Vi mötte våren på ön

Den här helgen var ett sådant guldkorn till helg efter några riktigt tungrodda veckor. Vi hade nämligen sedan länge bestämt att vi skulle åka med matlaget till Albins föräldrars hus på Holmön utanför Umeå.

Barn peppade till tusen!

Samt lite mer neutralt inställda barn

Framme på Holmön i fredags eftermiddag började det sola upp

Och vi promenerade hem till det fina huset uppe vid kyrkan

Ulrica och jag

Det är så mysigt i huset på Holmön. Färgglatt och fint!

Barnen fick äta i köket och vi vuxna åt i vardagsrummet. Vilma från Skärgårdsdoktorn var såklart med.

När dagen övergick i kväll tog vi en promenad runt ön

Alla barn begick cyckelpremiär för säsongen. För på Holmön var det torra asfaltsvägar och bara ett flortunt snötäcke.

Vackra hus i den blå timmen

Vi satt uppe sent när barnen hade somnat och eldade kakelugn och pratade om allting annat än corona. Så jäkla skönt. Kändes så skönt att få lite andrum från det som annars upptar så mycket tankeverksamhet.

Nästa morgon strålade solen. Barnen fick frukost och skyndade sig sedan ut på sina cyklar för att hoja runt på ön. Cykelpremiärer är alltid något speciellt. Jag minns hur jag som liten cyklade tills jag blev blåfrusen om kinder och händer. Och cykeln var min häst eller ibland en moped. Så mysigt att se sina egna barn uppleva samma sak!

Fast Folke var inne och körde båt med Ulf.

Sedan bestämde vi oss för en cykelutflykt allihopa. Vi packade grillkorv och ved och kaffetermos och begav oss till andra sidan ön.

Stina fick sitta i lådan och hålla Ulf. Det är så härligt att ha lådcykeln med sig. Då tar man sig långa sträckor utan att det är särskilt jobbigt alls. Och så kan man packa fika och barn i lådan om det behövs.

Finns så otroligt många fina hus på Holmön. Knäppte några bilder i farten!

Önskar jag hade en så här mysig gårdsplan. Kanske, kanske när energihuset blir färdigt att det kan börja likna något…

Drömvackert! Och så fint med alla knotiga gamla träd.

Så började vi närma oss. Barnen trampade på med gott humör

Och vi återvände till den plats vi var på i september.

Lite mer is nu än bara

Barnen börjad leka

Vi började elda

Jakob började sova

Så ljuvligt att sitta i en solvarm vårbacke och känna doften av fjolårsgräs och blöt mossa och höra koltrasten.

Och tänk bebisarna! De har ju inget minne av barmark. Det var första gången i livet de fick krypa runt i naturen och hitta kottar, stenar och älgskit. Ändå något speciellt. Ulf var som en målsökande robot mot elden. Så fort man släppte loss honom gick han mot flammorna på stappliga ben.

Kände mig som en sån himla skogsmulle. Slog till på en grön parka på Lindex rea förra veckan. Jeansen är också därifrån och perfekta eftersom det rymdes ett par ullkalsonger under. På händerna mina vantar jag fått av min vän Sofia och som pannband ett impulsköp från Glitter. Och så Lundhags på fötterna.

Vi blev kvar i några timmar och fikade och eldade och pratade och hörde rösterna från barnen som byggde kojor i skogen.

När vi kom hem fick barnen korv och makaroner och sedan försvann de upp på övervåningen för att leka.

Medan vi dukade upp allt gott vi kunde komma på och hade en riktigt mysig helkväll. Lång in på natten stannade vi uppe, innan vi knoppade av en efter en.

Dagen därpå tog vi cyklarna genom skogen för en ny utflykt. Det var lite snö kvar så ibland fick vi gå.

Men så plötsligt kom vi fram till stranden

Och öppet hav visade sig. Gud som jag saknat synen av öppet vatten. Blev helt salig. Bleke dessutom! Knappast en krusning på ytan.

