Bestyr på hemestern

Sommarlov för mig är så mycket att bara vara hemma och njuta. Märker knappt av denna coronasommar för det jag gör nu är ju sånt jag alltid gör. Små utflykter i grannskapet, bjuder hem kompisar, testar en ny badplats och rantar runt på varje loppis vi kan komma åt. Fast jag får såklart inte träffa några äldre släktingar. Och det är ju jättetråkigt.’

Men här är några somriga aktiviteter vi gjort sista dagarna. På vår sedvanliga hemester. Med folk vi faktiskt kan och får träffa!

Farmor Annika kom och hälsade på och vi besökte Vindelforsen, inte långt härifrån. Vindelälven är idag en skyddad nationalälv och inspirerad av bland annat denna plats skrev Evert Taube Änglamark. För att skapa debatt och förhindra utbyggnad av en orörd älv.

Låt sista älven som brusar i vår natur brusa alltjämt mellan fjällar och gran och fur

Helt otroligt fint är det att ströva runt här. Gå den svajande hängbron över forsande vatten

Och kanske stanna till vid sagogläntan. Egentligen inte så märkvärdig alls. Men några stubbar slöjdade till figurer och en stor gunga med ett troll på visade sig vara en otroligt mysig rastplats för de små.

Här blev vi kvar en lång stund. Lägger in en beställning till Jakob om en likadan gunga mellan två tallar. Så mäktigt att ligga och kolla upp i trädkronorna.

Vi hoppade hopprep med vittra som höll i ena änden

Näcken i bäcken <3

Ständigt hjärtat i halsgropen. Inga bebisar i forsen, tack!

En dag kom familjevännerna Helena och Bodil och hälsade på.

De hade med sig valpen Ponjo. Chokladbrun och fin. Stillade inte direkt min hundlängtan. Tvärtom.

Bjöd på kladdkaka med arraksmak (droppa bara lite arrak i smeten).

Det är inte bara hundvalpar vi träffat på. Albin och Ulrika har skaffat en kattunge. En bondkatt som såg ut som rena rama rasfröken. Så lugn och go. Stillade inte direkt min kattlängtan. Tvärtom.

Vi har ätit otaliga frukostar på verandan

Tänk att hela den här pojkhögen är min?! Älskar att hänga med dem allihop! Själva flocken är grejen

Norrskensfil och musli ur finburken

Och så kan man sprinkla smultron på toppen

En dag när regnet öste ner särskilt trist tog jag itu med att städa rekvisita- och porslinsskåpen. Folk frågar hur jag rymmer allt jag köper på loppis. Det gör jag inte. Det är supertrång och sedan blir det superstökigt och då rasar allt ut. Och orsakar äktenskaplig missämja till på köpet.

Nu råder dock en mycket tillfredsställande ordning igen. Kanske borde visa efterbilder också? Som bevis…

Ja. Det är lite sånt vi ägnat sista dagarna åt. Puss på er!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

21 kommentarer på “Bestyr på hemestern”

 1. Det är så jättefint vid forsarna. Jag gick grundskolan i Vindeln och otaliga gånger genom åren gick vi Broarna runt på skolgympan och friluftsdagar. Nu är det många år sedan jag gick sträckan men jag får fina naturminnen av dina bilder. Minns också hur läskig jag tyckte hängbron var och att det alltid var några “tuffa” killar i klassen som skulle stå och hoppa och gunga på den när man med darriga knän skulle ta sig över…. 😆

 2. Så mysiga aktiviteter!
  Och väldigt söt kattunge och hundvalp. Vet du vad det är för hundras?
  Önskar er en fortsatt fin sommar!☘️💕

 3. Vilken härlig gunga! Den idén kopierar jag som bor här på en tallbacke. Perfekt för småtrötta mammor också att slänga sig där och drömmande stirra upp i tallkronorna en stund eller två.

