Idag Àr sista dagen pÄ vÄrt pÄsklov. Som inte blev vad vi tÀnkt oss men som blev himla bra ÀndÄ. IstÀllet för att resa bort blev vi kvar hemmavid och tog tag i nÄgra sega projekt vi inte fÄtt Àndan ur med tidigare. Just nu hÄller tillexempel Jakob pÄ att riva vindstrappan och göra rum för en platsbyggd garderob.

Storbarnen har jag stoppat ner i ett bad. De behöver tvĂ€tta lorten frĂ„n hĂ€nder, fötter och öron efter att (vad det verkar) ha firat lov lĂ€ngst nere i en jordig lövhög. Ulf sover ute i vagnen – helt utslagen efter all action som det Ă€r med storebrorsorna hemma. Och jag, jag sitter och Ă€r ganska nöjd med min kaffekopp i solen pĂ„ verandan.

Det hĂ€rligast med att ha barn Ă€r att man kan fĂ„ snylta pĂ„ deras nöjdhet. Även om man sjĂ€lv kĂ€nner sig lite olustig eller vissen kan man kĂ€nna ett lugn nĂ€r man mĂ€rker att barnen har det bra. HĂ€rjar i skogen eller leker med en bĂ€stis. Lite samma effekt som om man har oro i kroppen men en kurrande katt i famnen. TyvĂ€rr funkar det ocksĂ„ Ă„t motsatt hĂ„ll. MĂ„r baren INTE bra Ă€r det omöjligt att sjĂ€lv kĂ€nna sig riktigt tillfreds.

Men just nu alltsĂ„ – tre nöjda ungar och dĂ€rmed en ganska sĂ„ himla nöjd morsa pĂ„ pĂ„sklovets sista dag..