Barnen tog av sig sina vindjackor. Sedan sina skor.

Snart sina koftor och tillslut allting utom underkläderna

Papporna gjorde likadant – för här skulle badas! Albin stod i vattnet och Jakob pekade ut snön som fortfarande låg på stranden. I vattnet flöt små isflak

Jag ville såklart inte vara sämre utan hoppade i min baddräkt

Och hade tydligen väldigt roligt åt Jakob

Som doppade sig och frustade väldigt väldigt högt.

Och sedan gjorde någon slags vild dans på stranden för att få tillbaka känseln i kroppen.

Det var kallt men sååå härligt att ha gjort badpremiär!

Efteråt bylsade vi på oss allt vi bara kunde hitta och gjorde upp en eld

Och kokade kaffe

Ulf tog sin första strandpromenad i livet.

Så grillade vi korv

Att mata barnen med

Och gjorde laxklämmor till oss själva.

Och när dagen gick över i kväll packade vi ihop och reste hem till fastlandet igen! Och det var den havshelgen det. Tror vi får göra det till en vårtradition.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

61 kommentarer på “Vi mötte våren på ön”

 1. Blir helt lycklig här hemma i fåtöljen av er helg! Fick en sån gravid/corona/helt slut i evighetsvab-depp men nu känns det ljusare och lättare i sinnet, tack!

 2. Åååh vilken idyll! Fick verkligen saltkråkefeelings av att se alla härliga bilder. Det är alltid så lugnande att läsa scrolla bland dina inlägg. Såhär vill jag att mina barn också ska få växa upp (om och när jag nu får några), fast då i de småländska skogarna och sjöarna 🙂

 3. Ser så fint ut! har du tips på utflyktsmål/resmål man kan göra över påsken i närheten av umeå? jag och min sambo kommer fira vår första påsk här, hade varit kul att åka på en kortare tur någonstans men någon längre resa är ju inte aktuellt nu i dessa tider. vi tänker oss kanske att hyra en stuga någonstans, bada bastu, gå på vandring i naturen. vi har bil och kan tänka oss att övernatta nånstans 1-2 nätter! 🙂
  tar tacksamt emot tips!

  1. Jag skulle faktiskt tipsa om just Holmön. De har ett jättemysigt vandrarhem som jag tror är öppet. Färjan dit är gratis och tar mindre än en timme. Finns mycket fin natur att titta på och bara vandra runt och ha det skönt. I stort sett snöfritt dessutom 🙂

  2. Högbondens fyr i Höga kusten. Jag vet inte om de har öppet i påsk men du kan ju kolla! (Klicka på mitt namn om du vill läsa om när vi var där 2017)

 4. Underbart inlägg Clara! Ja det är minsann skillnad på barns uppväxtvillkor i vårt land. Ett sådant här inlägg gör mig glad ända ner i tårna. Ni är dock ”mer än lovligt galna” som badar i så iskallt vatten utan en varm bastu att hoppa in i.

 5. Glömde skriva att jag tycker ni är fantastiska, minns hur mkt arbete det var att komma iväg på minsta utflykt när barnen var små. Och ni som sticker med 6 barn en hel helg med mat och allt. Och dessutom skall det bäddas och fixas plus all städning innan huset lämnas. Som sagt ni är fantastiska!

 6. Så deilig å lese noe så « normalt» som en tur med venner! Her i Norge er det utenkelig og forbudt nå. Man skal ikke være i større grupper enn 5 om man er ute, man skal helst holde seg kun med dem man bor sammen med, det er forbudt å dra til sine «stugor» ( i påsken bruker mange å dra til hytter på fjellet, men i år er det ikke lov), det er «2 meters avstand» som gjelder….her er det delvis lock-down, og slik har det vært i snart tre uker. Savner å kunne gi mitt barnbarn en klem! Men når jeg ser utflukter som det her, da tenker jeg at slik skal det atter bli. Takk for et blikk inn i en mer normal hverdag, Clara!