 4. Så fint ni har det på hem semestern, du och din flock .. och ja, hundrasen, vilken är det?

 5. Jag är livrädd för den där hängbron!!! Tänker kaxigt att ”det där ser väl inte så farligt ut!”. Men klarar bara nåt steg innan det bara snurrar i skallen. Man blir så förbaskat ur av att se det forsande vattnet under gallret! Huvva!!! 😂

  Har undrat hur Bertils fötter ser ut under mtp allt barfotaknatande. Nu vet jag!!! 😂👍🏻 Är nog skadad av att jag aldrig fick komma in utan att tvätta fötterna när jag var liten. Om jag gått barfota ute alltså. 😊

 6. Så många saker i detta inlägg som är såååå fint!! Utan inbördes ordning;
  Farmor Annika, gudars vilken klippa hon verkar vara!
  Ponjo!!! DÖÖÖR, ser ut som en doodle från Norrlands labradoodle, gissade jag rätt?
  Kattungen! Smäller av!
  Och så vackra tomtefigurer!!! Blev sugen på att ta fram min gamla barnbok Trollskogen!
  Och sist men inte minst, jag vill gärna se på efter-bilderna från rekvisitaskåpet. Och en närmare titt på allt i rekvisitaskåpet tack! 🙂

 7. Vi är nog många läsare som bor i Västerbotten. Kan du inte göra en loppis-lista till oss? 😍

 8. Hej! Katter med de här färgerna kallas Tortoiseshell cats. Vi har räddat två från katthem och har lärt oss en del. Generna som ger dessa färger (och kön, de allra flesta är honkatter) betyder mycket för deras personlighet. Har haft olika sorters katter men kommer nog fortsätta med Torties livet ut. De är pratiga, har många åsikter, är smarta och envisa. En pain in the butt ibland… Den ena damen vi har är mer som en hund som vill vara med överallt. Den andra öppnar dörrar, lock och har olika tydliga läten som betyder allt från hej till nej. Det är aldrig tråkig men de kräver lite extra tid och närvaro för att vara nöjda fisar. Att adoptera vuxna katter från katthem är nåt jag rekommenderar. Finns många ledsna övergivna som behöver en familj! Kram och tack för fin blogg!

 9. Hua, den där bron vette katten om jag velat gå över. Kan heller inte låta bli att fundera över vad som händer med huset vid älven om det blir en rejäl snörik vinter och sedan vårflod på det….

  1. Om jag inte är helt fel ute nu så är huset på bilden den gamla kvarnen från 1800-talet eller nåt sånt, så än har den överlevt några vårfloder. Några till också får vi hoppas. Brukar vara konstutställningar i den på somrarna. 🙂

  2. Förr visste man var hus kunde byggas! Eftersom Vindelälven är oreglerad beter den sig helt naturligt – stiger och sjunker i jämn takt på samma sätt som den alltid gjort. Vid den senaste riktigt stora vårfloden (1995 tror jag det var) låg de gamla husen tryggt och torrt medan några av de nyare (fritids)husen fick vatten uppöver grunden eller såg ut att ligga risigt till pga underminering med risk för ras. Det är mycket värre att bo vid en reglerad älv (en med utbyggd vattenkraft), för om något händer, som t ex en ovanligt stor vårflod eller en dammbristning, kommer hus och hela byar att svepas med eftersom man i många fall har byggt där (eller nära) floden tidigare hade sitt lopp, innan den dämdes upp. Jag vill inte vara i Umeå när dammen i Stornorrfors brister…

 10. “Äktenskaplig missämja” haha jo men visst – hög igenkänning där. Min man undrar varför jag behöver ett helt skåp med bara kaffekoppar/ muggar. Därför, allt annat vore orimligt? Eller.

 11. Ser att du har en tallrik i ditt rekvisita förråd i serien ”Holland” från Gustavsberg (design kåge) det är möjligtvis inte så att du är intresserad av att sälja?jag har en del av en servis och är på jakt efter fler delar!!