Fredagsmorgonen

Mina barn var oerhört förvirrade när de vaknade imorse. Var det helg? Lov? Pappa låg nämligen och sov när de steg upp. Och han tar ju vanligtvis alla mornar med dem. Men han hade bytt till sig en sovmorgon av mig. Så jag steg istället upp med alla tre ungarna och gjorde dag.

Ute lyste solen och jag kände helgpirr i hela kroppen.

Två fredagspeppade barn. Kokade varm choklad och tog fram tekakor och gjorde smörgåsar. Lite extramysigt kan det ju få vara när det är sista dagen innan det blir helg.

Vad ska ni göra i helgen? Vi ska hitta på lite utflykter. Slalombacken är tack och lov en ganska coronasäkrad zon. Och så ska Bertil sjunga solo i kyrkan så det måste vi såklart åka och kolla på!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

21 kommentarer på “Fredagsmorgonen”

 1. Det blir en annorlunda helg då barnens fotbolls- och hockeymatcher är inställda. Då vi nyligen – av en slump – hade en helt ledig lördag så har vi redan njutit av det och passade på att gå på bio hela familjen. Nu känns det mest tomt och tråkigt att saker ställs in och det kommer bli ännu svårare att begränsa skärmtiden… Någon snö att roa oss med har vi tyvärr inte.

  1. Håller med dig där, om att det blir ännu svårare att begränsa skärmtiden nu. Och ingen snö här heller, bara ett litet tunt täcke som inte räcker till någonting … Hoppas att ni ändå får en bra helg!

  2. Tomt och tråkigt? Måste varje minut vara inplanerad med aktiviteter? So what om skärmtiden blir mer än tidigare. Funderar lite vad det är för fel på dagens föräldrar som måste flänga hit och dit varje ledig minut. Själv sitter jag gärna en hel dag och spelar tv-spel. Hälsningar en 40-åring med världens lugnaste, tryggaste och snällaste 10 åring.

 2. Det bästa vi i Västerbotten kan göra är nog att vara ute i naturen och stärka motståndskraften, och så inte träffa så mycket folk varit och rest. Vi har ju fortfarande väldigt få fall.

 3. Vi bor i Norge, og her er hele landet praktisk talt i lock down. Alle barnehager, skoler, kultursteder ( teater kino konserthaller idrettshaller bibliotek svømmeanlegg osv osv), puber og barer, er stengt. Man frarådes å kjøre kollektiv om ikke absolutt nødvendig. Sosial omgang begrenses til absolutt minimum, selv innen familien. Så…det blir en helg med bøker, inne.

 4. Min fyråring har hosta så vi håller oss mest hemma, precis som nu under veckan, men nu är min man hemma också så det blir roligare 🙂 men tvååringen är frisk så han får nog följa med en av oss och handla mat som aktivitet .

  1. Snälla du, ta inte med dig 2-åringen till mataffären just nu. Har syskonet luftvägssymtom är risken stor att även 2-åringen blir sjuk inom kort. Jag menar inte att jag tror till 100% att de har coronaviruset (även om faktiskt ingen kan veta sådant säkert i dagsläget), men vi ska visa stor omsorg om varandra och inte ta med barn till sammanhang där de riskerar att smitta andra. Jag vet hur trist det kan vara att sitta hemma, men ta en utflykt utomhus istället med utelek.

   1. Snälla du, Anna, lyssna på myndigheterna! Man smittar först vid symtom. Om 2-åringen uppvisar symtom ska hen givetvis stanna hemma, om inte så går det bra att åka till mataffären. Givetvis ska alla, smittade som osmittade, hålla bra handhygien med tvål och vatten. Den info vi behöver och ska följa finns hos Folkhälsomyndigheten!

    1. Snälla du, Johanna, använd sunt förnuft! Alla vet att småbarns hygienvett är obefintligt. Har man ett sjukt syskon hemma är sannolikheten extremt hög att 2-åringen kommer att bli sjukt hen också. Kanske redan samma kväll som besöket i affären. Och då har barnet smittat ner ytor i affären som andra exponeras för. I vanliga fall inga problem, men om du råkat missa det som lever vi mitt i en pandemi just nu. Vi har alla ett ansvar! Förutom handtvätt är minimering av sociala kontakter och onödig exponering det man som privatperson SKALL göra. Jag jobbar inom akutsjukvården och jag lovar, jag vet till 100% vad Folkhälsomyndigheterna säger just nu. Jag gör det jag kan som vårdpersonal och hoppas att ALLA i samhället tar sitt ansvar och gör det de kan till 100%. Och där ingår att man INTE tar med sig småbarn från en infekterad familj på nöjestripp till mataffären.

     1. Ännu bättre än sunt förnuft, som ju har sin grund i eget tyckande, är att lyssna på de faktiska experterna som grundar sina råd i vetenskapen, dvs Folkhälsomyndigheten! Heja dig som jobbar i vården, är säker på att du kämpar på som ett djur just nu, och vi andra får stötta genom att följa myndigheternas rekommendationer.

   2. Enligt folkhälsomyndigheten smittar inte convid-19 under inkubationstiden. Rekommendationerna från dom är att stanna hemma vid milda symtom. Om 2-åringen får symtom tror jag nog att han hålls hemma, men att ta med honom till mataffär, låta honom gå på förskolan osv är ingen fara innan han får symtom. Det finns ingen anledning att gå längre än smittskyddsmyndigheten rekommenderat – deras rekommendationer är redan som det är väldigt extrema (menar inte att de är för extrema) och det krävs väldigt mycket av en befolkning att följa dom. Låt oss hålla oss till det myndigheterna bedömt är nödvändigt, utifrån den forskning som finns i nuläget.

 5. Vi fick blåbär från svärmor, så vi ska göra blåbärspaj och så ska vi titta på ”Bäst i test” imorgon eftersom vi såg finalen av Talang ikväll!
  Dottern ska nog ha en kompis på besök o de har planerat att leka ”inte nudda golv”. Sonen kanske går hem till sin kusin å spelar lite ihop! Kanske kör vi lite kahoot eller skribbl.io ihop för det gillar han!
  Själv vill jag fika framför brasan och gosbusa med vår 3-månaders sladdis och på nått sätt få lite helgstädat i nått hörn 🙂

  1. Vad specifikt vill du att regeringen ska göra? Utöver det den gjort och gör? Regeringen följer experter, forskare och specialister inom smittområdet dem är inga specialister själv. Det är därför man har en myndighet som innehar denna kompetens *trött forskare*.
   Snälla gott folk lyssna på myndigheterna vi bor i en Demokrati där staten Inte ska inskränka på människorna mer än nödvändigt!
   Och detta är precis vad en Demokrati innebär!

 6. Slalombacken är säkert lugn för er del men inget generellt säkert kort…det var ju just där som det svenska utbrottet startade! Hemsedal har tex stängt ner. Corona verkar gilla kallt klart väder lite extra…