när jag läser det här vill jag tipsa om Umeås bästa osteopat. Kikki på Osteopat i Umeå.
  Väldigt bra mjuka behandlingar som kan hjälpa kroppen att hitta tillbaka efter tuffa perioder.
  Men så är jag partisk, eftersom jag är osteopat själv.

 6. Så himla fint att jag blir tårögd!
  Jag ser verkligen fram emot att jag och min sambo skaffar ett småsyskon åt hans två barn (mina “bonusbarn”). Jag har känt mig lite orolig emellanåt hur det ska gå, men när jag ser hur fantanstiska syskon dom är med varandra så kan dom inte annat än bli världens bästa storebröder, båda två. Precis som dina pojkar verkar vara 🙂

  Grattis Bertil!

 7. åh! Så fint! Syskonen, tårtan, myset, presenterna! Du gör det så vackert för dina barn att växa upp!