• Reklamsamarbete ACO •

Att njuta av solen utan oro

Jag var världens eksembarn som liten. Knäveck, armveck, rumpa och händer. Minns hur jag låg och grät när jag behövde smörja in kroppen på kvällen och hur mamma eller pappa satt på sängkanten fläktade med en tidning för att lindra svedan.

Tyvärr har jag fortfarande problem med atopiska eksem. Ingenting i ansiktet men däremot på armarna och framförallt händerna. Glömmer jag att smörja är det kört. Morgon och kväll och gärna direkt jag har diskat eller duschat.

Även om atopiska eksem blir betydligt bättre på sommarhalvåret kan en del problem kvarstå. Det kan till exempel vara svårt att hitta ett solskydd som inte torkar ut huden och irriterar eksemen. Och just för den här typen av hud har ACO nu tagit fram Sun Lotion Ato-Protect SPF 50+. En solskyddsfaktor med mycket högt skydd som också lindrar torr hud och atopiska eksem.

Jag har smort den på min eländigt torra hy innan jag gått ut och arbetat i trädgården och inte upplevt minsta problem varken med eksem eller solbränna (utan bra skydd bränner jag mig i en grisblink). Det har bara känts milt, återfuktande och lent för huden! Som med alla ACOs produkter – jag använder ju ofta ACOs Canoderm till kroppen.

ACOs produkter är dermatologiskt testade och säljs enbart på apotek. Passar vuxna och barn från tre års ålder. Svensktillverkade, parfymfria och med effektivt skydd mot både UVA- och UVB- strålning. Och ja, faktiskt är ACO Sun marknadsledande på solskyddsområdet!

Gå ut och njut i den härliga majsolen nu – men glöm inte att smörja in dig ordentligt. Just nu får du 20% rabatt om du köper två ACO Sun-produkter på Apoteket.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

12 kommentarer på “Att njuta av solen utan oro”

 1. Hej Clara och alla läsare! Sedan corona drog igång rejält har jag börjat skriva drömdagbok i en blogg. Jag fick tipset av en psykolog för några år sedan att skriva drömdagbok, alltså att varje dag skriva någon kort rad om en dröm man har. Det behöver inte vara en realistisk dröm utan kan vara typ jag drömmer om att åka till Mars, det verkar fint där. Kan vara smått som stort. Just nu känner jag dock att det går trööööööögt och som att det inte helt hjälper. Men ni kan ju testa på själva om ni vill. Snart har jag skrivit hela femtio inlägg. Här är länken: https://sevedegatan.blogg.se/

 2. Tack för tips, den krämen blir det till en av mina döttrar! Hörligt med mycket sol f.ö. Sitter just nu i min lilla (fönsterlösa) skrivskrubb, men njöt av en promenad i morse och kommer utan tvekan vara ute mer idag, åtminstone i trädgården. Hoppas att du får en fin dag 🙂

 3. Mina eksem försvann när jag uteslöt komjölksprotein. Tog ca 1 månad sen var allt borta!
  Idag kan jag äta det någon gång ibland, men blir det för ofta kommer de tillbaka. Värt att prova då eksem ofta kommer “inifrån”

  1. Numera använder jag mig alltid av havremjölk , imat , havregurt mfl liknande produkter i min matlagning . Detta har medfört att mitt eksem har också försvunnit. Håller med att det är värt att prova 🙂 Apotekets hudvårdsprodukter är för övrigt både bra och prisvärda i förhållande till andra. Måste ändå framhålla produkter från C/O Gerd som finns i Jokkmokk / Lappland. Väldigt fin ekologisk hudvård med utgång från naturen.

  2. Det är värt att prova men många har eksem utan koppling till komjölk också. Detta var min sons läkare väldigt tydlig med eftersom jag också har en liten eksemunge. Det kan självklart även vara andra allergier som är svårupptäckta men i och med att de är svåra att upptäcka så kvarstår ofta eksemen. Pollen tror jag framkallar en del av min sons eksem men de kan man ju tyvärr aldrig undvika helt och med ett barn som speciellt nu i coronatider är ute så mycket det går blir det ännu svårare. Dock har det blivit bättre för varje år nu i två års tid så vi hoppas det fortsätter på det spåret.

  1. Nanopartiklar i solskydd tar sig INTE in i huden. Se info på tillförlitliga sidor på nätet. Jag har jobbat på apotek och den typen av försäljningsställen är mycket tillförlitliga när det gäller preparat som säljs. ACO är deras märke sedan mycket länge tillbaka. ACO betyder apotekens composita=apotekens blandning. Bara det säger väl allt. Hoppas du Malin också kan känna dig lugn. Ni kan köpa ACO:s produkter utan att känna oro eller osäkerhet. Hälsningar från en Apotekstekniker.

 4. Vilken fantastisk blus du har på dig! Var kommer den ifrån? Säkert loppad kan jag tänka mig 🙂