  1. Elisabeth: i stora drag är det exakt de regler svenskar också skall följa, men tyvärr är det oerhört många som struntar i det. Man tror inte att pandemin gäller en själv helt enkelt.

   1. Anders Tegnell har uttryckt att målet är att minska antalet smittotillfällen – inte ta bort dem helt. Jag lever redan ett liv som motsvarar vad de flesta svenskar nu kallar social distansering. Jag HAR redan tagit bort nästan alla smittotillfällen och sedan ytterligare några till. Tar jag bort några fler betyder det att jag sitter isolerad i karantän och det är det ju inte meningen att man ska göra enl den svenska modellen.

    1. Är man i riskgrupp bör man såklart vara extra försiktig, men även riskgrupperna har rätt att vistas utomhus i friska luften med behörigt avstånd.
     Jag börjar mer och mer känna när sådana här diskussioner dyker upp, att när människor ifrågasätter en annans val av distanseringssätt hamnar vi ofta i en förespråkan för näst intill total husarrest, och det är ju inte riktigt det som det handlar om kan jag tänka…

    2. Min kommentar var inte ämnad mot dig, Clara, så du behöver inte gå i försvar.

     Men för att svara: självklart är Tegnells mål inte att ta bort antal smittotillfällen helt. För det går ju inte. Inget land har den strategin, utan allas mål är att sprida ut antalet smittade över tid så att inte friska 40-50-åringar behöver stå utan intensivvård och därmed dö. Det är otroligt många unga, friska personer som ligger i respirator just nu. Redan idag bortprioriteras friska 70+ från inensivvård för det finns helt enkelt inte plats. Primärvården i Stockholm förbereder sig för fullt för att ta hand om coronasjuka 70+ i hemmen, dessa människor kommer alltså inte ens att skickas in till sjukhusen utan man får stanna hemma sjuk oavsett hur dålig man är och dö hemma.
     Att man INTE ska åka till sina lantställen och fritidsboenden eller göra utflykter till vandrarhem just nu säger sig självt. Man stannar till vid en mack för att tanka, man stannar till vid en affär, man stannar till vid ett apotek för att man glömde något, man stannar till och lånar en toa någonstans… och vips har man kommit i kontakt med en massa personer och fysiska ytor man aldrig hade haft minsta kontaktyta med om man stannat hemma.
     2 meters avstånd i affärer och vid utevistelse är det som gäller i Sverige också. Restauranger etc har öppet, men det betyder inte att det är OK att besöka dem.

     Det alla ska tänka på var man än är är att absolut minimera risken för olyckshändelser. Sjukvården är EXTREMT belastad och att t ex cykla utan hjälm, dessutom med två hjälmlösa barn på skjuts, är jättedumt. Ut till öar är det ambulanshelikopter som gäller och det finns NOLL resurser till detta just nu. Så tänk efter alla snälla ni, klättra inte på stegar, bli inte berusade, stoppa inte in fingrar i gräsklippare, använd hjälm, göm undan grilltändvätskor och vassa knivar…. Och håll er borta från folk. Hjälp oss att kunna hjälpa er. /Från en i coronasjukvården

     1. Nu tror jag vi har lyssnat till och tagit del av helt olika information. Var har du tex hört att det inte är okej att äta på restaurang?

     2. Intressant att det var just det du tog fasta på i min långa kommentar… Restauranger har fått stora restriktioner på sig hur lokal och servering skall gå till, hur trångt folk får sitta, hur trångt det får vara vid takeaway-hämtning etc. Detta efterlevs inte är den krassa sanningen. Skall man, vare sig man är frisk eller sjuk, gammal eller ung, så långt det går undvika att åka kollektivtrafik (i Stockholm i alla fall) och skall absolut alla som kan arbeta hemifrån säger det sig självt att man inte skall sätta sig i en liten restauranglokal på kvällen eller till lunchen. Det här är det enorma bekymret med FHM enligt min mening (och enligt de flestas mening som arbetar med covid19-patienter just nu), att de är alldeles för otydliga och självmotsägelsefulla. Samtidigt för att citera en känd svensk satiriker:
      – Men varför åt du bajs egentligen?
      – Folkhälsomyndigheten har inte uttryckligen sagt att man inte FÅR äta bajs.

