Blööööh-känslan

Den här dagen (och för den delen också gårdagen) har varit helt blöööh. Har varit så trött och seg och inte fått något av värde ur händerna. Hade hoppats på en långhelg med lite härligt väder så jag kunnat arbeta i trädgården. Istället vaknade jag imorse av att det snöade och var helt vitt ute. Samt ynka tre plusgrader. När snöandet övergått till regnande drog också dimman in. Så det har varit lite som att befinna sig i en säck.

Jag tycker inte att mitt humör brukar vara så väderstyrt. Men jo. Just den här helgen var det visst det. För jag är så svältfödd på sol och värme och att få arbeta med min trädgård. Har inte tålamod med snöglopp något mer.

Den här sena våren gör en ju självklart också lite orolig för jordbruket. Än så länge går det väl bra men om det inte torkar upp snart så jorden reder sig. Då blir det jobbigt. Och vi som har så enormt mycket som ska ner i jorden!

Jaja. Gnäll gnäll. Nu till det positiva med den här dagen. Måste ju försöka hitta nått.

-Jakobs mamma har varit på besök idag. Alltid trevligt plus att jag då har hjälp med barnen och kan unna mig en stunds bokläsande på dagtid. Den ultimata lyxen.

-Jakobs byggande av vårt nya gårdhus går framåt med stormsteg. Snart är panelen klar på alla sidor av huset. Då fattas bara skjutportarna

-Jag har ett aktivitetsarmband och det visar att jag gått i snitt nästan fjortontusen steg per dag den här veckan. Så sjukt nöjd med mig själv mitt i allt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

23 kommentarer på “Blööööh-känslan”

 1. Ja, men det är något i luften den här helgen, något tungt, nedslående… jag är själv trött och väldigt sugen på snabba kolhydrater, mer än vanligt… 😔

  1. Ja, tack för att ni skriver det! Jag har också känt mig ur gängor den här helgen. Och vädret gör ingenting för att motverka det ❤️

  2. Samma här.. fint att höra att jag inte varit ensam om det.
   I söndags åt jag både chips, tårta OCH Ben&Jerry. Mådde såklart illa men åt ändå. 🤣 Helt orkeslös.

 2. Grått och trist men det välsignade regnet är välbehövligt. Bort pollen, bort vägdamm och fyll våra brunnar till brädden. Har tillbringat dagen uppe i vindsförrådet och hittat mycket smått och gott. Tungt och trångt men så skönt när det är städat och klart. Hörde att det var kö till ÅVC 😀 Tack Corona för folkets ivrighet att fixa o dona hemmavid! Styrkekram till dej Clara, i morrn känns nog allt lättare. Frid på Jorden, önskar jag er alla.

 3. Hur resonerar ni med att ”äldre” passar barn nu med Corona? Vi vågar inte träffa våra föräldrar med risken att smitta. Även om det inte brutit ut så mycket här än.

  Vi träffar barnens kompisar från skolan eftersom de redan umgås på vardagarna.

  Svårt läge!

  1. Inga äldre passar våra barn – det har vi slutat med 🙂 Jakobs mamma är bara i femtioårsåldern

 4. Jag har också varit lagom seg ett tag… men så snygg inredning! Hoppas solen kommer tillbaka lite snart. Hoppas du får en fortsatt fin helg!

  Besök gärna min blogg om du vill läsa om psykisk ohälsa, skriver bland annat om ätstörningar och ångest. Kram!

 5. Lite skitdagar då och då gör att vi värdesätter de fina dagarna. Det värsta tycker jag är när skitdagarna kommer när vädret är fantastiskt, roligheter planerade och så blir man snuvad på allt som förra året när jag fick kotkompressioner i juni och var ”handikappad” och max gick 200 meter i streck på hela sommaren.
  Bejaka skitdagen , gör precis som du gör, dra något ”gammalt ” över dig och låt svärmor passa gossarna. I morgon skiner solen igen ☀️ ❤️ (Ps känns genuint när du skriver om sådana dagar också)

  1. Håller med dig Ingela, hemskt då man ”ska”, förväntas, vara på bra humör men det av nån orsak inte alls känns bra och man känner hur man kanske inte bara förstör sitt eget humör utan det också spiller över på familjen. Fast man inte vill. Då mår man dåligt först för att man mår dåligt sedan för att man inte klarar att ändra det eller hålla det inom sig. Försöker att inte få dåligt samvete, alla har ju rätt till alla känslor och gör man så gott man kan så är det bra nog.

 6. Har haft en likadan helg. Fyllde år igår men vaknade med magsjuka på natten. Ute har det ösregnat och alla tre barnen har retat upp varandra. Till slut gav vi alla upp och bara släppte alla skärmar fria, det är nåt skönt i att bara få låta allt vara bläh med.

 7. Håller med om vädret, har varit samma där jag bor. Det hade varit jätteroligt att se mer av det nya gårdshuset i bilder.

 8. Hallå!
  Du skrev för ett antal år sedan om sagogryn som, om jag förstått dig rätt, du hade köpt i Danmark. Du vet inte om de finns här? Jag har sökt länge. 😋
  Vänligen Ralph

 9. Hej Clara. Jag blir så lättad av att du skriver den här typen av inlägg. Just den här helgen känner jag mig så nere. Vill göra tusen saker, men tvingar mig själv att vara hemma och ta det lugnt. Dels på grund av coronan, men också för att jag behöver vara mer i nuet, har en tendens att inte våga känna efter annars. Vill förstås inte att du ska känna som du gör, men det är skönt att veta att vi är många som känner såhär <3. Livet ska inte vara roligt hela tiden. Kram Moa

 10. Vi håller på och river på vår övervåning i vårt gamla torp och ett av tapetlagren ser ut att vara samma som ni har i sovrummet, så kul att hitta!

 11. Älskar den lilla tandborsten längst ner i bild ^^ nått som ger bilden lite mer verklighet mellan de vackra möblerna och blommorna 🙂