Vilken mysig påskafton vi haft här hemma! Har knappt firat en enda påsk i vårt hus så det var en trevlig omväxling att få ordna kalas här.

Solen sken över byn

Och vi firade med Jakobs mamma och syster.

Ulf fick gå runt barfota i gruset och var väldans nöjd.

Städade verandan i torsdags och röjde bort allt gammalt granris och julbelysning. Så nu kan man sitta här igen! Så fort det blivit varmare ska jag också olja in den med roslagsmahogny. Då doftar den linolja och tjära och blir så mörk och fin.

Penseér i gamla rostiga hinkar

Och lite påskliljor. Man blir så glad!

På morgonen hade jag gömt varsitt påskägg till Bertil och Folke. Jag brukar göra som mamma gjorde – en massa ledtrådar och uppdrag man ska utföra för att hitta ägget. Först hittade de en lapp med uppmaningen att krypa upp för trappen och leta efter en ledtråd i Ulfs spjälsäng. Väl där fanns en lapp fastsatt under sängen där det stod att de blivit lurade och fick krypa ner igen och ut på verandan. Väl där hittade de en lapp fastsatt under bordsskivan där det stod att de skulle stå på ett ben och låta som en tupp hela vägen fram till nästa ledtråd….så där fortsatte det ett bra tag. Tills de hittade äggen inne i micron.

När farmor kom fick de leta mer påskägg från henne och gammor.

Väldigt uppskattat. Barnen har gjort sig fina i sina nya jumpsuits från Polarn & Pyret. Tycker att de ser ut lite som Ghostbusters i dem <3

När äggen var funna fick vi en stunds lugn

Sedan dukade jag fram påskbuffén. Vi hade gjort lite knytis med nästan allt som är gott!

Ett stort brytbröd med sesamfrön, kex och ostar och kavring med vegansk gummröra.

Ägghalvor med hemmaslagen aioli

Lax, matjesröra och flera sorters sill

En västerbottenspaj (min svärmor gör de godaste pajerna)

Ett rosmarin och vitlöksspäckat påsklamm från gården som stått i ugnen i sju timmar och var alldeles mört.

Prinskorvar till Folke och så en stek av valnötter och champinjoner som min svägerska gjort, som är vegan. Den var supergod!

Så härligt att duka fram en riktigt maffig påskbuffé och få användning för allt fint porslin, linnedukarna och silverbesticken

Mums!

Eftersom det var så soligt satt vi på verandan och åt lunch

Det blev så varmt att vi fick äta med ytterdörren på glänt.

Uffe hade sin gamla gula vintagedress och såg ut som en liten påskbakelse. Han har blivit ganska stor sedan förra påsken

Till efterrätt bjöd jag på en otroligt mäktigt men härlig chockladtårta med lemoncurd. Och fick samtidigt tillfälle att använda mitt gröna jugendporslin jag fyndat för en femma tallriken på returmarknaden i veckan.

Medan farmor la barnen satt jag och övade på att måla pelargonblad med gouachfärger och lyssnade samtidigt på poddar. Och det var den påskaftonen det. Så mysig!

Och idag tar vi det bara riktigt lugnt och skönt och äter rester och sitter och degar i varsin fåtölj.

Hoppas påsken, trots omständigheterna, varit fin för er alla <3