     3. Fast det stämmer ju inte att det är fullt på intensivvården i Sverige. Jag följer nyheterna varje dag (SR och SvD) och det som rapporteras är att det fortfarande finns kapacitet och att ingen behöver prioriteras bort eller dö ensam hemma pga resursbrist.
      Sen är det klokt som du skriver att tänka på att minimera riskfyllt beteende för att inte belasta vården i onödan. Så att vi bibehåller den kapacitet som fortfarande finns.
      Men snälla kan vi sluta sprida alarmistiska påståenden som inte är sanna?

     4. @Liselotte: jag är inte alarmistisk överhuvudtaget. Tvärtom är jag väldigt återhållsam. Jag berättar om faktiska åtgärder Sverige förbereder sig på att vara tvungna att göra. Du kanske vill höra glada solskenshistorier, men då skall du inte prata särskilt länge med någon inom akutsjukvården eller äldrevården.
      Kapaciteten på IVA-platser må vara god enligt SvD och andra medier, men sanningen är en annan ute på golvet (jag jobbar på ett av Sveriges största akutsjukhus med just covid-19patienter). Det räcker inte med en ledig plats, det måste också finnas frisk och kompetent personal. Och personal är en bristvara. Skyddsutrustning är en bristvara (och utan korrekt skyddsutrustning har du snart ingen personal kvar som kan vårda). Vissa läkemedel är bristvara. Logistiken inom sjukhuset (utan vilken vården snabbt fallerar ) har oerhört stor brist på personal pga sjukdom.
      Att ingen prioriteras bort är en lögn. 40-50-åringar prioriteras inte bort, inte ännu, men vi kan hamna där ifall inte trenden viker. Se bara på Spanien och Italien. Sverige kan hamna där de varit/är. Däremot prioriteras för övrigt friska 70+ redan bort, sådana som i vanliga fall kunnat få plats. Vårdtiderna på IVA är väldigt långa för covid19-patienter, de ligger längre än andra virusorsakade andningssviktar vilket innebär att en belagd plats är upptagen mycket länge. Detta måste man ta med i beräkningen. Det är inte bara coronapatienter som behöver IVA-vård. Liksom tidigare behöver kvinnor med svår havandeskapsförgiftning vård på IVA. Hjärnhinneinflammationer, akuta ryggmärgsskadade, svåra trafikolyckor, postoperativa tillstånd, alla andra svåra infektioner/blodförgiftningar, akuta hjärtstillestånd med eftervård, akuta proppar i lungorna med andningssvikt, alla andra andningssviktar etc etc. Dessa patienter slutar inte komma för att coronan grasserar.
      Även här måste prioriteringar göras. Socialstyrelsen kom förra vecka ut med riktlinjer för hur man skall prioritera på IVA under extraordinära förhållanden. De sammanställde inte den skriften för skojs skull, om man säger så.
      Det är inte alarmistiskt. Det är sanningen. Du kan välja att titta bort, men det blir inte mindre sant för det.

     5. Kan vara värt att tänka på att i princip all rapportering i de större dagstidningarna och kvällspressen utgår från situationen i Stockholm just nu. På landsbygden och i mindre städer där det knappt finns kollektivtrafik och där man sedan tidigare har problem med butiksdöden för att kundunderlaget sviktar träffar man betydligt färre människor än i Stockholm. Det finns inga uteställen och restaurangerna består i bästa fall av en pizzeria med max 10 sittplatser. Så social distansering är på många platser en del av vardagen.
      Där jag bor är vården inte överbelastad, tvärtom är trycket lägre än normalt eftersom många avbokar sina besök av rädsla att bli smittade i vården. En smittskyddsläkare i mina trakter uttryckte till och med oro för att folk kanske avstår från att söka vård i större utsträckning än de borde, för övriga sjukdomar som bör behandlas minskar ju inte pga Corona och bortfallet är större än det borde vara statistiskt sett.
      Så förutsättningarna ser helt olika ut i olika delar av landet, på gott och ont.

