• Reklamsamarbete NIVEA •

Skönt från naturen

I mitt sovrum finns en stor sminkspegel och under den står min höga skänk med hårborstar, parfymer och hudkrämer uppställda. Känner mig alltid lite gammaldags lyxig när jag står där och donar efter badet. Ångande av värme i min tunga kimono och handduksturban.

Här vid sminkbordet finns mina parfymer, borsten jag torrborstar hela kroppen med plus handkräm och hudkräm för ansikte och dekolletage. Att använda innan jag går och lägger mig.

Jag älskar att prova nya skönhetsprodukter och krämer, särskilt produkter med ekologiska ingredienser. Därför blev jag glad när jag fick möjligheten att testa NIVEAs helt nya serie Naturally Good – där 98-99 procent av innehållet kommer från naturen. Produkterna har ekologiska huvudingredienser som grönt te, kamomill och aloe vera…

Dagcremen Naturally Good Sensitive Day Cream för känslig hud har jag testat ett tag och jag gillar skarpt. Den är parfymfri – vilket är något jag generellt föredrar. Och den sjunker in i huden på nolltid och gör den len och återfuktad.

Dessutom innehåller den ekologisk kamomill som lugnar och vårdar huden. Krämen är precis som allt annat i Naturally Good-serien såklart dermatologiskt testad.

NIVEA är ett klassiskt märke jag återkommit till genom åren – efter mitt allra första möte i tonåren med deras runda blå burkar med hudkräm. Visst vet ni vilken jag menar? Jag brukade låna ur mammas badrumsskåp.

Och jag måste säga att jag tycker att det är kul att ett anrikt skönhetsföretag som NIVEA ( 100 år på nacken) nu satsar på produkter med naturliga ingredienser och innehållsförteckningar som inte döljer något skumt!

I Naturally Good-serien finns förutom dagkrämen Sensitive Day Cream och Radiance Day Cream också en Night cream, Cleansing milk och Cleasing toner. Och precis som för alla NIVEAs produkter tycker jag att man får väldigt mycket skönhet för pengarna!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

27 kommentarer på “Skönt från naturen”

 1. Hej!
  Din blogg är en av mina absoluta favoriter och jag tycker att du alltid håller hög kvalitet. Den här månaden har jag dock reagerat på att det i mitt tyckte varit för många samarbeten. Räknade för att inte se att det inte bara var jag som fått för mig något och fick det till uppemot 10 stycken under april månad. Blir det såhär för att många vill göra reklam för sina produkter just denna tid på året, eller behöver du göra fler samarbeten för att kompensera för att du inte har annonser på bloggen? Vad känner du är ett lagom antal per månad?

  1. Jag har alltid många annonsörer kring påsk, jul och innan semestertider. Dock strävar jag alltid efter att proportionerna mellan reklam och vanliga inlägg ska bestå under dessa tider så det som händer när jag har mycket reklam är att jag också publicerar mycket fler vanliga inlägg. Som i april. Oftast har jag ett inlägg per dag men innan påsk var det 2-3 per dag under en period 🙂

   Här kan du läsa lite mer om reklamfrekvensen på bloggen

   https://underbaraclaras.se/2017/11/05/annonsfrekvensen/

   1. Tycker dina reklaminlägg är så trevliga ”att det inte gör något” och vill man inte läsa – enkelt och lätt att scrolla- det står ju alltid längst upp att det är ett reklaminlägg. I dagens reklaminlägg kände jag doften av Nivea ända hit😊

   2. Tack för svar! Vad bra att du skrivit ett inlägg om det tidigare, nu förstår jag mer. Och vill också säga att jag tycker att dina samarbeten passar bra in på bloggen och att jag uppskattar att ha fler samarbeten framför annonser!

     1. Du är, för mig, den totala motsatsen till influencers som reklampelare. Sådana som kör en produkt ena veckan och en konkurrerande produkt andra veckan. Som gör reklam för träningskläder fast de aldrig tränar, glasögon fast de inte har synfel, hundmat fast de inte har hund. Listan kan göras lång men trovärdigheten lyser med sin frånvaro.
      Heja dig!

