Lyssningstips till ledigheten

Nu när många av mina favoritpoddar är på sommarledighet gäller det att hitta andra godbitar. Här är sånt jag lyssnar på och gillar just nu!

Äntligen en ny säsong av Allvarligt Talat i P1 – som jag älskar detta program! Ja, sedan det först började sändas. Särskilt Kristina Lugn, Po Enquist och Elsie Johanssons underfundiga svar på lyssnarnas funderingar. Den här säsongen håller Bengt Ohlsson och Liv Strömqvist i programmet. Och Livs första avsnitt var suveränt! Hon svarar på lyssnarnas frågor om hur man klarar av att stå ut med sitt ex och om inte småsyskon borde kräva samma rätt som förstfödda? Klokt och roligt!

You’re wrong about är en amerikansk populärkulturspodcast som går till botten med kända nyhetshändelser och berättar vad som egentligen hände. Under karantänen har de dessutom haft en serie i tre delar där de läser och analyserar Jessica Simpsons självbiografi Open Book. Förvånade mig själv med att bli så himla intresserad och förtjust i Jessica. Kan också rekommendera avsnitten om Tonya Harding och The Obecity Epedemic. Roligt, rappt och så lär man sig en hel del nya saker på kuppen.

Flashback Forever började jag lyssna på i våras och förmådde sedan Jakob att också höra. Och nu har vi så himla roligt när vi citerar avsnitten och diskuterar all idioti. Podden där Emma Knyckare, Ina Lundström och Scroll-Mia högläser och recapar flashbacktrådar får mig att gapskratta! Avsnitten Hjälp, jag är kär i min handläggare och Bärande Betong och bögrankor är extra roliga.

Sommar i P1 är förstås ingen nyhet för någon. Men jag vill tipsa särskilt om Therese Lindgrens sommarprat som sändes för några dagar sedan. Det är nämligen min bloggredaktör, poddkollega och fina vän Erica Dahlgren som producerat (Hon producerade faktiskt också mitt sommarprat 2011) och jag tycker att Therese gjorde ett utmärkt val när hon önskade Erica som producent för sitt. Avsnittet är fantastisk. Berörande. Frustrerande. Skickligt berättat och med hög igenkänning för alla som någon gång snuddat i något av den ångest Therese beskriver.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

17 kommentarer på “Lyssningstips till ledigheten”

 1. Kan även varmt rekommendera podden ” viktiga minuter” som görs av förebyggarenheten i Kristinehamns kommun. Den handlar om olika frågor och ämnen i föräldraskap och de viktiga minuter vi spenderar med våra barn.

 2. Jag lyssnar på valda delar av sommar i P1 och den fantastiskt intressanta serien “Fråga musikprofessorn” på SR play. Musikprofessorn svarar på lyssnarnas frågor om musik, frågor av de mest skilda slag. Så himla bra!

 3. Härliga tips! Jag ska kika på allvarligt talat och Flashback podden av dina tips ☺️

  Jag skulle vilja tipsa om How should we begin with Esther Perel, man får lyssna på delar av ett tillfälle där par eller syskon eller föräldrar/barn går till Perel som är en fantastiskt duktig relationsrådgivare. Väldigt fint om relationer som fastnat eller råkat ut för trauman där de vill vidare. Förundras över Perels känsla för att sätta ord på stämningar och känslor utan att för den sakens skull skriva klienterna på näsan vad de borde känna/tycka.

  Perel har också gjort podden How’s work? Om man vill lyssna mer på hennes klokheter. Man kan också lyssna/se hennes TEDtalk, men bäst tycker jag hon gör sig i podden överst ☺️

 4. Så bra tips, tack! Får jag tipsa om min och min kompis podd Kvinnoliv och Tjejvardag. En feministisk podd om livet som kvinna.

  Finns där poddar finns bland annat här: https://play.acast.com/s/kvinnoliv-och-tjejvardag

  ”Tjejliv är politik och kvinnofrågor är vår vardag. En personlig poddserie om det som vi alla brudar kämpar med och kämpar för. Det härliga med att vara flicka men också om strukturer som sätter krokben på våra relationer och på vårt jobbande. Ofta sätter vi dessutom krokben på oss själva med bristande självrespekt.

  Kärleksliv, karriär, barn, jämställdhet och den alltför långa vägen till att fatta vem man är, det poddar Amanda Backholm och Maria Sundblom Lindberg om i 8 avsnitt.”

 5. Kanske nåt för dig klara, Konsumtionspodden. En ny podd som är skapad av två kvinnor i sina bästa år (kring 30-36) som har bakgrund inom klädindustrin och brinner för vettigare konsumtion. En av dem är en gammal klasskamrat till mig, så tipsar gärna om dem :). De finns bl.a. på Spotify!

 6. Jag tycker att podden Hemmafru med Kristina Sandberg, författaren till trilogin om Maj, och Sven Teglund (?) är helt fantastisk!

 7. Tack för tipsen! Jag grät när jag lyssnade på Therese Lindgren. Medan jag gick genom byn 😂 Det slog an något.

 8. Sofie Sarenbrandts sommarprat i år måste man bara höra! Särskilt om man har barn, jobbar med barn eller möter barn på andra sätt. Så viktigt och bra berättat om svårt ämne.

 9. Jag är rätt ny följare av din blogg, även om jag känt till dig länge och hade heller ingen aning om att du sommarpratat. Letade reda på den inspelningen och lyssnade på det nu. Det “spretiga” sommarpratet som du uttryckte det. Jag älskade spretet!! Sådär som ett samtal är tänker jag, hoppar mellan olika ämnen men nånstans finns det ändå en tråd, en kärna. Det var ett jättefint sommarprat, innerligt och nära utan att bli utlämnande. Humoristiskt men ändå med ett stort allvar. Precis som jag också upplever bloggen och vilket jag tror är anledning till att jag fortsatt att läsa den. Det är så genuint och äkta, det stora i det lilla osv. En sann inspirationskälla till att hitta och våga leva det liv som är rätt för en själv! 🙂

 10. Jag är rätt ny följare av din blogg, även om jag känt till dig länge och hade heller ingen aning om att du sommarpratat. Letade reda på den inspelningen och lyssnade på det nu. Det “spretiga” sommarpratet som du uttryckte det. Jag älskade spretet!! Sådär som ett samtal är tänker jag, hoppar mellan olika ämnen men nånstans finns det ändå en tråd, en kärna. Det var ett jättefint sommarprat, innerligt och nära utan att bli utlämnande. Humoristiskt men ändå med ett stort allvar. Precis som jag också upplever bloggen och vilket jag tror är anledning till att jag fortsatt att läsa den. Det är så genuint och äkta, det stora i det lilla osv. En sann inspirationskälla till att hitta och våga leva det liv som är rätt för en själv!

 11. Härligt med podtips. Jag fyller på listan med:
  Should this exist (speciellt avsnittet om internet)
  How to fail
  Brita och Parisas pod
  På minuten
  P3 Historia

 12. Bra tips! Flashback forever är förlösande. Från att fnittra med i snacket fram till skratta tårar-nivån. Tack! 😁

 13. Jag tipsar om ”Holy crap” och ”Spökpodden” om man är intresserad av andligt & personlig utveckling. Många spännande gäster & ämnen.

 14. Jag vill tipsa om Så funkar det med Anders och Måns, himla fin podd där de svarar på lyssnarnas frågor om allt mellan himmel och jord!