Det är nya tider nu

Det är sannerligen nya tider nu. Att ha ett storbarn som cyklar själv från skolan. Hoppar över fritids och kommer direkt hem vid lunchtid. Håller mig sällskap litegrann. Tar en bild av mig om jag ber snällt.

Här satt jag och arbetade denna måndag. Skrev och ringde viktiga samtal och planerade upp lite inför semestertiderna.

Bredvid mig satt nioåringen och knaprade på ett mellanmål och berättade om sin dag. Passade på att göra läxan i lugn och ro.

Är så lycklig för den här platsen alla soliga dagar. När jag verkligen behöver arbeta men egentligen bara vill vara ute. Då känns det som en perfekt kompromiss.

Hejhej från mig. Osminkad i ullunderställ och mammatofs på huvudet. En helt vanlig måndag. Men en ovanligt bra sådan.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

12 kommentarer på “Det är nya tider nu”

 1. Låter som en härlig måndag! Det var det här också. Vi skrev papper på nytt boende. ”Lilla gården” kallar vi det. Vi flyttar från hus i villaområde till en liten gård en bit utanför Örebro. En dröm som går i uppfyllelse! Inflyttning vid årsskiftet och jag kan knappt vänta! Tills dess hänger jag här hos dig och läser om allt från mys på verandan till odlingar. Önskar dig en fin tisdag!

 2. Ljuvligt inlägg, bilder med sådan ro. Tycker åldern våra äldsta är i (min största är också född 2011) är så himla mysig.

 3. Men vilken härlig dag! Det hade jag också. Börjar äntligen tillfriskna från alla symtom, peppar, peppar…Skrev på mitt manus på förmiddagen, och sov efter lunch. Och hann umgås ordentligt med alla barnen, så är det inte varje dag. Fika med äldsta dottern, promenad med en annan, kvällsstund med en tredje och spridda skurar av viktigt snack med den fjärde. På det; sol, om än kallt, men jag njöt i trädgården ändå. En väldigt bra måndag, helt enkelt. Nu hoppas vi väl på en lika bra tisdag?!

 4. Altså, sønnen din utstråler en så e.n.o.r.m ro og selvstendighet – krysser fingrene for at mine barn blir like trygge når de vokser opp: )

 5. På första bilden såg jag först en mycket skojig och märklig frisyr men sen såg jag att det bara var den ovala guldramen bakom dig! 😅

  Ser superhärligt ut på er veranda!

 6. Åh så härligt det låter med ett storbarn som kan cykla hem själv. Här hemma har vi en ettåring som ännu inte ens har vågat släppa mammas eller pappas hand för att gå på egen hand. Jag längtar så efter den dagen då hon vågar gå själv! Förstår att det blir mycket mer springande och passande då men det skulle samtidigt innebära så mycket mer frihet för både henne och oss föräldrar. Och så smyglängtar jag lite tills hon är sådär stor att hon kan cykla och göra sitt eget mellis och läsa läxor på egen hand! Oj så mycket fint vi har framför oss 🙂

 7. Herregud, hur kan han redan vara 9? Han föddes ju nyss!
  Älskar färgen på piedestalen! Har du koll på vad färgen heter?