  2. Ursäkta, men jag måste invända mot detta inlägg. Nr 1. Du är inte tvungen att läsa 2. Hur tror du bloggare försörjer sig? Om man är skribent på en tidning har man lön från tidningen antar jag som läsare står för då de köper nummer/prenumerationer. Varför ska bloggare jobba gratis? Tack för mig

 2. Hej Clara! Har lyssnat på senaste avsnittet nu av podden med dig och Erika. Tyckte diskussionen ni hade om bonnighet och tacksamhet mot folk som flyttar till landet var intressant. Alltså först och främst: SJÄLVKLART positivt att storstadsbor vill byta till en mer hållbar livsstil osv osv..men jag håller verkligen med dig om att det är något som liksom :)))) sticker lite i ögonen EFTERSOM de oftast då får göras tv-serier om, reportage i lokaltidningen, bla bla bla MASSOR med uppmärksamhet för att de (stockholmare oftast tbh) ba “wow man kan odla morötter och liksom ???? inte konsumera så mycket! yey” SAMTIDIGTTTTTTTTTTTTT har min morbror levt utan tv sen typ 90-talet då den gick sönder o han har inte pallat köpa ngn ny, bor i litet torp och kör sin skog-grej. Hyllas han nånstans? nej!!!

  välkomna till landet storstadsbor. men snacka inte om saker ni nyss upptäckt som om de vore helt nya fenomen – folk har levt såhär läääänge. och sällan fått nån credd för det. Snarare tvärtom. och dessutom: idén om att man först måste ha bott i en storstad alt vuxit upp på landet, flyttat till storstad och sen flyttat tillbaka för att vara _lyckad_ jfm med de som alltid bott på samma plats (landet) måste bort.

  ja det var allt för mig. tack för en jättebra blogg och podd Clara och Erika!

  1. Fast du och din morbror är nog inte målgruppen, eftersom ni redan lever på det sättet. Programmen riktar sig till urbana innerstadspersoner med stort kapital och med drömmar om ett liv på landet.

   1. Tänker att det inte är just frågan om målgrupp eller inte för ett program, det här är något större än bara det. Det är ju så med ALLT att när rätt personer plockar upp något är det helt plötsligt nytt och fräscht typ. Går ju att se inom modet också hahaha tex att fleece och birkenstock helt plötsligt gått från bonde och undersköterska till att vara “””snyggt”””.

   2. Och en till grej Hanna. En hel del folk på landet äger mycket mark, stora områden samt tjänar ganska bra på skogstjänst m.m. Men strör de pengar omkring sig som galningar för det? Nä.

  2. Fy vilken himla bra kommentar Sofia! Du formulerade det jag inte lyckades med i programmet. Är det inte en form av “kulturell appropriering” vi pratar om? Och det är vad man stör sig på? Folks som ska bli bonde och får kredd för det medan riktiga bönder får sänkta mjölkpriser, mordhot av militanta veganer och tretton kronor timmen i lön?

  1. Finns den speciella, klassiska, niveadoften i någon av produkterna i Naturally Good-serien? Då köper jag direkt kan jag säga för den doften är underbar och känner att jag faktiskt saknar den 😍

 3. Vill bara säga att precis allt är naturprodukter. Inhet ci haromkring oss är framställt iett laboratorium. Förändrat, förädlat, kanske förstört,men allt kommer från naturen. Även en mobiltelefon är en naturprodukt. Vi glömmer bort hur viktiga naturtillgångar är för precis allt i våra liv. Sedan är det ju absolut bättre med sådsnt som inte behöver manipuleras så mycket för att fungera. Från råolja till hudvård är det längre än från kamomill till hudvård.

  1. Just solskydd brukar jag applicera separat. Bara lite på näsa och kring ögonen. Är överkänslig mot det mesta i den vägen tyvärr

   1. Då måste jag tipsa om PH 5 Eucerin som har en för känslig hy. Vichy har också en toppenbra! Enbart för ansiktet som inte gett mig utslag o jag är jättekänslig. Dessutom gör den huden matt o inte glansig o täpper ej till huden o ger plitor som många andra gjort. Antar att La Roche Posay också funkar. Deras produkter är ganska dyra men dryga. Häpp!

 4. Den hade jag kunnat tänka mig att testa, tycker det är så svårt att hitta bra hudvård utan mineralolja och sånt. Men så är jag allergisk mot mandel och jovisst är det mandel i krämerna 😔 nåväl. Får hoppas de fortsätter på den här vägen och utvecklar något utan 😊

  1. Då måste jag tipsa om PH 5 Eucerin som har en för känslig hy. Vichy har också en toppenbra! Enbart för ansiktet som inte gett mig utslag o jag är jättekänslig. Dessutom gör den huden matt o inte glansig o täpper ej till huden o ger plitor som många andra gjort. Antar att La Roche Posay också funkar. Deras produkter är ganska dyra men dryga. Häpp!

 5. Kollar alltid upp eventuella nya produkter i “Think-Dirty-Appen”. Tyvärr har denna serien ganska högt dirty-betyg, med mycket parfym och en del allergiframkallande ämnen. Men den är säkerligen bättre än Niveas tradiotionella produkter.