Ganska hÀrligt att vara tillbaka i vardagen igen efter pÄsklovet. Tur jag har ett jobb jag tycker mycket om. MÄndagar arbetar jag oftast hela dagen utan Ulf. DÄ Àr jag superfokuserad och effektiv.

Jag börjar med att logga föregÄende veckas körjournal, attestera fakturor och beta av mailen med sÄnt som hopat sig sedan förra veckan. Det hÀr Projekt-Bli-Fullvuxen som jag hÄllit pÄ med i vinter har lett till att jag bestÀmt mig för att göra allt trÄkigt administrativt det första jag gör pÄ arbetsveckan. För att kunna slÀppa det sedan och veta att det blivit gjort. Den strategin har funkat svinbra. Nu ser jag fram emot mÄndagsmornarna. För efter den stunden kan jag slÀppa tankarna pÄ trÄket!

Oftast har jag ocksÄ en lista min assistent Charlotte satt ihop Ät mig. Med förfrÄgningar att ta stÀllning till och olika spörsmÄl mina sÀljare har som jag behöver svara pÄ. Charlotte Àr ett under av organisering och under annonsintensiva perioder lÀmnar hon ocksÄ utskrivna excelark med tydliga instruktioner om datum och tider för olika publiceringar. DÀr finns all info om var briefen för ett samarbetet finns, om produkter mÄste införskaffas eller nÄgot samtal ringas. Hon vet att jag funkar bÀst om jag fÄr saker pÄ prÀnt och inte bara har dem i datorn. Det hÀr Àr en otrolig hjÀlp för mig.

I och med att pĂ„sken passerat har en av mina största annonsperioder precis avslutats. SĂ„ nu gĂ„r jag in i en lugnare fas innan nĂ€sta annons-topp innan sommarsemestern. Än sĂ„ lĂ€nge har jag inte mĂ€rkt sĂ„ mycket av coronakrisen i mitt företag. TvĂ€rtom har jag fĂ„tt flera riktigt stora bokningar senaste veckorna vilket kĂ€nns som en lĂ€ttnad. DĂ€remot vĂ„gar jag inte lita pĂ„ att det fortsĂ€tter lika bra. Är instĂ€lld pĂ„ att Ă€ven om vĂ„ren och sommaren Ă€r toppen kan det bli en knepig höst och vinter. SĂ„ det gĂ€ller att planera och rĂ€tta mun efter matsĂ€ck.

Men eftersom det Àr mÄndag idag ska jag alltsÄ först ta vecka sjutton i hornen och fÄ bort administrativa grejer fram till lunch. Och efter lunch ska jag ta bilder till en helt ny kund och kampanj. Hinner jag sÄ tÀnker jag gÄ en promenad pÄ lunchen och fÄ lite sol pÄ nÀsan. Kanske passa pÄ att ringa en kompis. Det Àr ju ÀndÄ min födelsedag idag. NÄgot extra mysigt kan jag ju unna mig!