     6. @Anna: Jag förstår att det är tungt att varje dag slita med de svårast sjuka och frustrationen och oron detta medför. Men det är en väldigt stor skillnad mellan stad och landsbygd. Det man förbereder sig för i Stockholm är inte detsamma som i Umeå.
      Och nej, jag vill inte bara höra solskenshistorier. Jag arbetar i socialtjänsten och kommer få vara med och ”städa upp” efter all social och psykisk oreda som den här krisen för med sig. Och en del i det är all oro som sprids i sociala medier. Kanske tog jag i lite för hårt med ordet alarmistisk, vad jag menade var att vi kan göra mycket skada med att sprida oro omkring oss. Det betyder inte att låtsas som ingenting. Vi ska definitivt ta det här viruset på allvar. Men det kan man göra och samtidigt värna om allas vår psykiska hälsa. Det är inte antingen eller.

     7. Det är stor skillnad på öar beroende på var de ligger, här i Västerbotten går ambulanshelikoptern som vanligt. Jag bor på holmön och vi har fått information om att det fungerar som vanligt. Menar inte att det betyder att man ska slösa med resurser som patient, men viktigt med korrekt info.

   2. Håller helt med dig Anna. Och jo man får faktiskt gärna gå i karantän även om inte undantagstillstånd är utfärdat. Att alla tycker att rekommendationerna inte gäller just dem betyder ju i slutänden att ingen följer dem och det kan sluta förfärligt illa för många.
    Att tre familjer delar en sommarstuga i en helg blir inte social distansering ens i Norrland… att influencer sedan inte vill ta ansvar för det budskap de sänder ut är ingen större nyhet, men man skulle ju önska att folk i ett krisläge hade vett att skärpa sig och föregå med gott exempel (eller åtminstone vara tyst om sina “undantag”)

    1. “Bränn inte allt krut på en gång” brukade en klok lärare säga till mig när jag var överambitiös i skolan. Budskapet var ”gör ingenting nu som du inte kommer orka hålla i med tills det verkligen gäller”. Om vi får påbud om att sluta träffa friska familjenära vänner helt kommer jag såklart lyda det också. Samma sak gäller om vi blir satta i total karantän. Men fram till dess kommer jag med förstånd använda de möjlighet som jag har kvar. I Sverige skapar vi nu ett läge som vi ska orka leva i länge. Att fortsätta träffa ett fåtal viktiga personer tänker jag är ganska sunt i det långa loppet. Och återigen – jag lever sedan flera år tillbaka i en betydligt starkare social distansiering än gemene man just nu gör i Sverige. Jag använder mitt sunda förnuft och kommer fortsätta göra det.

     Och nu har jag berättat hur jag tänker och resonerar så nu sätter jag punkt från min sida för den här diskussionen 🙂

    2. Det Clara gjort är i sin ordning. Problemet har aldrig varit att friska personer ses. Människor man dessutom “har koll på”, ingen som rest eller träffat hundra andra i en allmänhet. Det säger ju svenska expertisen också. Att har du koll på vilka du träffar får du ha ex. kalas. Men om du bjuder 100 är det inte bra. För då har du omöjligt koll på vilka de i sin tur träffat. Dessutom är det regionbyte som avråds. Och Holmön är inom Claras region. Är ju färre folk på Holmöfärjan än på Ica.

 7. Men wow! Några praktiska, och kanske tråkiga frågor: hur mycket planerar ni i förväg? Med mat och ved och badkläder och allt? Det känns som att jag själv skulle suttit där på ön och önskat att man tagit med sig både det ena och det andra, haha.

