Finfrukost med räserbajs

Jag fick ett av mina sedvanliga ryck i lördags och bestämde mig för att möblera om och byta ut lite grejer i matrummet. Egentligen är det väldigt små, enkla saker som gör att energierna och känslan här inne blir helt annorlunda.

Som att flytta tillbaka tallrikshyllan som hängt i andra rummet. Fylla den med blått porslin istället för grön majolika. Lägga den rutiga sängkappan på kökssoffan och hänga upp en ampel i fönstret där det aldrig varit någon förut. Plus byte av gardin. Och så fick en korgstol som jag ställt undan i källaren komma fram och se dagens ljus igen.

Och hips vips känns det som ett helt annorlunda matrum.

Jag vill att det ska vara mysigt och somrigt i mitt hem. Som hemma hos en mormor. Och Carl Larsson. Och Junibacken. Hopbakat i ett.

Det här är det bästa sätt jag vet att ladda mina batterier och få ny energi. Att fixa om med befintliga medel. Trolla med det som finns i linneskåpen och byråera.

Den nya energin märktes direkt eftersom jag i söndags morse blev väckt i ottan av Ulf. Och istället för att försöka somna om gick upp och gjorde frukost till hela familjen. Bara för att jag så gärna ville se matrummet i morgonljus, efter att ha donat där nere till långt in på småtimmarna kvällen innan.

Jag plockade in smultron

Och bakade scones och hämtade en bukett med luktärter, pioner och flera sorters rosor från trädgården.

Morgonljuset är helt otroligt här under sommaren.

Barnen var morgontrötta värre men när de kände doften av nybakat kom de springande ner för trappan och glufsade i sig.

Sedan spelade Jakob punk för barnen till frukosten. Grisen Skriker och Räserbajs och annat man får ont i öronen av. Jag tror att det är dessa ytterligheter som antingen kommer göra mina barn till balanserade, mångfacetterade individer. Eller fullkomligt personlighetskluvna stackare

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

20 kommentarer på “Finfrukost med räserbajs”

 1. Jag är precis som du när det kommer till möblering och flytta runt på pryttlar. Det ger verkligen ny energi både till rummet och mig själv. Jag tänker alltid i en speciell färg när jag startar, som nu när jag precis målat väggarna med blå kalkfärg i ett rum.. Då letar jag i lådor och skåp efter blå detaljer att komplettera med. Får jag önska så skulle jag gärna läsa fler inlägg som detta, det ger mig (och säkert flera andra) en spark i baken att sätta igång med fixande. Det får dessutom denna jobbiga hemmatid att gå lite snabbare

 2. Jag var punkare back in the days. Blir ofta bra folk av sånna 😂 Var det inte Grisen skriker som gjorde låten 65? Där är man ju om 25 år. Hade man ju svårt att föreställa sig DÅ 🙂

  Måste bara fråga om dukarna. Drar inte Ulf i dom!? Avis. Här hemma har vi en liten dragare av rang..

 3. Du har det verkligen mysigt hos dig, själv är jag glad bara det är någorlunda städat;) Men igår fick jag faktiskt putsat fönster, och det gjorde skillnad hemma! Och idag sprang jag ut, mellan skurarna, och fick städat hos våra kaniner med. Hoppas att du får en fin start på veckan, kram

 4. Jag vill också kunna möblera om och ha mig! Men mitt hus är rätt svårmöblerat så det går inte att göra så mycket. Men med lite nya detaljer här och där kan det ju bli lite annat förstås.

 5. Härligt att du har och tar dig tiden att ordna fin och bra frukost, får bli inspiration till semestermorgnarna, och kanske en ny vana till helgerna i höst.

  En fråga som inte har med inredning att göra, utan böcker. Har du läst Karin Smirnoffs böcker, Jag for ner till bror osv.? Skulle vara intressant att höra hur du som västerbottning upplever och uppfattar dem. Själv tycker jag att de är väldigt bra, och de dialektala orden/uttrycken lyfter handlingen och ger den autenticitet. Men kanske lätt för mig som hallänning att säga.. Önskeinlägg om det?

 6. Lite punk är vad som krävs för att skapa extra fantastiska människor, vill jag tro 😉

 7. Hej! Vad består dina väggar av? Eftersom du skruvar och flyttar om hyllor mm ganska ofta så undrar jag om det är någon träbaserad skiva bakom tapeten? Det verkar gött! Eller är det gips fast du är duktig på att sätta plugg?

 8. Hej,
  Just i sammanhanget att möblera om då och då känner nog mer som Julia K, så svårt att göra sådana rockader… Tycker att har jag hittat ett bra ställe att placera en möbel på, ja då så ska den vara där, för alltid… Som tur är har vi köpt en liten kolonistuga som jag hoppas att där kunna göra mer som du… Flytta bänkar och blommor och stolar hej vilt… Det hade gjort mig gott tror jag 🙂
  Tack för bra blogg och bra innehåll.
  /L

 9. Hej Clara!

  Jag skulle gärna vilja höra hur du/ni resonerar kring inredning i hemmet. Jag uppfattar ditt inlägg som att du i det här fallet möblerar om och fixar ensam, och därmed bestämmer själv hur det blir i ’ditt’ hem (som det står i inlägget), och att det är ett viktigt sätt för dig att koppla av och fylla på med energi. Samtidigt är ni flera vuxna och barn i hemmet, och i andra inlägg (tex kring er hallförvaring) låter det som att ni diskuterar och bygger tillsammans. Vad har ni för deal kring vad ni bestämmer tillsammans och vad du bestämmmer själv? Jag har märkt att detta ser olika ut i olika familjer, och funderar över dina/era resonemang. Ibland känner jag att kvinnor bedöms över hur deras hem ser ut mer än vad män gör, och därför känner jag mig kluven till ditt inlägg och funderar över ditt/ert resonemang eftersom de brukar vara kloka.

  Vänliga hälsningar Cecilia