Vi har ett sånt härligt sportlov! Pojkarna har byggt en hel snövärld i några drivor och där leker de cirka sju timmar per dag. De somnar helt trötta, mosiga och nöjda till kvällen.

Själv har jag bestämt mig för att åka skidor alla dagar det här lovet och det har jag hållit än så länge. Igår var jag ute på en härlig utflykt längs sjön. Och vad möter jag om inte en utter?! Har aldrig sett en i det vilda och blev helt till mig. Stod på pass en lång stund och såg den åka kana på mage i snön och försvinna ner i en isvak för att jaga fisk (kanske?). Stod bara och log dumt så att jag visade tandköttet. Helt lyrisk. Och när jag sedan skidade därifrån stötte jag upp en hel flock snöripor.

Det är så härligt att jag kommit igång med att motionera. Jag har tränat regelbundet sedan nyår och börjar märka stor skillnad i ork och livslust. Och ser samtidigt tydligt hur min livskvalitet försämras när jag någon vecka inte kunnat träna. Ju mer stillasittande – desto mer oro som kryper runt i kroppen.

Jag har ett citat på min skärmsläckare i telefonen som är så här “Six months from now, you’ll wish you started today”. Det kan appliceras på det mesta såklart. Och nu när jag faktiskt hållit igång sedan nyår behöver jag inte gräma mig över att jag inte startade tidigare. För det gjorde jag ju!