  1. Jaa, kan du inte göra ett blogginlägg om det? Precis som du gjorde om städning. Innan man kommer iväg på sin utflykt är det alltid ett sånt himla meck. Hur roddar ni det? Praktiskt, knastertorrt och konkret inlägg på ämnet efterlyses. 😊

 8. Makalöst härligt inlägg, DRÖM ❤️

  Önskar så att jag och min sambo också hade ett sådant där fint kompisgäng…tyvärr har vi inte så många vänner.
  Men vi har varandra och det är inte fy skam.

 9. Social distansering? Knappast. Sverige (och världen) står inför den värsta krisen på många år. Människor dör, direkt och indirekt pga covid19. Att då alla hjälps åt och följer FMH:s rekommendationer, gör avkall på sina påskplaner och avstår från häng i gäng är det som gör skillnad. Det kallas solidaritet, folkvett och ansvarstagande. Det är inte kul för någon, men det gäller alla. Du som influencer har makt att påverka andra att fatta rätt beslut. Om du inte tänker lyda råden kan du åtminstone avstå från att sprida idén att det “gäller inte mig/oss”.

   1. Men hur menar du, Clara? Är du och ditt kompisgäng en isolerad enhet, utan separata kontakter med omvärlden?

     1. Det låter ju ashärligt! Har så svårt att få till det vår vardag 😞

     2. Det förstår jag. Vi bor ju i en by, alla arbetar hemifrån eller med varandra (som i jordbruket som ju räknas som samhällsviktig verksamhet) och vi träffar heller inga andra människor i lokaltrafik eller så. Då funkar det ju.

     3. Men ni åkte ju färjan ut till Holmön?? Du skriver att ni inte träffar andra människor än ert kompisgäng för att ni inte åker lokaltrafik. Färjan måste ju dem bofasta på ön använda för att ta sig till o från ön pga jobb o liknande. Att bara åka ut för en nöjestripp till en fritidsstuga ska man väl ändå undvika nu? Avråder man inte folk från att åka till stugor och sina lantställen?
      För övrigt ser det helt fantastiskt ut, förstår om det är en trevlig utflykt.

     4. Nja. Färjan var väldigt tom båda vägarna så det var inte fråga om någon närkontakt. Jag har inte uppfattat det som som att man avråder från att resa i sin närmiljö. Det stora problemet är väl långresorna till delar av landet med sämre rustad/disponerad sjukvård dit man själv inte ens hör. Jag ställde bland annat in min påskresa av den anledningen.

  1. Tänk att jag förstod att denna kommentar skulle komma, jag satt bara och väntade på den….
   Så vitt jag förstår är Clara inte i riskgrupp, att umgås med nära familjen ,som inte är 70+ och ett fåtal friska vänner är inte någonstans förbjudet. Ön som besökts ligger inom nära avstånd i samma region och innebär alltså inte lång resa till annat sjukvårdsområde.
   Jag ser alltså ingen anledning till påhopp av denna typ, men som sagt, jag förstod att det skulle komma….

  2. “Det kallas solidaritet, folkvett och ansvarstagande. ”
   Det utövar jag så gott jag kan i Stockholm. Går på restaurang om jag är frisk, jag vill kunna fortsätta äta på mina lokala små restauranger även efter corona, och då måste vi som kan besöka dem. De är både folkvett och ansvarstagande.

  3. Jag håller faktiskt med. Vi skulle ju inte ut och resa i påsk. Alla måste göra avkall och då är det inte så bra blogga om just utflykter och resor i dessa tider. / Carolina

   1. Fast det som råds är ju att inte resa utanför sin region. Och framför allt inte till regioner som är hårt belastade. Stockholm och Västra götaland som exempel. Clara byter ju inte region med sin utflykt! Herregud. En utflykt är väl det INGEN som avråder ifrån. Sluta nu! Så löjligt. Läs på!

 10. Underbart! Är som vanligt avis på alla vinterbaddare. Trots min stenhårda uppväxt i Karelen (med bastu, utedass, etc etc) så har jag aldrig lärt mig att vinterbada utan att bli brutalt förkyld efteråt. Oavsett vad jag gör före/under/efter. Men nån gg så.

