Veckan som gick

Här kommer några bilder från veckan som har gått

Jag cyklar överallt nu för tiden. Ulf och Folke i lådan – ibland också Folkes kompisar. Älskar min eldrivna lådcykel som trots elen ger bra motion. Stort plus för att jag känner mig som en riktig Umeåbo på den här bilden. Alla har vindjacka, sneakers, cykel och hjälm på sig. Så är det bara.

En dag fyllde Emil år. Det var tårtfika vid bäcken och vi våldgästade.

Den här platsen älskar barnen. Det är något med bäckar och barn. Minns att vi som små brukade göra utflykter till en bäck på Nydala i Umeå. Det var en hel happening. Vi gjorde barkbåtar och kastade pinnar och fångade skum. Ibland åkte hela förskolan till bäcken på utflykt. Bättre än en djurpark eller ett tivoli.

Barnen skulle förstås ta av sig skorna och vada runt i bäckens femgradiga vatten.

Någon var våghalsig och hängde upp och ner ovanför.

Ett perfekt eftermiddagsfika på en vanlig vardag. Det här med att alla i matlaget nu arbetar hemifrån – det är något jag kan vänja mig vid!

Det är högvatten överallt nu när den sista snön smälter.

Och innan tisdagens matlag badade vi. Viktigt med morgonrock och gympaskor. Det är hemskt att bada utan skor när det är kallt. Varje sten under foten känns som en kniv. Men man kan ta på sig några skabbiga gamla gympisar bara. Då klarar man sig.

Stortjejerna var modiga och kom sig i vattnet.

Storpojkarna var modiga och lät bli. Pirater är badkrukor vet ni väl.

Efter badet var det matlag hos Albin och Ulrika. Hejhej nyklippta lilla nyfikna får!

En ansamling klätterapor

Vi bylsade på oss tjocktröjor och ullstrumpor och filtar för att få upp värmen

Sedan blev det sushibowl för hela slanten

Nu är vi tolv kring bordet vid varje matlag. Phu.

Igår tog jag barnen och åkte till Hanskogs som hade säsongspremiär utanför Tavelsjö. Barnen älskar att gå runt här och kolla. Och jag med. Slog till på ett träd, stockrosor, gullvivor och två nya humle till min trädgårdsportal.

Ulf var med som moraliskt stöd. Gick runt och drog i allt och fick mig att rappa på lite i beslutsvägarna.

Sedan kom min svärmor och hälsade på. Och då fick jag en hel eftermiddag i trädgården för att göra det roligaste jag vet just nu: dona i min trädgård. Här ser ni vad jag testade och vad som är på gång. Lördagen avslutades med grillpremiär i eftermiddagssolen. Och sedan vara jag ute och grävde till tio på kvällen och pratade i telefon med min syster som gjorde exakt samma sak fast i Borås. Nu när vi inte kan ses och hjälpa till i varandras trädgårdar får vi ordna det på annat vis.

En himla bra vecka är till ända och jag ser fram emot att hugga in på en ny!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

18 kommentarer på “Veckan som gick”

 1. “Rappa på i beslutsvägarna” hehe jo tack 1-åringar har ju ofta den förmogan😂😍

  Vill så gärna se överblicksbild från din trädgård, var är garaget i förhållande till huset osv OCH VAD PLANTERAR DU? Ha en härlig vecka🤗

 2. Alltså denna meningen: ” Storpojkarna var modiga och lät bli.” ❤️❤️

  SÅ viktigt! Att pojkar vågar uttrycka vad de känner utan att kallas mesar eller pressas av grupptryck att göra något de inte vill 🧡 Slippa påtryckningar som ”kom igen” för att tjejerna vågar bada osv. Du är bäst Clara!

 3. Förlåt min ytliga fråga men denim gör mig knäsvag! Vad är det för vackert du bär på bilden med Ulf i famnen?

 4. Det är så svårt att hitta en snygg cykelhjälm, men din ser fin ut. Vad är det för märke och modell?

 5. Så härligt med tid för trädgårdsarbete. 🙏 Ser jag rätt att du bär ett förkläde med märket Klöver blå från Flora Manufaktur? De är så fina! 😍 Har också noterat att din syster mannekängar på hemsidan. Är hon med på något hörn tro?

 6. Ni vinterbadar alltså utan att gå i bastu alls?

 7. Hej! Tycker det är så fint med gammalt tegel som rabattkant. Jag gjorde en i höstas men tyvärr blev de frostsprängda under vintern. Vilket resulterade i tegel splitter. Mindre kul!
  Gör du något med dina för att de ska hålla?
  Tack för mysig blogg🌸
  Emma