Månadsskiftet i bild

Nu kommer lite bilder från de senaste dagarna som gått. Här ser man verkligen hur SNABBT det går när det blir vår i Västerbotten. När första bilden togs var det musöron på alla träd och brunt gräs i fårhagen. När sista bilden togs fem dagar senare blommade häggen för fullt.

Häng med!

Jag har varit hos fåren. Snart ska några flytta hem till oss igen för att beta.

Vi måste bara hinna stängsla om. NÄR ska vi hinna stängsla om? Ingen vet. Natten till lördag? I november när det lugnat sig med jordbruket kanske? Who knows! Just nu är det bara vårbruk vårbruk vårbruk…

Skönt i alla fall att de har sin kortklippta sommarpäls

Knappt musöron på björnarkarna ännu…

Kameran har hängt med mig överallt på höften

En av dagarna var det 27 grader varmt i skuggan. Då stoppade jag ner alla tre barn i lådcykeln och drog till badplatsen. Ulf älskar lådcykeln och sitter och vinkar till allt vi passerar. Hästar så väl som människor

Ulf och Ylva-Karin redo för stranden. Har ni sett så fina feta bebislår som YKs någongång? Man vill ju bara glufsa i sig.

Matsäck med äpple och smörgåsar i smörgåspapper i picknickkorg på rutig filt. Vilken tungvrickare!

Det har förresten blivit väldigt varmt i vattnet. En dag låg jag i och träningssimmade i typ 20 minuter utan att bli nedkyld. Badplatsen ligger precis bredvid förskolan och skolan så vi går dit direkt barnen slutat.

Vi har ätit massa utemiddagar också. En dag gjorde jag gnocci med grillad halloumi och grillade morötter, ruccola, rostade mandlar och massa persilja. MUMS!

Utsikten från matbordet i trädgården. Här har grönska exploderat. Notera även att vi är rekordhållare i den inofficiella tävlingen om Sveriges Minsta Studsmatta.

Solskensbarnet som är nöjd när han får gå utan blöja och gödsla gräsmattan som han vill

Nu är säsongen för tvätt på tork

Vi spejar varje dag i insektsboet för att se om någon flyttat in och lagt ägg. Tänker att det är bra KBT för min geting/bi/humlerädda son. Ser också att jag inte bara ska speja på boet utan gruset. Här behövs en omgång med min hjulhacka!

En kväll gjorde jag en utflykt för att köpa några fina grejer jag sett på annons

Älven läskades med friskt, kallt vatten i hettan.

Väl framme hos Caroline hittade jag så galet mycket fint!

Blev helt till mig.

Caroline håller till i Håkmark utanför Umeå men har också en webbshop. Och ett helt underbart sortiment av gammalt och nytillverkat i gammal stil. Rimliga priser och rejäla grejer. Fattar inte att jag inte tagit mig hit förrän nu?!

Jag slog till på flera saker (bland annat något jag haft bevakning på i flera år). Lite till min trädgård och lite till mitt rekvisitaförråd. Lovar att visa allt i ett inlägg inom kort!

På hemväg. Svårslaget vackert vid älvens naturbetesområde. Tänk vilken tur jag har som bor i en by placerad mitt mellan två vackra älvar.

Det är förresten otroligt torrt just nu så bondens traktor lämnade stora dammoln i kvällssolen på hemväg.

Vi har hunnit med ett matlag också. Dessa stjärnor fick sitta tillsammans och äta på verandan.

Matade, smakade och delade broderligt och systerligt med varandra. Har hört folk påstå att barn i den här åldern inte har någon glädje av varandra. Vilken smörja!

På tal om smörja så smorde vi kråset rejält. Efter diverse matplåtningar hade jag godsaker över som jag bjöd på.

Allting gott i en enda bild. Även allting som storbarnen hatar. Så de fick varmkorv i bröd istället.

Avslutar med en bild på Ulf och hans blöjrumpa när han spionerar på en granne som stannat för att prata. Skön spejarstil!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

20 kommentarer på “Månadsskiftet i bild”

 1. Åh så många härliga bilder! Älskar verkligen Ulfs blöjrumpa och Ylva Karins lår😍

 2. Du ska bara veta hur mycket glädje jag får av såna här inlägg just nu. Jag sitter isolerad med corona sedan 6½ veckor tillbaka och har endast sett våren och försommaren genom mitt köksfönster det här året. Inte träffat min familj som bor på Åland sedan i februari och har hela tiden tagit det rätt bra, men idag har jag en riktigt tung dag. Efter så här lång tid är jag inte ens nära att vara frisk, idag lite bättre men haft två dagar då jag varit riktigt dålig men inte lyckats få en läkartid för att kolla att jag inte dragit på mig lunginflammation också. Så det är depp och mycket tårar och hemlängtan idag, men dina bilder gjorde mig lite gladare <3

  1. ♥️♥️♥️Krya på dig! Jag misstänker att jag har covid och har nu haft feber i två veckor. Hoppas det vänder för dig nu!

  2. Stackars dig Millis! Det låter verkligen förfärligt. Jag lider med dig och hoppas att du snart ska få känna dig friskare och att du så småningom också ska kunna resa till din familj

   Skickar en stor kram

 3. Oj, det var många foton, och fina! Även jag sammanfattade med bilder i gårdagens inlägg, inte i närheten av detta dock;) En dag som började bra, men tvärvände och blev trist istället. Precis som det blir ibland. Som tur är höjer vädret humöret, eller hur?! Kram, ha en fortsatt fin vecka!

 4. Du är verkligen landets bästa bloggare – världens finaste blogg med så mycket feel-good och inspiration och klokheter! Tack för att du finns och sprider <3

  1. Men åh 🙂 nu blir jag helt rörd. Tack, tack, tack Ninni! Det gör mig jätteglad att höra

 5. Det var ju lite kul att läsa att storbarnen inte uppskattar den där maten (som jag tyckte såg jättegod ut!), jag trodde era barn åt allt att döma av vad ni äter till middag då och då (av sånt som jag ofta konstaterar att mina barn inte hade ätit)…

 6. Älskar denna typ av sammanfattande vardagsinlägg! Men det där att barn i den åldern inte skulle ha glädje av varandra, vem har hittat på nått så dumt? Mina trillingar är 11 månader och herre jösses vad de börjat interagera med varandra! Roligaste är såklart att plocka från varandras mat. Att klappa händerna tillsammans (sittandes mitt emot och göra samtidigt såklart!), att skratta högst tills man nästan sätter i halsen av ansträngning, att mata varandra med små bitar mat, att ta varandras leksaker och sen ge tillbaka, de älskar att följa efter varandra i olika rum, de skrattar och petar varandra i munnen. De har SÅN STOR glädje av varann. Så fint att få se det i Ulf och Ylva-Karin med <3

 7. Den där smörgåstårtan såg fantastisk ut! är det ett recept du har på bloggen redan eller kommer det framöver? =)

 8. Mmm! De här bilderna gjorde mig så hungrig att jag fick lov att kliva upp ur sängen och koka ägg och skiva grönsaker 22.30. Gott vare, så tack! Mvh preggot