 11. Jag älskar precis ALLT i detta inlägg!
  Att Ulf ser så vansinnigt söt ut i bilden på dig som skogsmullemamma och han.
  Att ni cyklar!!! Kommer ihåg känsla när man plockade fram cykeln först gången på. vårvintern när jag pluggade i Luleå. Inte samma känsla när man aldrig ställt undan cykeln här nere i Stockholm.
  Att ni badar! Underbart!!!

  1. Tack Sofia! För din fina kommentar just här och alla andra du så uppmuntrande lämnar 🙂

 12. Så fint att se och läsa sånt här när jag själv inte får resa till min familj och göra detsamma!

 13. Du är en grym bloggare! Ibland skriver du inlägg med åsikter vi absolut inte delar och jag kan inte låta bli att skriva ett ilsket motinlägg på den egna bloggen (med max en handfull läsare). Andra inlägg ger inspiration, sådär så att en annan börjar googla på tapeter eller plötsligt är en betydligt mycket mer frekvent loppisbesökare… Och så inlägg som det här, ännu en fullträff -ett superhärligt inlägg som ger massor av energi.
  Glad Påsk!

 14. Älskar bilden på Ulf på strandpromenad. Små minimänniskor som går är väl det sötaste! Så korta och gulliga som tultar fram!

 15. Åh som jag hoppas att vi blir en familj som också orkar göra utflykter som dessa. Väntar första barnet om ett par veckor och det här är såå inspirerande. Är gruvligt imponerad av den planering och packning ni fått ihop, grymt jobbat!

 16. Igenkänning på den målsökande robot-bäbisen mot elden! Bilden där du håller Ulf och ni båda ler, är en av de finaste bildens jag sett på dig i bloggen. Så glada och fina ni är. Jag tror att folk inte fattar hur isolerat erat matlag lever i er by, och hur liten risken att smittas är. När jag läser om er fina helg får jag först ett stort stygn av avund och vill helst skriva ”men jag då?? Jag sitter i karantän! Inte rättvist” men jag måste hejda mig och är glad för er skull. Att ni lever så att ni kan göra utflykter i ert närområde utan risk för
  smitta. Närområde är ju ledordet!

 17. Ljuvliga bilder! Holmön är verkligen vacker, en riktig Bullerbykänsla att vandra runt där. Har kommit över havet i vår egen öppna lilla båt o besökt visfestivalen o tältat nära stranden. Härliga minnen! Njuter av att vinterbada men vet inte om jag skulle våga utan en värmande bastu efteråt… Ni är stronga!! Fortsätt njut o ha det gott! Glad påsk 😊

 18. Så härligt det verkar! Nyfiken på hur ni löser allt praktiskt, är ju ett jätteprojekt med att ta med så många, mat, sängkläder, handdukar mm. När man ska åka hem och städa ur huset, hur löser ni det? Barnen hinner ju stöka till mer än man själv hinner städa.

 19. Jag fattar verkligen att man som vårdpersonal ser rött, det är ju er arbetsmiljö och er hälsa våra misstag kommer slå mot.
  Å andra sidan köper just jag Claras argument om att träffa enbart dessa båda familjer under den här tiden. Och kanske hade de vänt hem igen om färjan hade visat sig ha fler passagerare än vanligt?
  Nackdelen med att resa någonstans tillsammans just nu är ju att det blir svårt att pipa hem så fort man känner av minsta symtom utan att smitta dem man delar hus/färja/tåg med.
  Själv har jag blivit jättepetig med säkerheten just nu, cyklar inte längre ens kortare bitar utan hjälm etcetc. Sen vet jag ju inte hur stor risk det är att bli påkörd av en bil på Holmön? Och Clara kanske körde supersakta?
  Vissa tolkar föreskrifterna si och andra så, en viss del skiter i dem. Den sistnämnda kategorin tror jag faktiskt inte Clara hör till.