Fjorton minus och solsken i blick

Jag har nu haft två riktigt härliga dagar i rad. Solen sken, termometern visade fjorton minus och jag var hemma och stökade på. Som ni som följer mig på instastory fick se i realtid förstås…

Folke var ledig från förskolan och gammor var på besök. De spelade Ubongo och det nya fotbolsspelet. Bertil anslöt också efter lunch. Så härligt att han nu är så stor att han kan gå hem själv från skolan om han har lust.

Jag hälsade på fåren i hagen. De har gått ute här hela vintern för med sin tjocka päls går ingen nöd på dem. Men tyvärr blir det inga lamm i år. Vi har nämligen inte kunnat bestämma vilken ras vi ska satsa på. Och innan vi gjort det vill vi inte avla fram fler får. Däremot hoppas jag mycket på kycklingar. Vi får se hur det blir med den saken.

Jakob stannade till hos Albin med sina turskidor. De skulle ut och åka och planera jobb. Det är mycket som är jobbigt med att driva ett jorbruk. Men att kunna ta skidfärder på vårvintern och planera är inte en av dem.

Själv åkte jag också lite skidor. Gäller att passa på när man har en barnvakt i gammor!

Fast först inspekterade jag hönshuset som ska förvandlas till bastu. Det går framåt!

När jag kommit hem igen drack jag kaffe, åt gammors medhavda bullar och doftade på Freesian i min bukett. Doftar vår så att det är något rent otroligt!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

9 kommentarer på “Fjorton minus och solsken i blick”

 1. Jag är väldigt avundsjuk på er snö däruppe. Här i Mälardalen är det grönt men om två veckor drar vi till fjällhuset i Norge. Jag längtar. Fina bilder ❤️

 2. Vad menas med gammor? Är det din gammelmormor (mormors mamma) som syftas? Försökte mig på en gissning, men svara gärna 😁 blir så nyfiken

  1. Haha, ja det är en påhittad titel. Barnen har ju en gammelmormor (sin mammas mormor alltså). Och då ville vi ha en titel att särskilja Jakobs mormor med. Det blev gammor =)

 3. Ha ha, trodde först på riktigt att Jakobs turskidor var skidor som förde med sig tur, så jag hann undra varför du nämnde det i sammanhanget:). Sen förstod jag!

  1. Haha! Kanske var det då otursskidorna Clara snörat på sig då hon bröt stavarna för några blogginlägg sedan…

 4. Hej
  Fick just hem min första Miss Clarity klänning! Den citrongula på rean! ❤️ Helt underbar passform, mönster o färg! En passform man inte får vanligtvis! Längtar efter att köpa fler. En svart omlottklänning skulle jag så gärna ha i min basgarderob! Ha det fint! Och tack för en härlig blogg också!

 5. Så fina får! Kostar det mycket att ha får? Är det mycket jobb för dig eller er båda? Jag är så sugen på en liten liten flock. Kan du inte skriva ett inlägg om får – snälla?! 🐏🐑❤