I veckan har vi Ă€ntligen gjort slag i nĂ„got som jag lĂ€ngtat efter – Ulf har nĂ€mligen flyttat ut ur vĂ„rt sovrum.

Hans spjĂ€lsĂ€ng har ju stĂ„tt hĂ€r inne med mig i över ett Ă„r. Det gick bra i början eftersom han sov som en stock. Men nu nĂ€r han lĂ€gger sig vid halv sju pĂ„ kvĂ€llarna och Ă€r lĂ€ttvĂ€ckt har ju rummet varit obrukbart efter den tiden. Jag har smugit mig in i mörkret vid lĂ€ggdags och slĂ€ngt alla klĂ€der i en hög. Trasslat mig ner under tĂ€cket och hĂ„llit andan. ÄndĂ„ har han vaknat. Men nu har jag fĂ„tt tillbaka sovrummet! Eller vi – för Jakob har sovit med storbarnen och jag har sovit med Ulf sedan han kom. Att sova i olika sovrum Ă€r för övrigt mitt bĂ€sta hack under bebistiden. SĂ„ dumt att bĂ„da ska fĂ„ störd nattsömn. DĂ„ kan man ju inte avlasta varandra.

KĂ€nns lite sorgligt att Ulf flyttat ut – men Ă€rligt talat mest skönt för oss bĂ„da. Han har sovit som en liten gris i tvĂ„ nĂ€tter och jag har inte hört ett knyst ifrĂ„n honom.

Innan vi gjorde iordning det hÀr sovrummet (tidigare mitt kontor) delade vi i mÄnga Är rum med barnen. VÄrt sovrum var i praktiken deras lekrum. Och sedan dess Àr jag lite allergisk mot sÄnt. Jag vill ha ett stÀdat, lugnt och avskilt sovrum dÀr man alltid kan dra sig undan och inte bli stört av tusen leksaker och grejer som drÀller överallt.

SÄ skönt att ha fÄtt tillbaka det.

Vi gjort ocksÄ gjort en rokad pÄ möbler pÄ övervÄningen i vÀntan pÄ vissa ombyggnationer. SÄ just nu stÄr det alltsÄ fyra skÄp i sovrummet.

Lite övermöblerat jag vet. Men mysigt ÀndÄ.

Jag fyller ju Är snart och pappa kom förbi hÀromdagen och lÀmnade min födelsedagspresent. Har inte sett honom pÄ tvÄ mÄnader eftersom min pappa Àr 70+ och jag inte vill riskera att smitta honom. Men pappa lÀmnade i alla fall över en stor pÄse torkat renkött som han gjort Ät mig (Àlskar och önskar mig varje Är) samt en chokladask och en födelsedagsbukett. Buketten stÄr nu pÄ mitt nattygsbord. SÄ mysigt med blommor hÀr. PÄ sommaren har jag alltid bukett pÄ nattygsbordet sÄ jag fÄr vakna med blicken pÄ blommor.

Jag har vÄgat mig pÄ att ta fram mina piedestaler igen nu nÀr Ulf inte ska vara hÀr inne och hÀrja hela tiden. Som jag saknat dem. Har ca Ätta till i kÀllaren som vÀntar pÄ att fÄ en plats nÀr Ulf blivit Àldre.

Fast lite smÄbarnshÀrj blir det vÀl fortfarande.

Idag lördag ska vi fortsÀtta med stÀdandet och omorganiserandet pÄ övervÄningen.

Jag ska ocksĂ„ ta barnen och cykla och köpa lördagsgodis. Älskar att cykelsĂ€songen Ă€r igĂ„ng. Ska bara fixa en hjĂ€lm Ă„t mig och en Ă„t Ulf nu ocksĂ„.

Sedan ska jag försöka fotografera Ulfs nya sovrum. Om ni vill se? Det Ă€r en lite annorlunda lösning minst sagt…